perjantai 26. lokakuuta 2018

CSI*** Arezzo Week 2.

Maanantaina ratsastin kaikki hevoset kevyesti, koska pomolla oli koko päiväksi ohjelmaa. Tiistaina Prinssi ja Aapo viettivät vapaapäivää mutta autoin taas edellisen viikon tavoin pomoa 6-vuotiaiden kanssa. Myös tällä kertaa verkkailin hieman toista hevosta valmiiksi vaikka yleensä pomo haluaa aina itse verkata kaikki hevoset. Meidän hevosiahan ei oikeastaan koskaan juoksuteta joten se verkkamuoto ei koskaan tule pomon suhteen kysymykseen. 


Keskiviikkona tein hyvin töitä sileällä omien ja parin pomon hevosen kanssa samoin kuin torstaina. Yhtenä iltana käytiin pomon kanssa myös ihan keskustassa ja kierreltiin vähän kauppoja ja käytiin sushilla. Ihan kivaa vaihtelua kisa-alueen ja hotellin ympäristöön :D 

Perjantaina aloitettiin taas kisarupeama ja Aapolla sekä Prinssillä oli ohjelmassa 130. Aapo teki taas tarkkaa työtä ja oli nolla mutta aika ei riittänyt sijoitukseen. Noi italialaiset ratsastaa aina aikaa ja mulle on tärkeämpää tehdä hyviä tasaisia ratoja kuin ratsastaa hulluna aikaa. Prinssillä oli meidän ekassa yhteisessä 130-luokassa yksi tylsä pudotus, jokseenkin hieman turha sellainen. Normaalilla 6 askeleen linjalla se sai toisen osan okserin etupuomin alas vaikka lähestyminen ja rytmi olivat ihan kunnossa. Kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvä rata, joten en ollut tästä huolissani! Fiilis itsessään oli hyvä eikä estekorkeus tuntunut missään nimessä isolta meille :)

Lauantaina Prinssi jatkoi 130-luokalla ja Aapo teki 135cm. Prinssillä oli hyvä vire ja se teki tosi hyvää rataa aina vikalle asti, missä se pääsi hieman juoksemaan pohjaan ja sai sen alas.. Ei päästy toiseen vaiheeseen ja yksi 4vp rata taas mulle.. Aapokin jatkoi samalla nelosella, mulla oli vaihteeksi liikaa jalkaa okserilla ja saatiin mun virheestä etujaloista etupuomi mukaan :( Millonkohan sitä oppisi olemaan rentona ja jättämään AINA tilaa niille oksereillekkin..


Sunnuntaina onneksi paikkasin omat hölmöilyt ja molemmat hevoset hyppäsivät niiiiin hienosti. Prinssi teki nollan 130 luokassa ja hyppäsi like never before. Se on yleensä niin taloudellinen mutta nämä kaksi viimeistä päivää se avasi ihan kunnolla takaa ja oli jopa vähän fläshy :D Ja Aapo oli täydellinen <3 Niin kiva nollarata 135cm luokasta ja päälle vielä 6 sija <3 Ja Prinssikin sijoittui 7. omassa luokassaan! Täydellinen päätös siis tourille ja voi että olen kiitollinen noista hevosista!!!


Mitä tällä tourilla opimme? No ainakin itse sai taas huomata sen, että kun pääsee kaksi viikkoa peräkkäin hyppäämään kahdella hevosella yhteensä 12 luokkaa niin oma ratsastus menee hurjasti eteenpäin. Rutiinia, rutiinia! Lisäksi Prinssistä opin sen, että se on hyvä aamuratsastaa aina, muuten sillä on liikaa energiaa.. Ja Aapo taas on hyvä aamuratsastaa kaksi ekaa päivää mutta vikana aamuna se ei sitä tarvitse, aamukävelyt riittävät! Ja kotiläksynä - tilaa nille oksereille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti