lauantai 24. joulukuuta 2016

FreeJump Collier

Olen jo pitkään halunnut päästä testaamaan FreeJump Collieria. Monelle tämä "apuohja" ei varmasti ole tuttu, joten nyt kannattaa lukea postaus loppuun saakka ja katsoa video! Sain testiin tämän kapistuksen kun soitin Putiikki Ainoon Charlesille ja kyselin tästä collierista vähän lisää. Moni varmasti muistaa että sain kokeilla FreeJumpin jalustimiakin silloin ennen ostoa koska olin hieman skeptinen niiden osalta. Nyt ajattelin kysäistä samaa juttua jälleen, koska kenelläkään tutullani ei ollut tuota collieria. Turhaan ei kuitenkaan viitsi ostaa kotiin tuollaista ilman mitään kokemusta.

Noh, lopulta sitten kävi niin, että sain Charlesilta FreeJumpin maahantuojan, Tainan, puhelinnumeron ja päädyimmekin lopulta Tainan kanssa siihen, että hän tulee ihan kädestä pitäen neuvomaan minulle miten sen collierin kanssa edetään.

No mikä tämä collier oikein on? Lyhyesti sanottuna se on apuohja ja sen avulla pyritään saamaan ratsastajalle pehmeämpi ja tasaisempi tuntuma hevosen suuhun. Hevoselle se taas toimii rauhoittavana vaikutuksen kannalta ja kun ratsastaja pääsee itse istumaan ja vaikuttamaan rauhallisemmin, rennommin ja pehmeämmin (säilyttäen tasaisen tuntuman) jolloim se auttaa hevosta löytämään paremman rytmin ja tasapainon. Etenkin kuulemma kuumille ja epätasaisille hevosille tämä on todella hyvä apu.

Itse valitsin tottakai ratsukseni kokeilutunnille Aapon. Pikkumieshän ei ollut ennen tuota kertaa monesti ollut liikenteessä HIHSin jälkeen, mutta ajattelin että tuosta olisi meille ratsukkona varmasti eniten hyötyä.

Tässä on nyt alla video meidän menosta ja mukana on myös paljon Tainan valaisevia kommentteja. Tainan mukaan monilla ratsastajilla menee useita viikkoja ellei jopa kuukausia päästä collieriin sisään ja sillä tulisikin ratsastaa minimissään mielellään putkeen 3kk jotta tulokset alkaisivat näkyä. Aapolla ei todellakaan ollut helppoa, eikä mulla varsinkaan! Oli todella haastavaa saada kädet pysymään oikeasti rentoina ja edessä. Nyt sitä taas huomaa kuinka paljon sitä kantaa hevosia ihan liikaa. Toinen asia mikä iski vasten kasvoja nyt entistä rajummin oli se, että myös mun jalka kantaa lyhyydestään huolimatta Aapoa liikaa. Nyt on kyllä paljon korjattavaa mutta uskon että tuon collierin avulla saan kyllä paljon aikaan! Meno ei näytä mahtavalta, mutta itse koin todella hyviä oivalluksia.

Videolla on nyt viimeinen pätkä vahingossa kaksi kertaa, älkää välittäkö :D


Laukkapätkä on omalla videolla koska se oli jäänyt ekalta taas pois :D


Taina tulee vielä parin viikon sisään myös toisen kerran käymään meidän luona, ihanaa! Nyt treenaan sekä Aapon että Akun kanssa koko ajan collierilla, joten tulette kyllä kuulemaan paljon lisää tästä vekottimesta :) Sen verran voin jo Akustakin sanoa, että sen kanssa tuolla collierilla meneminen on super paljon helpompaa kun se liikkuu vähemmän kun Aapo ja on muutenkin tasaisempi. Aku on ollut paljon pidempi nyt kaulastaan ja olen saanut sen ihan tosi hyväksi nyt joka kerta! Yleensä musta tuntuu että se meinaa jäädä vasemmalle kiinni, mutta nyt olen päässyt senkin kanssa paljon suorempaan "tilaan" vain muutaman collier kerran jälkeen. Aku on ollut kyllä kaiken kaikkiaan tosi hyvä tuon kanssa koko ajan ja itse olen saanut painoa ihan eri tavalla jalustimille kuin aiemmin :)

Onko teillä kokemuksia tästä collierista? Ps. Hippolassa on käynnissä Joulukalenterin vikan luukun arvontakisa ja siellä on tämä samainen collier palkintona! Jos siis kiinnostaa päästä kokeilemaan tätä niin kannattaa käydä tykkäämässä Hippolan facebook-sivusta tai rekisteröityä käyttäjäksi Hippolaan :)

8 kommenttia

 1. Tuota käyttäessä kannattaa miettiä tarkkaan myös ohjan pituutta, jotta se on tarpeeksi lyhyt ja tukee samalla lailla sitä vakaata tuntumaa kuin tuo collier. Jos ohja jää liian löysäksi tuon collierin kanssa, ei se myöskään anna sitä samaa käden tukea mitä tuolla haetaan. :) Kaikilla hevosillahan tuo collier ei ole aina niin toimiva, mutta itselläni on erittäin hyviä kokemuksia. Mulla melkein välittömästi hevoset hakeutuvat muotoon ja hyvälle tuntumalle tuon kanssa, kun käsi ja tuki on niin tasainen ja samalla joudun käyttämään enemmän istuntaani ja vatsalihaksiani. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuosta ohjan pituudesta taina puhui paljon ja sitä pitää miettiä hevosen mukaan! Esimerkiksi akun kanssa pitää miettiä tarpeeksi lyhyttä ohjaa mutta aapon kanssa ohjan pitää olla pidempi jotta sille saa "syötettyä" lisää kaulaa :)

   Kiva kuulla että se on toiminut myös sinulla :)

   Poista
 2. Sun blogi on nykyään turhan paljon täynnä mainostusta. Olis kivempi lukea välillä muutakin kun suoraan tai epäsuorasti kaupallista juttua. :(

  VastaaPoista
 3. Aapo on niin kaunis! :) olisi mielenkiintoista nähdä myös seuraavasta kerrasta video jos vain mahdollista!

  Mulle jäi hieman epäselväksi kuitenkin tuon collierin tarkoitus. Onko siis niin että se tasapainoittaa sun käsiä joka tasapainoittaa kuolaintuntumaa -> hevonen (sekä ratsastaja) tekevät enemmän töitä kropallaan? Voisiko samaa soveltaa esim niin että laittaisi ohjat kauhukahvan alta jolloin ratsastajan pitää ratsastaa enemmän pohkeella ja istunnalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli collierin tarkoitus on juuri se että se ohjaa ratsastajan tuntumaa ja istuntaa paremmaksi->hevonen työskentelee tasaisemmin->rytmi ja rentous.

   Samaa efektiä saa myös tuolla kauhukahvalla, mutta silloin vedät helposti ohjasta, kun taas collierin kanssa et vedä ohjasta vaan collierista. Voi myös pitää jalustinremmeistä yms kiinni mutta silloin kädet jäävät väärään asentoon. Tuo collier on vaan yksinkertaisesti todella helppo apuväline ja auttaa ihan hirmuisesti! Kannattaa lainata ja kokeilla sitä jos siihen vaan on mahdollisuus :)

   Poista
 4. Ei nyt liity juuri tämän postauksen aiheeseen, mutta oletko ollut tyytyväinen Back on Trackin kypärään?Uusi kypärä olisi hankintalistalla, ja ko. kypärä olisi erittäin potentiaalinen vaihtoehto. Vielä kun vaan ehtisi joku päivä kokeilemaan kypärää omaan päähän..
  - A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kypärästä ihan hirveästi. Käytän oikeastaan vain sitä enää :) Se on todella tukeva ja hyvä päässä, en voi kun suositella :)

   Poista