torstai 31. heinäkuuta 2014

Harjoiuskisat Peikillä

Akun "kurinpalautuskuuriin" kuului myös rataharjoitus Peikillä. Halusin saada sen kunnolla radalle ennen Hyvinkäätä koska Kemiössä vika rata ei ihan sujunut..


Retun tavoin luokkina olivat 100 ja 110. Kympin radan  hyppäsin osittain hieman isompana kuin Retun kanssa, jokunen esteistä oli siis 115.Verkkasin Akun jo ennen Retun ratoja. Hyppyjä otin vain ristikolle ennen Retua ja loput hypyt sitten vasta Retun jälkeen.


Ennen radan aloitusta kävelin pitkin ohjin hetken radalla - oli pakko itse vähän hengähtää kun helle puski niin kovasti päälle. Aloitin isossa laukassa, mutta en saanut laukkaa ihan niin paljon ylämäkeen kuin olisin halunnut. Alkurata sujui ihan hyvin neloselle asti, missä Aku hieman seisoi mua vasten. Nelonen oli punainen okseri missä oli valkoinen lankku alla. Tässä vaiheessa aurinko paistoi sinne jo aika ikävästi, joten luultavasti se este näkyi Akulle huonosti. Neloselta jatkettiin joko 6 tai 7 askeleella sarjalle mihin Aku ei jotenkin lähtenyt hyppyyn ollenkaan ja pysäytin sen b-osalle. Kirsin mukaan se ei rekisteröinyt estettä ollenkaan ja siihen saattoi myös vaikuttaa se samainen aurinko.. Tulin molemmat esteet uudelleen ja pääsin sujuvasti yli. Loppurata oli taas ihan ok, laukka olisi saanut mennä paremmin ylämäkeen.Kympissä sain laukan PALJON paremmaksi. Jotenkin vaan päätin etten annan sen vaan laukata esteitä päin vaan oikeasti ratsastan sen niille. Ja ero oli aika suuri..


Radalta saimme yhden pystyn alas kahden suhteutetun linjan ensimmäiseltä osalta. Muuten rata oli mun mielestä hyvä. Tulin vielä sen linjan uudestaan jolta pudotus oli tullut ja Aku korjasi puomin hyvin :)
Kuvia on tällä kertaa aika paljon, ihanaa! Tai musta ainakin on kiva katsoa paljon kuvia aina blogeista. Kiitos kuvista menee taas Ellenille, kiitoskiitoskiitos :))Loppuravit tein kentällä koska muita starttaajia ei enää ollut. Aku väläytteli tosi kivaa letkeää ravia :)Sunnuntaina mennään Hyvinkäälle pomppimaan 100 ja 110. Viime vuonna kisat olivat todella kivat, toivottavasti sama meno jatkuu myös tänä vuonna! Nyt viikolla Aku on vähän kevyemmällä tän päivän kankitreeniä lukuunottamatta, jotta se jaksaa sununtain kisat. Sen kunto on kyllä ihan mahtava tällä hetkellä, tiistain kisat oli sille ihan pikkujuttu, niin kuin noista vikoista kuvista näkee, se ei edes ole hirveän hikinen.. Ja tän päivän kankeilun jälkeen se ei tuntunut yhtään väsyneeltä :)

4 kommenttia

 1. Mitä tarkoittaa seisoi mua vasten? Kielsikö se?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tarkoittaa sitä että hevonen ei enää ime esteele, vaan se jää hieman jalan taakse, eli hidastaa kohti estettä. Siksi sitä joutuu ratsastamaan esteelle vahvemmin kuin haluaisi, koska se "seisoo sua vasten" kohti estettä :)

   Poista
 2. Todella kivan näköistä teidän meno :) noi viimeset kuvat on varsinki tosi hienoja! :)

  VastaaPoista