lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kemiö. Day 2. Aku

*yhteistyössä Team Eurohorsesin kanssa*

Aku on pelittäny tosi kivasti Kemiöön asti. Ja ekankin päivän, koska radat hypättiin aika kaukana tuomaritornista ja muutenkin meille paremmalla puolella (lue. ei mitään pelokkeita radan vieressä/keskellä).

Torstaina metri hypätiin ihan radan takareunassa. Ihanassa kaukaisuudessa kaikesta pelottavasta. Onneksi. Aku oli nimittäin aivan täynnä kengurubensaa kaikesta kuumuudesta huolimatta ja sain tehdä kaikkeni että pysyin kyydissä. Ekassa verkassa se oli vielä ihan ok, mutta kun siirryin esteverkkaan, räjähti se ihan totaalisesti. Näin tapahtui muuten viimeksikin kun oltiin Kemiössä :D


Se hyppi ihan mihin sattuu aina kun joku hevonen tuli vastaan laukassa tai kolautti esteen. Kun hyppäsin verkkahyppyjä, lähti se aivan jäätävään pukkilaukkaan aina esteen jälkeen. Ei siinä sitten ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin sulkea kädet vierekkäin ja jalat lähelle ja ratsastaa aina voltti esteen jälkeen ja laittaa se hommiin. Mitään isoa en uskaltanut hypätä, koska se ylihyppäsi jo valmiiksi niin paljon ja mitä enemmän esteet kasvoivat, sitä hullummaksi rodeo muuttui..

Oli kiva fiilis lähteä radalle. Joopajoo. Rata alkoi aika hyvin, ykköselle napakka hyppy, samoin kakkoselle. Kolmoselle vähän varmistelin kun vieressä oli pelottava vene, jota Aku oli tuijottanut sisään mennessä. Neloselle jäin pitämään laukkaa aivan liikaa kasaan, samoin vitoselle. Näiltä esteilt siis ihan omat pudotukset. Loppurata kunnialla maaliin, mutta miksi sitä ei voi antaa hevosen sujua kun se kerrankin on menossa? Ehkä mulle sen verran oli jäänyt sieltä verkasta sellanen fiilis, että se oli koko ajan lähdössä ja siksi en uskaltanut päästää sitä eteen.. Olisi vaan pitänyt uskaltaa. Taas opin jotain :)

Akulla oli monen monta tuntia luokkien välissä vapaata, joten se sai hyvän huilin. Kymppi oli päivän vika luokka ja Aku starttasi siinä numerolla 4. Rata oli kävelyvaiheessa jo minusta aika pienen oloinen ja tehtävät mukavia. Muutama linja, ei sen kummempaa. Haastavinta radassa oli kuitenkin mulle ja Akulle se, että se alkoi kohti tuomaritornia ja että sarja oli sijoitettu ihan sen veneen viereen, mitä se jo metrissä oli katsellut.

Akun kanssa pitää taktikoida aina kaikki tuollaiset asiat. Tuomaritornia kohti täytyy mennä jonkun muun hevosen perässä ensin ja sitten vasta yksin. Näin se on jo kerran ollut siellä, eikä sillä enää ole syytä pelätä sitä uudestaan. Ja se vene.. Akun ajatukset piti pitää kaukana siitä, koska jos hyvä tuuri käy, se ehtisi unohtaa sen radan aikana, eikä edes huomaisi sitä sarjalla. Radan eka este oli kuitenkin asetettu juuri niin, että sinne piti mennä joko portin ohi (vaarana se, että Aku jää sinne tökkimään) tai veneen ohi. Veneestä pääsi kuitenkin ohi niin, ettei Aku sitä välttämättä huomaisi, joten päätin aloittaa sieltä.

Terveihdin ja nostin laukan ja lähdin radalle. Siinä vaiheessa kuitenkin huomasin, että lähtömerkkiä ei ole tulut ja mun oli pakko tehdä ympyrä. Ja eiköhän Aku huomannut siinä vaiheessa sen veneen ja "pelästyi" sitä jo siinä saman tien. Ykköselle mentiin siis hieman miten sattuu, siksi sieltä puomi mukaan heti alkuun. Kakkonen olikin sitten se haastava paikka ja sinne tuli kielto. Jos olisin oikein piiskannut lähestymisessä, niin olisi se ehkä siitä mennyt yli, mutta en viitsinyt ottaa kutsua tuomaritorniin.. Tokalla yrittämällä yli ja rata jatkui ihan ok kutoselle asti, minne ratsastin hieman pohjaan. Seiska olikin sitten se sarja ja niin kuin videolta näätte, vaihto tulee myöhässä ja Aku aloittaa sen kyttäämisen jo tosi ajoissa. Sarjalla olisin ehkä voinut pelastaa tilanteen käyttämällä raipan heti a-osan jälkeen, mutta sitä nyt on turha enää jossitella.. Kielto siis b-osalle ja hylsy. Eipä olla pitkään aikaan Akun kanssa saatu mistään luokasta hylsyä.. Juttelin Johkun kanssa radan jälkeen ja hän oli samaa mieltä siitä että Aku kyttäsi kaikkea muuta paitsi esteitä.. Lisää treeniä ja suunnataankin Johkulle taas pikapuoliin. Akussa vaan ei ole sitä samaa rehelisyyttä, mitä monessa muussa hevosessa on. Sen kanssa pitää vain oppia elämään ja ratkaisut ongelmiin täytyy vain löytää ja toteuttaa. Nyt ollaan menty pitkään jo aika kivasti ja takapakkia täytyy välillä tulla jotta voi taas edistyä :)


Eilen kävin ratsastamassa Akun kotona ja virtaa siinä oli edelleen tosi kivasti. Hienoa huomata että sen kunto kestää noin hyvin kaikki kuljetukset, radat ja yöpymiset vieraassa paikassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti