keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Evitskog 9.7

Tänään olin Evitskogissa kisoissa. Mukana olivat suunnitelmista poiketen Joda ja Cara. Aku oli treeneissä ja hyppää la Dumissa alue 110, joten sen suunnitelmat muuttuivat hieman :)


Kävin myös koukkaamassa Oonan pitkästä aikaa mukaan :) Oona oli ihana ja auttoi heppojen kanssa ja napsi kuvia, kiitos tytsi!!


Mutta sitten kisoihin. Joda hyppäsi vain 90cm. Olin ajatellut jälkkäröiväni sen metriin, mutta koska rata oli hyvä ja ainut pudotus oli mun moka, päätin että se yksi rata riittää sille. Olin läpiratsastanut Jodan hyvin tiistaina ja verkassa se tuntuikin hyvältä. Muutaman kerran pysäyhtin sen esteen jälkeen jotta se ei makaisi kädellä, vaan jäisi enemmän omille jaloille ja erityisesti niille takajaloille. Radalla kaikki muut kakkosta lukuunottamatta onnistuivat ja sain sen pysymään hyvin ylhäällä. Kakkoselle ajattelin liikaa taaksepäin ja perinteistä "yksi vielä".. Puomi siis mukaan, mutta ei se hepan vika ollut. Siitä kunnostautuneena sitten ratsastin loppuradan hyvin.


Cara oli verkassa jopa löysän tuntuinen. Ratsastin sitä hieman eteen ja taakse ja sainkin kivan laukan aikaan. Verkkahypyt onnistui hyvin, hieman poni meinasi mennä vinoksi oikeasta laukasta lähestyttäessä hypyissä. Radalla se sitten olikin 90 aivan likeissä. Ykköselle poni vähän lähti, mutta sain pidätteen läpi ja se ajautui vain hieman lähelle. Tästä viisastuneena poni kuunteli hyvin sen jälkeen ja hyppäsi hienoja pyöreitä hyppyjä läpi radan. Mikään erikoiseste ei tuottanut ongelmaa ja välit sujuin rennosti eteen hevosten askelilla. Uusinnassa ratsastin aika rauhassa, muutaman paikan hieman pienemmällä tiellä. Tuloksena 0/0 ja 5 sija, jee!!
Metri olikin ponin eka isompi luokka. Verkassa otin kolme pystyä kun poni tiputti tokan ja yhden okserin. Radalle lähdin varmoin mielin ja poni tekikin työtä käskettyä. Se hyppäsi rohkeasti ja tarkasti ja kuunteli mua koko ajan. Vaihdot tuli hienosti joko esteen päällä tai suoraan esteen jälkeen. Poni teki kuitenkin harmillisen takajalkavirheen sarjan a-osalle ja otti puomin sieltä mukaan. Se ei kuitenkaan harmittanut, noita vaan välillä sattuu. Itse olin tyytyväinen omaan ratsastukseeni ekaa 6 askeleen väliä lukuunottamatta. Sinne jouduin ottamaan 7 kun en reagoinut tarpeeksi ajoissa eteen. Muuten säilytin hienon rytmin ja löysin paikat helposti!Seuraavaksi Cara hyppää Kemiössä 90 ja 100 sekä ke että to. Nurmella ei olla aiemmin menty joten täytyy toivoa että poni ei jännitä sitä :)

Ja täytyy vielä kehua kivoja kisoja ja hyviä ratoja! Evitskogissa porukka on aina niin mukavaa ja hommat hoituu! Kiitos teille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti