tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ratsujen valmistelua Kemiöön

CARA

Caran kanssa olen tehnyt aika kevyitä treenejä. Se tuntuu joka kerta niin hyvältä ja tekeminen on helppoa sen kanssa, joten en turhaan kerrytä sille kilometrejä. Se on kuitenkin yötäpäivää laitumella ja liikkuu lähes tulkoon koko ajan siellä.

c. Noona Heikkilä

Ratsastaessa tarkistan vain suoruuden ja reaktiivisuuden. Teen aina muutamat vaihdot ravin kautta ja jos kentällä on puomeja niin vaihdot lisäksi niiden päällä. Verkan jälkeen teen parit väistöt ja kokoamiset ja eteenratsastukset. Koska kaikki on sujunut niin kivasti, olen siihen päälle maastoillut yleensä pitkät käynnit ja vasta sitten hoitanut ponin pois.

c. Noona Heikkilä

Viime viikon kisojen jälkeen en ole hypännyt ollenkaan, koska poni suoriutui siellä niin hienosti. Monen muun hevosen kanssa olisin varmasti ottanut tässä välissä edes jotain pieniä hyppyjä, mutta Caran kanssa niitä ei tarvitse. Se on selkeästi nyt vireessä ja koska se oli niin kauan kisa- ja hyppytauolla, en halua hypyttää sitä ennen kaksipäiväisiä kisoja ns. turhaan.

c. Noona Heikkilä

Poni oli saanut pienen vekin laitsalla polveen ja se turvotti sitä yhden päivän, mutta liikunnalla ja kylmäyksellä turvotus laski ja polvi onkin nyt jo ihan normaali :) Ehdin jo miettiä että mitä nyt taas.. Mutta onneksi oli vain pikku juttu, eikä vaikuttanut mihinkään sen kummemmin!

AKU

Akun kanssa onkin ollut aika tiivis viikko. Edellisellä viikolla oltiin Johkulla, lauantaina Dumissa ja nyt ke-to ollaan Kemiössä. Akun kanssa on tärkeää pitää energiataso kohdillaan ja sitä ei saa väsyttää ja tylsistyttää liikaa ennen kisoja. Viime keskiviikon jälkeen ratsastin hepan torstaina ja perjantaina sillä oli vapaa. Lauantaina kisoissa se hyppäsi yhden luoka ja su se vietti koko päivän tarhassa! Maanantaina kävin ratsastamassa kevyesti ja ti Aku sai jälleen vapaan. Ke hypätään pelkkä metri ja to 100 ja 110. Virtaa kaverissa kyllä tuntuu olevan, maanantainakin se jaksoi kentällä muka pitkästä aikaa taas "pelätä" kaikkea mahdollista :) Sitä ei vaan saa päästää yhtään niskan päälle, lauantaina se nimittäin pitkästä aikaa vetäisi itsensä 180 astetta ympäri ihan pelleilläkseen. Onneksi loppuajan se malttoi keskittyä ja käyttäytyä.

Vaikka Akulla on ollut paljon ohjelmaa ja kuljetuksia, ovat vapaapäivät tasoittaneet tilannetta ja kevyet ratsastukset vieneet maitohappoja pois. Kemiön jälkeen täytyy maastoilla ja tehdä taas kevyitä juttuja, jotta heppa palautuu varmasti huolella.

RETU

Retun kanssa olen tehnyt paljon töitä sileällä. Tuomarinkylässä se valui vinoksi verkkahypyissä isommilla esteillä ja se kertoo voiman puutteesta. Kun ei pysty toteuttamaan kaikkea täysillä, pitää lintsata jossain ja nyt se jossain on suoruus. Tämä kuitenkin tietää helposti pudotuksia ja aion paneutua asiaan nyt todella huolella.

c. Tiia Suomalainen

Sunnuntaina verkkasin Retun pois kisoista kentällä ja kävin maastossa kävelemässä loppukäynnit. Maanantaina sillä oli vapaa ja tiistaina ratsastin sen kunnolla läpi. Tein paljon suoria linjoja ja vaadin täydellistä suoruutta myös laukassa. Laukassa jään helposti vaan ratsastamaan kaarevia uria ja vastalaukkoja ja lintsaan suorilta urilta. Nyt otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja ratsastin vain suoraan melkein koko ratsastuksen ajan. Sainkin Retun varmaan paremmaksi kuin koskaan, jes!

c. Tiia Suomalainen

Keskiviikkona ennen kuin lähden Caran kanssa Kemiöön, otan Retun kanssa ihan muutaman jumppahypyn. Ihan vain Retun iloksi ja suoruuden tsekkaukseksi. Lisäksi haluan että Retulla on kivaa Dumin ison 110-luokan jälkeen ennen uutta koitosta :)


Sellaisia valmisteluja kisoja varten. Toivottavasti huomenna ja torstaina ilmat suosisivat niin olisi kivaa kisailla ja chillailla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti