keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kemiö. Day 1.

*yhteistyössä Team Eurohorsesin kanssa*

Siis tää paikka vaan on niin hieno!! Kaikkialla on siistiä, paljon tilaa ja iloisia tyyppejä!

Aamu alkoi Retun ratsastuksella ja Caran ruokinnalla. Retun työstön jälkeen letitin Caran ja lähdettiin kohti Kemiötä. Matkalla oli aivan järkyttävä ilma ja tuntui että sade tulee läpi auton katosta..

Perillä ilma onneksi selkeni. Cara sai paikan juuri valmistuneesta tallista, vau! Tallin karsinat olivat todella isot ja tilavat. Turpeetkin olivat sopivasti ihan vieressä, tallin päädyssä. Talli ei siis ihan vielä ole kokonaan valmis ja koko ajan kuului porausta ja muuta työääntä, mutta se ei Caraa haitannut! 

Tallialuetta

Traileri vietiin parkkiin isolle pellolle, missä oli todella hyvin tilaa. Parkkialueelle oli todella hyvät kyltitykset ja parkkikselta oli lyhyt matka kaikkiin talleihin. 

Traileriparkki

Sainkin sitten heti lähteä ostoksille kun huomasin että toisten housujen vyö oli jäänyt kotiin.. Onneksi Smart Riderssilta löytyi ihana vyö 54 euron hintaan! Lisäksi Päivi kävi ostamassa Caralle panssarin, kun se on jo niin pitkään ollut hankintalistalla.. Satuttiin löytämään tosi edullinen ja pehmeänahkainen panssari Riders Housista. Se pääsi vyön tavoin heti koeajoon ja molemmat osoittautuivat oikein hyviksi ja tarpeellisiksi. 


Samaan aikaan kun itse menin kävelemään radan, laittoi Päivi Caralle hokit ja muut varusteet. 

Cara hyppäsi ekaksi luokan 90cm. Luokka oli aikaratsastusluokka A.2.0, mutta menin ajatuksella että en ratsastaisi hirveästi aikaa, sujuisin vaan vähän enemmän väleissä. Radalla oli useampi vaihtoehtoeste ja itse hyppäsin niistä kaksi.

Verkassa Cara tuntui aika jännittyneeltä ja varovaiselta. Se selkeästi tunnusteli nurmea ja oli siitä hieman epävarma. Hyppäsin eka muutaman ristikon ja sen perään pystyn, jolle Cara pysähtyi. Se tuli hieman puskista, mutta seuraavalla mentiin ihan heittämällä yli. Radalle lähtiessä päätin ratsastaa todella hyvässä temmossa ykköselle, koska verkassa oli tullut se yksi kielto. Rata alkoi perus pystyllä, sinne pääsin hyvin. Kakkoselle Cara teki takajalka virheen ja otti okserin etupuomin alas. Hieman turha puomi, mutta okseri vietti hieman alamäkeen ja hyppy oli hieman voimaton. Seuraavalle pystylle mentiin hieman ylämäkeen ja edelleen hyppy oli vähän voimaton ja epäröivä. Cara selkeästi mietti nurmea ja siinä liikkumista ja sarjalle ratsastin sen kunnolla eteen. Se sujuikin hyvin ja sieltä jatkoin hyvässä temmossa pystylle jonne sain jo paremman ja rennomman hypyn. Seuraavaksi oli edessä okseri, jolle moni oli kieltänyt. Se oli kyllä radan paras hyppy ja poni oli tosi hieno.

100cm

Sitten valitsin vaihtoehtoesteistä kiinteän kivimuurin jolle Cara oli osi varma ja terävä. Siitä sujuvat kuusi laukkaa okserille ja sieltä taas takajalkavirhe. Askel osui hyvin, mutta virhe sieltä silti tuli. Olin itse ehkä hieman nopea ylävartalon kanssa, taas. Vika este oli pieni pysty nyppylän päällä, mikä sen nyt oikealta nimeltä onkaan, Aachenin valli? Sen Cara meni tosi hyvin. Radalta siis kaksi puomia, ne pistän täysin sen piikkiin että poni ihmetteli alustaa ja sakotti toisella mua ylävartalosta.


verkkaa ja mieletön pohja!

 Metrissä poni toimi verkassa kivasti ja hyppäsin sillä myös vesimaton, koska vesieste oli tiedossa myös radalla. Radalle lähdin tosi hyvällä mielellä koska Cara tuntui selvästi varmemmalta. Ykköselle sain hyvän lähestymisen, kakkoselle jotenkin hieman nukahdin ja missasin askeleen. Sieltä mukaan tuli puomi, mutta ihan oma moka se oli.. Kolmonen hyvin, mutta neloselle (pyöreä vesimatto okseri) tuli kielto. Poni tuijotti selkeästi vesimattoja ja uudella yrityksellä se meni siitä hyvin yli. Vitonen ja kutonen meni hieman paineella, mutta yli kuitenkin ja terävillä hypyillä. Seiskalle paikka oli hyvä, mutta poni pysähtyi ihan yllättäen. Este oli kaiken lisäksi ihan tavallinen puomieste, joten ihmettelen stoppia. Cara oli saanut laitumella haavan polveen aiemmin tällä viikolla, joten saattaa olla että se vähän inhotti meidän herkkisponia :) Cara kyllä kertoo aina jos sitä joku häiritsee, joten ehkä nämä isommat tuntuivat polvessa enemmän.Päätimme Päivin kanssa laskea sen huomiset luokat 80 ja 90 tasolle ja vaihtaa hieman hokitusta. Tiesittekö muuten että Team Eurohorsesin kisoissa saa aina vaihtaa luokkia ilman mitään erillistä maksua? Mielestäni ihan huippujuttu, koska tämä tukee ratsukoita ja kannustaa heitä niin luokkien nostamiseen kuin laskemiseen!

Ja sitten niihin hokkijuttuihin. Jotkut hevoset eivät tykkää hokeista edessä, joten vaihdetaan Caralle ihan pikkupikkuhokit eteen. Lisäksi jos polvi häiritsee Caraa, on sen mukavampi hypätä pienemmät luokat.

Radat oli musta tänään todella hyvät, tarpeeksi haastavat. Vaikka suhteutettuja ei radoilla paljon nähty, oli teiden ja erikoisesteiden puolesta ihan tarpeeksi tekemistä. 

Akun radoista kerron myöhemmin vielä tänään, nyt mennään syömään!

8 kommenttia

 1. Jee! Meidän traikku pääsi kuvaan mukaan. :D

  No ok, oli tällä kommentilla ihan tarkoitus: oliko toi nurmi ihan hyvä? Laidalta katsoen se näyttää ihan ok:olta. Mutta meilläkin on herkkisponi varsinki pohjien suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee :)) Musta pohja oli hyvä! ei liukunut yhtään :) Ilmat tosin on suosinu, sateellahan tilanne saattaisi olla eri. Silloin täytyisi vaan muistaa hokittaa huolellisesti ja ratsastaa tarkasti!

   Poista
 2. paistoi kyllä vahvasti läpi (huonolla tavalla) tää hippola & teho yhteistyö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä tavalla se oli sinusta huono? Team Eurohorses toivoo meidän kirjoittavan kaikesta rehellisesti ja sen olen tehnyt. Kisat on todella hienosti organisoitu ja mistään en ole löytänyt mitään valitettavaa!

   Poista
 3. En itse laittaisi hokkeja eteen nurmelle! Vain kantahokit. Epävarmuus voi johtua siitä, jos edessä hokit. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli siis vain kahdet hokit kaikissa jaloissa kannoilla. ei siis neljää hokkia per jalka :)

   Poista
 4. Kivan näköistä menoa. Voi kun olisi päässyt paikan päälle itsekin katsomaan! Mutta toivottavasti jaksat rustailla näitä postauksia kisoista enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksan ehdottomasti! Kiva kun jaksatte lukea :)

   Poista