torstai 17. heinäkuuta 2014

Kemiö. Day 2. Cara

*yhteistyössä Team Eurohorsesin kanssa*

Aamulla pääsin ylös sängystä puoli 7. Sitten kipin kapin aamupalalle ja ruokkimaan heppoja. Akun otin aamukävelylle heti kun se oli syönyt. Käppäiltiin noin vartin ajan ja sitten Aku pääsi syömään vähän vihreää.

Seuraavaksi Cara pääsi parturiin. Eilen en kerennyt harjaa nyppiä, joten laitoin sen kuntoon aamulla. Poni käyttäytyi hyvin ja antoi nyppiä harjan kivasti. Sen jälkeen jaoin harjan letitystä varten. Jaot tein kaviokoukulla.


Caralla on sen verran pitkä kaula ja lettejä tuli ihan miljoona. Harjan jaon jälkeen tein kaikki letit yksitellen yhdellä kumpparilla. Tykkään aina hieman myös kastella harjaa ennen letitystä, silloin jouhia on helpompi käsitellä ja leteitstä tulee kiinteämpiä.


Tänään jätin otsatukan auki ihan tarkoituksella. Musta on kiva vähän muutella "staileja" jos molemmat vaihtoehdot sopivat hevoselle. Itse tykkään tuollaisista pyöreistä ja pienistä leteistä, en koskaan itse tee pystysykeröitä.


Letityksen jälkeen hokitettiin Cara ja niin kuin kuvasta huomaatte, eteen meni aivan minit hokit. Polvi oli ihan ok:n näköinen ja päätettiin lähteä verkkaan.

ensin hokkireiät putsataan jonka jälkeen hokit pyöritetään paikoilleen

sen jälkeen ne kiristetään hokkiavaajalla tai jakarilla

Radankävelyn sain suorittaa aika reippaasti. Kerkesin kuitenkin kuvaamaan teille kaikki esteet. Tämä oli itseasiassa sellainen juttu, minkä olin suunnitellut tekeväni jo etukäteen, koska eilen sain kuulla kisa-alueella niin monta kertaa siitä, kuinka radat olivat liian vaikeita ja isoja. Tässä nyt näette, että 80 rata on ihan normaali 80cm korkuinen rata, jossa on niin erikois,- kuin puomiesteitä.

1. Ihan peruslankku ja kiltti hieman nouseva okseri

Este 2. Takki ei kuulu kuvaan ;) Pienipieni pysty, este vietti hieman alamäkeen

Este 3. Tässä hieman vaikeampi este, eka este pois päin verkasta ja pelottava lankku alla

Este 4. Tässä punainen, hieman erikoisempi täyte. Este on kuitenkin verkkaan päin

Este 5. Yhden askeleen sarja. Ei mitään kummallista.
Este 6. Kiltti pysty kohti verkkaa. Sama lankku alla kuin 1:ssä.

Este 7. Kiltti nouseva okseri hieman ylämäkeen.


Este 8. Peruspysty

Este 9. Peruspysty kohti verkkaa

Eli ei mikään ihmeellinen rata. Jos on kotona hypännyt 80cm ratana ja harjoitellut erikoisesteitä, niin radassa ei pitäisi olla mitään sen kummempaa. Ympäristö sen sijaan tarjoaa kyllä haasteita ja se vaikuttaa paljon tuloksiin. Ympäristöä ei kuitenkaan voida muuttaa ja estekorkeus täytyy kaikkien ottaa huomioon jo kilapailuun ilmoittautuessa. Jos et ole aiemmin hypännyt nurmella, niin ei välttämättä kannata hypätä sitä ensimmäistä isompaa luokkaa nurmella.Itse ravailen ja mahdollisesti laukkailen aina rataa ympäri. Näytän aina kaikki ns. "hankalat paikat" ja käyn näyttämässä esteitä.Sitten Caran rataan! Poni tuntui verkassa jo todella kummalliselta. Jouduin ratsastamaan sen paineella jokaiselle esteelle ja kerran poni jopa pysähtyi. Olin hieman ihmeissäni ja ennen Johku totesinkin että ratsastat sen vaan yli kaikesta ja etenet vähän isommin kuin normaalisti.Ekalle vähän lähelle, tokalle hyvin, kolmoselle poni oli pysähtymässä mutta sain potkastua sen siitä yli. Neloselle hyvä hyppy, hieno poni! Sarjalle poni oli tulossa hyvin mutta veti viime tingassa sivuun.. Olin ihan äimänä. Ei meidän Cara tee tollasta. Se haluaa hypätä ja se rakastaa sitä yli kaiken. Se ei ole koskaan pysähtynyt mulla kisoissa sitä pitkää vettä lukuun ottamatta.. Jatkoin radan loppuun aikamoisella paineella ja muutama ihan ok hyppy saatiin aikaan. Vikalle näin askeleen väärin ja sieltä tuli vielä puomi mukaan.
Tulos oli siis huono. Mutta onneksi syykin löytyi.. Polvi oli turvonnut radan jälkeen ja kävin heti perumassa 90 startin. Käytiin myös näyttämässä Caraa kilpailujen eläinlääkärille Timo Talviolle joka totesi jalan olevan hieman lämmin ja sanoi ettei mikään ihme kun ponia ei ihan huvittanut.. Cara on kuitenkin niin herkkis tollasten kipujuttujen suhteen että tää oli taas vaan sen tapa kertoa meille, ettei kaikki ole ihan kunnossa.


Nyt Cara saa ottaa kunnolla huilia, koska sen kanssa ei ole kiire mihinkään. Tälläisia kokemuksia se ei tarvitse enää ollenkaan. Niinkuin yllä olevista kuvista näkyy, jouduin ratsastamaan sitä paineella, mikä oli nyt jälkeenpäin tosi epäreilua ponia kohtaan. Onneksi apu oli lähellä!

Nyt päivä jatkuu Kemiö Derbyllä ja illan muilla luokilla! Hieman harmittaa kun en tuota Derbyä millään hevosella hyppää.. Käyn silti kävelemässä radan ja kuvaan teille kaikki esteet!

Illalla Retu hyppää suokkiluokka 100cm ja avoimen 110. Aku menee avoimen metrin ja kympin. Kisapäivä venyy pitkäsi ja vika luokka alkaa vasta 20.15..

9 kommenttia

 1. Hyvä että syy selvis. Toivottavasti Caran jalka paranee nopeasti. Kiva kun annoit letitysvinkkejä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että niistä on apua :) Ja näin toivotaan!!

   Poista
 2. Mikä on ruokkiluokka?

  VastaaPoista
 3. Jeeee, fiilistelen vielä sun ja Reetun rataa. Onnea! / Jessi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Ihanaa kun noissa suokkiluokissa on niin positiivinen fiilis ja te kaikki ootte niin mukavia :)) Onnea sijasta!!

   Poista
 4. oisin ite halunnu mennä ton derbyn omalla ponilla, mutta ei sitten osallistuttu, kun poni alkoi käyttyäytyä oudosti.. Esim. viime kisoissa otettiin metrin radalta yli puolet esteistä alas, mikä ei tosiaan oo ponille normaalia, vaikkei mikään super varovainen puomeja kohtaan olekaan. Luojan kiitos syyksi löytyi "ainoastaan" epäsopiva satula! Nyt kaikki sujuu taas hyvin ja poni liikkuu ilosena eteenpäi lainasatulalla :---)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi syy löytyi. Se on aina kaikista tylsintä jos mitään vikaa ei löydy.. Kohta taas pääsette varmasti kisailemaan :)

   Poista
 5. Miksi Caralla ei ole suojia takajaloissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me harvemmin käytetään poneilla takasissa suojia, ellei ne hivuta tai muuten oikeasti tarvitse niitä :)

   Poista