sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kolmoissarjaa ja muuta kivaa

Aku oli treeneissä viimeistelyn merkeissä Johkulla ennen eilisiä Dumin kisoja. Akusta en vielä valitettavasti ole saanut kisamateriaaleja koneelle, joten saatte ensin nähdä ja kuulla vähän viime viikkoisista treeneistä.

Mitä mieltä muuten olette siitä kun kaikki postaukset eivät tule saman tien? Välillä mulla saattaa nimittäin olla vaikka kolmen hevosen treenit samana päivänä ja siihen lisäksi ratsastan vielä muutaman muun.. Olisiko parempi kertoa aina joka kerta eri hevosesta, vai näin hieman viiveellä kaikista?

Sitten asiaan :) Eli aloitimme tunnin ihan iisillä kavaletilla, jota hypättiin ensin ympyrällä vasemmalle ja sitten oikealle. Tehtiin muutama vaihto siinä päällä ja ne sujuivat hyvin. Nyt niissä vaihdoissa on esteen päällä jo kiva rutiini, huomaa että Aku on paremmin jalan edessä ja että se kuuntelee mua nyt säännöllisemmin.

Sen jälkeen hypättiin neljän esteen rata. Aloitettiin pystyllä jolta kaarrettiin okserille mistä matka jatkui ympyrän kautta samalle okserille uudestaan ja sieltä vielä sateenkaariokserille. Ekalla kerralla Aku tsuumasi ja lukitsi itseensä okserin viereiseen esteeseen ja ei suoristunut hyppyyn kunnolla ja paikka ajautui hieman lähelle. Seuraavalla kerralla sain kuitenkin korjattua hyvin. Sitten hypättiin jälleen neljän esteen rata, mutta eri esteillä. Aloitettiin vesiesteen vieressä olevalla porttipystyllä, josta edettiin seitsemällä laukalla okserille ja sen jälkeen pystylle ja okserille, minne tehtiin omat lähestymiset. Aku hieman spookasi ekaa porttia veden takia, mutta hyppäsi kyllä yli. Kun tehtiin tehtävä toisin päin, olikin homma sitten ihan eri. Kun vesimatto oli portin oikealla puolella ja esteelle tultiin oikeassa laukassa, oli Akun helppo lähteä kauniiseen lapajuoksuun vasemmalle pitkää vettä mukamas karkuun. Tää on just se Akun tyypillisin ongelma, esteessä ei ole mitään jännää, mutta sen lähiympäristö saattaa olla kamalaakin kamalampi.. Kun tulin uudestaan ja lähestyin oikeassa laukassa, oli mun paljon helpompi pitää Aku suorana ja päästä siitä esteestä yli. Tää oli taas hyvä muistutus niihin tilanteisiin kun radalla tulee kielto - lähesty siinä laukassa (jos mahdollista) mihin suuntaan hevonen on valunut, näin lapa pysyy kontrollissa ja se helpottaa suoristamista :) Muutaman toiston jälkeen hypättiinkin sitten pitkä rata.

Alla olevasta videosta näätte ekan pitkän radan. Rata oli muuten musta aika ok, kolmoissarjan a-osaa ja vikaa okseria lukuunottamatta. Johku oli aiemmissa tehtävissä moittinut mua siitä, että jos nään askeleen lähelle niin jään nyppimään. Mun pitäisi vaan pitää tasaisesti, ei nypyttää, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Vikalle okserille päätin sitten vain pitää tasaisesti, kun näin askeleen lähelle ja puomihan sieltä sitten tuli.


Korjattiin siis vielä radan jälkeen sarjan ja okserin virheet, todistusaineistoa näätte alla olevasta videosta. Nyt kun löysin jo kaukaa hyvät paikat, sain vaan fiilistellä. Johku painotti edelleen mua sarjalla olemaan auttamatta liikaa. Myös käsiin kiinnitettiin huomiota, niiden tuli olla siellä etenkin aivan vierekkäin. Vikalle okserille sain Johkun mukaan täydellisen paikan, tuolta etäisyydeltä Aku hyppää Johkusta ne parhaimmat hypyt.Kisatreeniksi tämä oli musta juuri sopiva. Muutama pienempi rata vain maltillisella määrällä esteitä ja sitten loppuun iso rata ja korjaukset jos ne ovat tarpeen. Tämä toimi valmisteluna niin Dumiin kuin Kemiöönkin, koska en halua ennen Kemiötä hypätä Akun kanssa enää Dumin kisan jälkeen ollenkaan. Kun kisat ovat näin lähellä toisiaan, täytyy keskittyä vain perusratsastukseen ja siihen, että hevoset ovat pirteitä ja vetreitä - etenkin kun tuo aurinko hellii meitä nyt niin ihanasti ;)

8 kommenttia

 1. Kiva lukea jokaisesta erikseen, vaikka sitten viiveelläkin. Sun postaukset on aina niin hyvii. Jos aikataulut menee liian tiukaksi niin sitten vaikka yhteispostaus mieluummin kuin ei postausta ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Menee turhan sekavaksi, jos kaikki hevoset änkeää samaan postaukseen.. :)

   Poista
  2. Kiitos kommenteista :) Koitan postailla kaikista erikseen aina kun ehdin vaan :)

   Poista
 2. Minusta on mukava lukea saman päivän jutut samassa postauksessa. Kaikkien hevosten treeneistä ne pääpiirteet esim.

  VastaaPoista
 3. Teetkö tätä heppahommaa ihan työksesi vai miten saat ajan riittämään kaikkiin treeneihin jne. normaalin työn lisäksi? Mitä kautta olet löytänyt nykyiset ratsastettavasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen heppailuja osittain työkseni :) Suokit (Hilda, Retu, Virma, Joda ja Kapsu) ovat ratsastuskoulun hevosia, joten niiden kanssa mun ei tarvitse työskennellä läheskään päivittäin muuten kuin kisakaudella ennen isoimpia kisoja. Akulla ja Caralla ratsastan kaikista eniten, molemmilla 4-5 kertaa viikossa. Nupparin ja Haissin menen pari kertaa viikossa ja sitten noita muita hevosia joista en kirjoita niin tarpeen mukaan :)

   Ratsastan aina aamuisin ennen töitä/koulua (tänään heräsin mm.5) ja töiden jälkeen. Siksi aikaa riitää noinkin monelle :)

   Hevoset ovat löytyneet aina tuttujen/valmentajien kautta. Osa on tullut ihan kisoissa kysymään mua avuksi omien kanssa ja jotkut ovat tuttujen kautta saaneet mun numeron ja soittaneet :)

   Poista
  2. Kuulostaa melko työläältä, mutta todella antoisalta ja upealta!

   Poista