perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kemiö Derby 95cm

*yhteistyössä Team Eurohorsesin kanssa*

Vaikka en itse osallistunut Kemiö Derby-luokkaa, kävin silti kuvaamassa kaikki esteet teille. Hieman pisti harmittamaan etten mitään hevosta tähän luokkaan ilmoittanut.. Olisi ollut niin kiva päästä hyppäämään tämä rata :)

Sain myös ratamestari Johku Mikkolalta hieman perusteluita radan suunnittelusta ja kulusta.Tässä hieman faktoja!

Rata on aloitettu noussuokserilla ja sen alle on lisätty täytettä, jotta radan voisi aloittaa hyvässä laukassa edeten. Derby on pitkä rata ja alusta asti laukka on pidettävä kunnossa, jotta enimmäisaika ei ylity.

Kakkonen on mukavan helppo luonnoneste. Näin kaikki saavat aloittaa helpommalla erikoisesteellä.


Kolmas este on myös helpompi luonnoneste, jolloin rata pääsee jatkumaan sujuvasti.


Neljäs este on tavallinen okseri, johon on lisätty enemmän täytettä. Se on kuitenkin perinteinen rataeste, mitä derbyluokissa käytetään myös.


Viides este on kukkulan päällä rakennettu tavallinen helppo pysty, jolle hevonen täytyy vaan saada suoraksi. Alastulossa ratsastajan täytyy huomioida hevosen tasapaino ja oma paino jalustimille.Kuudes este tarjoaa jo haastetta ratsukoille. "Banketti", jolta tehtään ensin hyppy alas ja sitten ylös on kuitenkin rakennettu vetosuuntaan, eli kohti verryttelyä. Tämä on hevosille se helpompi suunta ja siksi hyppysuunta on näin päin. Isommassa Derbyluokassa linja on toisin päin.

kohti alashyppyä..

Tämä este luokitellaan sarjaesteeksi, joten jos b-osalle tulee kielto, täytyy koko sarja hypätä uudelleen, ellei sarjaa ole merkitty suljetuksi. Silloin tulisi hypätä vain b-osa. Tässä tapauksessa koko sarja tuli hypätä uudestaan.

alashyppy kuvattuna edestä päin

ylöshyppy


Seiska on pysty, johon on laitettu massaa, jotta hevoset eivät pääse vaan vyörymään kohti verkkaa banketin jälkeen. Haasteena on siis saada hevonen takaisin ja kuulolle.
 


Perusradan viimeisenä esteenä nähdään perinteinen okseri hieman ylämäkeen. Laukka on siis edelleen pidettävä tarmokkaana, jotta viimeinenkin perusradan este ylittyy puomeihin koskematta.
 

Toisen vaiheen ensimmäinen este on tukki, joka on hevoselle helppo este.


Kymppi on linjalla edelliseltä esteenä ja haasteena tälle isolle pystylle on tulla tarkasti, jotta puomi ei kolahda alas.

Este numero 11 on jo aiemmin radalla nähty valkoinen portti, este numero 4.


Kuivahauta on vasta toisessa vaiheessa, esteenä numero 12. Se on luonnonesteistä se haastavin ja tämän vuoksi se testataan vasta toisessa vaiheessa, jotta ne, jotka sinne ovat päässet saavat siitä hieman lisähaastetta.

kuivahaudan leveys ja syvyys

Vesieste on hankala este osalle hevosista ja siksi se on jätetty sokeriksi pohjalle.

Sellainen oli eilinen Kemiö Derby 95cm. Miltä rata sinusta näytti? Kisasitko itse ja miten sinulla sujui?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti