torstai 3. heinäkuuta 2014

Urjala Day 2

Noniiin! Nyt olisi vuorossa Urjalan Kummajaisten toisen päivän läpikäynti. Tarinaa luvassa Virmasta, Jodasta ja Hildasta!

VIRMA

Mä en vaan käsitä kuinka toi poni on niin kone! Koko viikonlopun se vaan meni ja puksutti kaikki radat niin hienosti! Äitiponi näytti lapselle miten homma kulkee ;)Sunnuntaina ponilla oli vuorossa lapsiponin kanssa piekkarimestaruudet. Ekana luokkana siis 80cm ja tokana 85cm. Kasikymppiin lähdin numerolla yksi (taas..) ja taas oli aikamoisia uusintakurveja luvassa! Perusrata oli hyvä, yhdelle toin vähän juureen ja sarja mentiin kahdella (hups). Virma ei vaan oikein enää veny ihan niin pitkälle kuin nuoruusvuosinaan, joten kun vaan itse on pystyssä ja tukee hyvin niin ei kaksi ole mikään ongelma noihin väleihin :) Uusinnassa tein pienet tiet, mutta en vetänyt ihan niin voitto silmissä kuin edelisenä päivänä. Suurimpana ratkasijana toimi muuri ja sen vaihtoehtoeste. En ole Virman kanssa koskaan muuria hypännyt ja kun kävin sen sille näyttämässä ennen rataa, tuijotti se sitä ihan äärettömän paljon. Päätin hypätä vaihtoehtoesteen ja tehdä mielummin varman nollan kuin ottaa kiellon siitä muurilta. Vaikka vaihtoehtoeste lisäsi matkaa jonkun verran oli tuloksena kolmas sija, hyvä Virma! Samalla jatkettiin kolmannelta tilalta piekkaritaistossa toiseen osakilpailuun.


enää en ihmettele mistä Hilda on perinyt sen hienot etujalat..

Toinen luokka, 85cm, olikin sitten jännä paikka! Hilda oli tippunut siis ekalla kierrokselta jo mitaleilta kun nollia oli niin paljon. Tai, jos melkeen kymmen olisi saanut hylyn ja Hilda olisi voittanut niin ehkä sitten sillä olisi ollut saumat, mutta aika huono mäihä olisi pitänyt muille käydä että näin olisi sattunut :D Virman kanssa piti siis laittaa kaikki peliin. Muuri oli jälleen uusinnassa ja vaihtoehtoesteenä ja jälleen kerran päätin valita sen vaihtoehtoisen tien. Mielummin se nolla kuin liian iso riski! Ja nollahan sieltä tuli ja aika kauan saatiin jännittää millainen mitali sieltä tulee, vai tuleeko ollenkaan. Reijan voitto oli varma, hän oli nopeampi kuin minä tokalla kierroksella ja ekan kierroksen kakkonen sai puomin. Ekan kierroksen nelonen oli kuitenkin tokalla kierroksella mua nopeampi ja nousi tasapisteisiin mun kanssa. Koska toisen kierroksen tulos ratkaisee tasatilanteessa tipuimme Virman kanssa hopealta pronssille. Oli kuitenkin tosi hienoa saada ponimamman kanssa mitali ja kunniakierroksella mentiinkin ihan täysiii!!!

aina on aikaa katsoa kameraan :DJODA

Jodan kanssa meillä oli sunnuntaina luokkina 85 ja 95. Tytöt saivat kävelyttää Jodaa aika kauan, halusin että se on kävellyt itsensä lämpimäksi, jotta verkka-ajan saisi minimoitua ja näin kunto riittäisi isompaankin luokkaan. Verkassa heppa tuntui mielettömältä. Se oli hyvin ohjan ja pohkeen välissä, se odotti esteelle ja laukkasi hyvin ylämäkeen.

Radalla hyvä fiilis jatkui. Kasivitosessa saatiin harmittava pudotus uusinnassa, mutta muuten rata tuntui sairaan hyvältä! Hevonen teki juuri niin kuin pyysin ja kaikki paikat osuivat hyvin. Uusinnassa yksi puomi napsahti sarjan b-osalta mukaan, mutta aika olisi riittänyt helposti sijaan.Ysivitosen verkassa otin vain kaksi hyppyä. Luokat olivat niin lähellä toisiaan että enempää hyppyjä ei hevonen tarvinut. Jos Joda oli edellisen verkan luokassa hyvä, niin nyt se toimi kuin ajatus. Fiilis oli huipussaan kun lähdin radalle!


Radalla eka este oli pysty, sieltä jatkettiin linjalle jossa väli oli 4 laukkaa, sieltä pitkän sivun trippelille, jonka jälkeen kaarrettiin okserille. Nämä kaikki esteet sujuivat hyvin ylämäkilaukalla ja hienossa tasapainossa. Sitten kuitenkin tapahtui jotain. Näin askeleen ajoissa, ratsastin Jodaa hieman eteen ja naps. Joda kielsi ihan puun takaa. Olin aika ällikällä lyöty koska paikassa ei ollut vikaa ja sama este oltiin menty jo kolme kertaa ainakin viikonlopun aikana. Komensin hieman hevosta ja tämän jälkeen koko rata olikin yhtä keilaamista. Okseri tuli alas, seuraava pysty tuli alas ja taisipa se seuraavan okserin etupuomikin kolahtaa maahan. Sarja sentään mentiin puhtaasti. Loppuradan paikat olivat hyviä, mutta hyppykaari muuttui tuon kiellon jälkeen aivan täysin, laukka ei ollut menossa enää ylämäkeen ja muutenkin koko pakka oli ihan sekaisin. En oikein vieläkään keksi syytä tähän, Hannin mielestä Joda näytti ottavan siitä komennuksesta nokkiinsa mutta ei se ihan siltäkään tuntunut.. Ehkä se jossain määrin saattoi olla sitäkin, mutta mene ja tiedä.


Musta oli kiva kuitenkin kisata Jodan kanssa kaksi päivää putkeen. Nyt tunnen sen huomattavasti paremmin, tiedän mitä se tarvitsee (pitkät kävelyt ja lyhyt verkka sekä ehdoton läpiratsastus ennen kisoja sileällä). Toivottavasti kesän aikana saan sen vielä johonkin kisoihin mukaan!

HILDA

Hildalla yksi tämän kauden päätavoitteista oli piensuokkien estemestaruudet. Kisa järjestettiin Kummajaisten toisena päivänä ja se sisälsi kaksi osakilpailua. Ensimmäinen käytiin tasolla 80cm ja toinen estekorkuudella 85cm. Sijapistett molemmista osakilpailuista ynnättään yhteen ja pienimmän pistemäärän saanut voittaa kisan.


Kasikympissä Hilda tuntui hyvältä koko perusradan vaikka muutamalle jouduin pitämään sitä hieman enemmän jotta askeleet mahtuisivat.  Uusinnassa laitoin sitten kaasun pohjaan ja oltiinkin Hildan kanssa voittajaa 0,01 sekuntia hitaampia, mutta sarjan b-osalta tuli puomi mukaan. Hieman selätön hyppy johti 4 virhepisteeseen, ai että harmitti!


Tokalla rundilla tehtiin sentään nolla. Perusrata oli viikonlopun radoista paras ja kyllä se uusintakin ihan mukiin menevä oli. Viimeiselle täytyi vaan vähän varmistella ponia kun se tuntui hieman ylivarovaiselta taas tokavikalle pystylle. Otin hieman isomman tien ja kehuin ponia koska tiesin että se ekan kierroksen nelonen ei tulisi riittämään mitaleille asti. Poni sijoittui luokassa kuitenkin 12. ja olin siihen tosi tyytyväinen.

HUI, muuri!!


Harmitti kyllä tosi paljon se ekan kierroksen nelonen, se oli vähän turha puomi ja oltas oltu ihan täysillä kiinni mitalitaistossa jos se olisi vaan pysynyt ylhäällä.

Alla olevalla videolla näätte tuon yhden harmillisen pudotuksen!


Viikonloppu oli siis äärettömän onnistunt ja hieno. Hilda sai kotiin kaksi rusettia, Joda yhden ja Virma 4 :) Virmalle ja mulle lisäksi mitali piekkareiden pronssista ja tavarapalkintojakin saatiin vaikka kuinka!

Isoin kiitos koko viikonlopusta Hannille, Janille ja Liinulle sekä Julialle. Katia tietenkään unohtamatta!! Kiitos myös Jodan omistajille mukavan hevosen lainasta :) Ens vuonna taas uudestaan ;)

6 kommenttia

 1. Minkä korkuisia nämä suokit ovat joilla kisaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilda on 145,5, Virma 145, Retu yli 160 ja Nuppari on vielä kasvuvaiheessa :)

   Poista
 2. Minkä vuoksi sä et auta esim. Jodan omistajaa ratsastamaan itse kilpailuissa? Eikö ne halua vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jodan on tarkoitus tulevaisuudessa hypätä omistajansa kanssa, nyt se ei vielä kuitenkaan ole vielä ajankohtaista omistajatytön kokemattomuuden vuoksi. Tarkoituksenani on tuoda Jodalle kokemusta ja tulevaisuudessa sitten toivottavasti auttaa heitä kilpailuissa kun aika koittaa! Nyt omistaja ratsastaa ja harjoittelee kotikisoissa ja kun aika on oikea, näyttäytyvät he varmasti muillakin kisakentillä :)

   Poista
  2. Taidan tietää Jodan entisen omistajan kautta (en ole varma, onko sama hevonen) ja ainakin silloin se kilpaili, eli ei se mikään kokematon ole.:)

   Poista
 3. Joda on kikpaillut edellisen omistajansa kanssa eikä missään nimessä ole kokematon, päinvastoin. Juuri sen takia rutiini täytyy säilyä ja kokemusta kerätään koko ajan lisää, jotta omistajalla on hyvät edellytykset aloittaa oma kilpailu-ura jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista