tiistai 5. elokuuta 2014

Polo Jump // Hyvinkää

Hyvinkäälle mukaan pääsi vain Akuli. Olipa pitkästä aikaa kivaa olla reissussa vaan yhden hevosen kanssa :)


Päivä oli aivan järjettömän kuuma. Ja niitä hemmetin ampiaisia oli vaikka kuinka paljon. Itse en paarmoista niin välitä, mutta ampiaisia pelkään kyllä ihan huolella... Onneksi hevosen selässä ne iljettävät otukset eivät häirinneet, pikemminkin ne olivat kimpussa vaan siinä ruokateltan ympärillä.

Sitten kisajuttuihin. Metrin radankävelyyn pääsin melkein heti kun olin paikalle tullut ja rata vaikutti aika simppeliltä. Ainoa kompastuskivi oli radan alku joka hypättiin aivan suoraan kohti tuomaritornia. Toinen haastavampi paikka oli toisen vaiheen sarja, joka oli hieman alamäkeen. Muuten rata oli musta aika maltillisen kokoinen ja looginen.


Aku sai alleen ihan pienet hokit, nurmi oli niin hyvässä kunnossa. Verkassa ravasin ja laukkasin hevosen aika ripeästi läpi koska lähdin jo numerolla 11. Otin muutaman hypyn ja Aku tuntui hyvältä. Meninkin sitten jo valmistautumisalueelle odottamaan omaa vuoroa, mutta huomasin siinä vaiheessa, että mulla oli vielä 5 ennen mua. Kävelin kolmen ratsukon ajan siinä osotusalueella ja palasin verkkaan ottamaan vielä yhden hypyn.


Radalle pääsin ongelmitta ja toiseen päätyyn kivasti toisen hevosen vetämänä :) Samoin tuomarin ohi ratsastin possujunassa, hyvää huijausta Akulle.. :D Aloitin radan hyvässä laukassa ja 1 ja 2 menivätkin aivan nappiin. Hieman jouduin raipalla avustamaan kohti tuomaripäätyä, mutta paikat osuivat ja hypyt olivat hyviä. Kolmonen oli iso valkoinen Agrimarket-okseri, jolle moni oli stopannut. Siitä päästiin kuitenkin kunnialla yli, mutta tuleva linja seitsemällä meinasin jäädä pitkäksi. Seuraavana hieman ylämäkeen hypättävä sarja oli varmasti yksi kauden parhaista sarjoista mitä ollaan hypätty mutta taas linja sen jälkeen oli hieman ontuva. Lähdin ratsastamaan eteen, mutta huomasin, etten pääsisi linjaa kuudella, joten jäin odottamaan. Viimeinen askel oli hieman muita lyhyempi, tasainen 7 olisi siis ollut parempi ratkaisu. Toisiksi viimeinen este oli Volkswagen-okseri, mikä oli myös tuottanut ongelmaa monelle. Sekin suoritettiin kunnialla ja viimeiselle trippelille tuli hyvä hyppy. Perusrata oli siis pulkassa ilman virheitä.


 Toisessa vaiheessa eka este oli portti-okseri. Paikka oli hyvä, mutta sieltä kuitenkin tilastopuomi mukaan. Seuraava pysty tultiin hyvin ja sitten olikin se paha sarja. Ajauduin kaarteessa vähän ulos ja Aku jäi vasemmalta lavan kanssa hyppyyn ulos. A-osalta puomi mukaan ja b-osa ja uusinnan vika este puhtaasti. 0/8 siis tulokseksi mutta aika olisi yllättäen riittänyt jopa toiseen sijaan ilman virheitä, ohho! Etenin uusinnassa hyvin, mutta en ratsastanut aikaa tietoisesti. Yllättävän korkealle olisi aika siis riittänyt..


Metrin ja kympin välissä oli muutaman tunnin odottelu ja Aku pääsi päiväkarsinaan siksi aikaa. Itse katselin kerrankin rauhassa kisoja ja koitin tankata itteni täyteen juomaa.


Kymin radankävelyssä musta oli ihanaa huomata, että esteet näytti taas maltillisen kokoisilta. Ehkä mun silmä nyt vihdoin tottuu noihin kymppehin myös kisoissa ;) Rata oli jälleen musta hirmu kivasti ja fiksusti toteutettu, arvosteluna oli A.2.0.


Päätin tehdä napakan verkan ja nyt onnistuin aikatauluttamaan sen myös paremmin. Jotenkin oli tosi hassua kun ei ollut kiire mihinkään :D Ravasin Akun hyvin ja päätin saada sille hieman isomman ja pyörivämmän laukan kuin metriin. Johku näki radan ja sanoi että saisin laukata vielä enemmän jotta ei tarvisi säättää niin paljon ennen estettä. Kun koitin saada Akun paremmin jalan eteen verkassa, pukkaili se ihan huolella ja sainkin hieman suutahtaa sille pari kertaa siitä perän hailuttelusta. Lopulta se unohti sen ja laukkasi hyvin omalla moottorilla eteen. Verkkahypyt sujuivat hyvin ja olin niihin tyytyväinen.

mitäköhän säädän? en edes hahmota mille esteelle olen menossa :D

Radalla estett 1-3 sujuivat oikein hyvin. Sain kivan tempon heti alkuun ja Aku oli kivasti messissä. Neloselle tuli vähän löysä hyppy ja päätin odottaa välin seitsemällä, koska radankävelyssä Johku oli neuvonut niin tekemään jos hyppy ei olisi priima neloselle. Vitonen oli siis sarja ylämäkeen ja a-osalle hyppy oli jo napakampi. B-osalta tuli puomi ja näin jälkikäteen voin sanoa ainakin kuvista päätellen sen johtuvan mun kääntyvästä ylävartalosta, dääm. Loppurata sujui vikalle esteelle asti hirmu hyvässä rytmissä ja temmossa, vikalle en vaan nähnyt mitään paikkaa ja ajauduttiin lähelle, mistä Aku ei vaan kerennyt etusten kanssa ylös mun askelvirheen takia. Eli tuloksena kaksi mun puomia, muuten kiva ja mukava rata Akun puolesta!


Tällasta fiilistä kun sais lisää niin olis hienoa. Omaa tekemistä voi aina korjata, mutta hevosen asennetta ei ihan niin helposti. Nyt vaan toivon että Aku säilyttää tän hyvin moodin myös ens viikonloppuna kun mennään seurakisoihin hyppäämään 100 ja 110 AM5 arvostelulla.

Ainiin. Mun varvas leikattiin torstaina ja se on edelleen aika turvonnut uudustuskohdista ja siksi mulla on tollanen pinteliviritys jalassa. Noi mun "talvisaappaat" on ainoat tarpeeksi isot saappaat mitkä mahtuu jalkaan ja niistä on tietty vetskari hajalla.. Lisäksi jalka ei kestä ottaa painoa vastaan ihan samalla tavalla ja siksi jouduin hypyissä ottamaan vähän varovammin painoa vasemmalle jalalle. Ihan vaan jos joku tota viristystä ihmettelee :D

Iso kiitos Kimille kuvista!!

3 kommenttia

 1. Lohjalleko olet tulossa? :D aadakin tulee Champilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Lohjalle ollaan tulossa! Ja Aada tosiaan taisi myös olla tulossa sinne :)

   Poista
 2. Sun blogia on niin kiva lukea, oot niin positiivinen ja pystyt niin tarkasti analysoimaan omia ratoja :) Ite yritän kanssa oppia omista mokista, mutta menee helposti negatiivisen puolelle, kun takertuu liikaa siihen, mikä on menny pieleen. Vaan on kyllä antoisa laji, kun voi aina oppia jotain lisää eikä koskaan tule valmista! :D

  VastaaPoista