perjantai 22. elokuuta 2014

Hieno Rekku!

Siis nyt on kyllä taas blogger sekoillut ihan kunnolla. Olin ajastanut tämän postauksen tiistaille mutta ei se koskaan ole näköjään teille asti tullut näkyviin..

Sunnuntaina herätys oli jälleen melko aikaisin. Otettiin hevoset kävelylle ruokinnan jälkeen ja lisäksi letitin Villen ennen aamupalaa. Aamupalan jälkeen kiepsautin sykeröt Janskun hepalle ja vikaksi Retulle.


Ennen meidän luokkaa katsottiin pikkuponien SM-kisoja ja täytyy sanoa että mukana oli tosi hienoja poneja! Oma lemppari (tai meidän koko tiimin oikeastaan) oli Snowflake! Siis niin hieno poni ja niin taitavaa ja siistiä ratsastusta :) Ei voinut muuta kuin hymyillä kun sen ponin näki radalla!

Retu starttasi luokan alussa, joten sain pitää kiirettä radankävelyssä. Rata oli jälleen täynnä kivoja tehtäviä ja mulla oli tosi hyvä fiilis kun lähdin verkkaan. Aloitin perus ravailuilla ja laukkailuilla, mutta olin tosi tiukkana Retulle nyt pidätteiden läpimenosta ja siitä, ettei se saanut mennä yhtään nopeaksi.


Verkkahypyt onnistuivat hyvin ja mulla oli tosi varma fiilis kun pääsin radalle. Aloitin hyvässä laukassa, mutta tein ison pidätteen hyvissä ajoin ennen ykköstä niin, että Retu joutui kuuntelemaan sen. Tässä vaiheessa jos se ei olisi mennyt läpi, olisin vielä ehtinyt tekemään ympyrän ja siirtymisen esim. raviin.

Meidän tiimi! 

Rata alkoi siis oikein hyvin, pääsin kivasti ekalta okserilta jatkamaan pystylle ja neljällä askeleella suhteutetun välin. Seuraava 7 laukan väli onnistui myös hyvin ja sen jälkeen päätin oikaista, jotta aika auttaisi mua mahdollisessa pisteiden tasatilanteessa. Seuraava vesimatto-okseri sujui hyvin ja sen jälkeinen kuuden laukan linja oli mielestäni ihan hyvä, mutta silti puomi kolisi alas. Tästä hieman harmistuin ja päätin että laukka täytyy taas rauhoittaa vielä tarkemmin ja otin Retua hieman liikaa takaisin ja paikka ajautui seuraavalle pystylle liian lähelle, josta seurauksena puomi. Näissä tilanteissa moni tarkempi hevonen tekisi tarkemman hypyn koska edellisellä esteellä on kolissut, mutta Retu opettaa mua hyvin näissä paikoissa omista virheistä. Sen kanssa vaan ei ole varaa herpaantua hetkeksikään noilla korkeuksilla.


Loppurata olikin sitten ihan super. Seuraava okseri hienolla hypyllä, samoin kuuden laukan päässä oleva Criollo-pysty. Kolmoissarjalla onnistuin kadottamaan jalkkarit, mutta se ei menoa haitannut! Vielä vikalle pystylle ja se oli siinä!


Tuloksena siis 8vp ja sijoitus jäi 10 huonommalle puolelle, joten toka kierros jäi meidän osalta välistä. Lauantaina olisi pitänyt ottaa yksi puomi vähemmän jotta olisin päässyt tokalle rundille. Sunnuntain nolla olisi myös pelastanut mut, mutta muuten asiaa sinne ei olisi ollut. Jos oikein haluaa jossitella, niin jos vesihauta olisi ollut jo 110-radalla ja me oltais Retun kanssa se ylitetty yhtä hyvin kuin la, niin me olisimme helposti päässeet toiselle kierrokselle.. Niin moni siltä kielsi tokalla kierroksella ulos.. Mutta näin tällä kertaa!

Itse olen iloinen jo siitä että me Retun kanssa suoritettiin kaikki radat kunnialla ja Retu hyppäsi hienolla asenteella koko viikonlopun. Tästä on kiva jatkaa kohti Ypäjän Samuli GP:tä ja Hipposluokkaa sekä aluemestaruuksia :)

Kyllä mä vaan saan olla iloinen että on tällainenkin hevonen alla <3 Kiitos Hanni ja Jan, Retu on upea!

6 kommenttia

 1. Sama tapahtui nyt ja on tapahtunut ennenkin. Kovasti selität kisoista mutta... mitkä kisat, missä, alue/kansallinen, korkeus? Olisi hyvä tulla esille jo ensimmäisessä lauseessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että moni lukijoista seuraa blogia säännöllisesti joten en halua toistaa edellisessä postauksessa läpi käytyjä asioita. Luokan korkeus tulee aina esille jossain vaiheessa ja jos tekstissä ei ole meinintaa alue/kans tai luokan tasosta, löytyy se aina tägeistä.

   Poista
  2. Minäkin luen säännöllisesti blogiasi, mutta mikä siinä on toistoa? En vielä uudestaankaan lukemalla saanut selville missä nämä kisat oli?? Tsekkasin myös edellisen postauksen. ;)

   Poista
  3. Tuolla on kolme viimesintä postausta otsikoilla mm. Tuurilla Tuurissa, mestaruuksien 1 osa yms.. Eli tuurissa, suomenhevosten mestaruuksissa. Ja niin kuin postauksissa on mainittu, luokat oli 110 tasolla :)

   Poista
 2. Miten sä ikinä näet ton kypärän alta mitään, tai eikö ainakin ole niska ihan jäykkänä??????????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nään sieltä oikein hyvin, malli tulee vaan tosi syvälle päähän!

   Poista