keskiviikko 27. elokuuta 2014

Eka 120, check!

Siis niin siistiiii!! Eilen vaan menin ja hurautin ekan 120 radan!! Huippu fiilis!!

Kuva Lohjan seurakisoista

Olin Akun kanssa hyppäämässä Laaksolla seurakisoissa 110-luokkaa. Ilma oli aika sateinen ja mua hieman jännitti pohja, mutta hyvin se piti. Verkassa pohja oli selkeästi huonompi kuin radalla, joten siellä tein kaikki hypyt ns. väärältä puolelta, eli tulin vasemmasta kierroksesta oikeaa laukkaa oikean puolen esteille ja päin vastoin. Näin kaarteesta sai tasapainoisemman.

Verkka sujui ihan nappiin. Akulla oli ihanasti virtaa ja se oli hyvin menossa. Ainoa asia mikä verkassa oli ongelma, oli oikeasta vasempaan vaihto esteen jälkeen. Niissä Aku vain potkaisi ja jäi väärään laukkaan. Muutaman kerran sitten pysäytin ja nostin vastalaukan uudelleen ja tein vaihdon jolloin sain korjattua asian läpi. Pidäte ei siis vaan mennyt yksinkertaisesti esteen jälkeen tarpeeksi napakasti läpi. Näihin pitää kiinnittää jatkossa enemmän huomiota.

110-rata oli ihan mun mieleen. Paljon linjoja ja teknistä tekemistä. Antti Jurvanen oli ratamestarina ja hän tykkää rakentaa paljon loivia kaarevia linjoja, joita ainakaan mä en ole paljon treeneissä hypännyt. Kivoja uusia juttuja siis oli tarjolla!

Rata alkoi pystyllä diagonaalilta ja jatkui pysty-25,5m-pysty-7,5m-okseri linjalle. Sieltä uukkarilla pystylle, jolta oli juuri tällainen loiva suhteutettu 25m seuraavalle okserille. Sitten jatkettiin hieman pidempi tie isolle okserille, jolta jälleen loiva kaareva 27m linja pystylle. Sokerina pohjalla oli vielä vesimatto!

Rata alkoi mukavasti, sain hyvän paikan ykköselle ja pääsin jatkamaan kivasti kakkoselle. Kakkosta Aku vähän spookasi, esteen alla oli sellainen harmaa leveä lankku ja jouduin ratsastamaan sarjalle aika voimakkaasti eteen. Pääsin välin kuitekin kuudella ja olin tyytyväinen etten himmannut väliä seitsemällä!

Seuraava linja meinasi jäädä sitten taas ahtaaksi, kaarretta olisi saanut olla enemmän! Seuraavalle okserille olikin pidempi matka, en halunnut kääntää pientä tietä, vaikka luokka olikin A20. Paikka osui okserille hyvin, vaikka Aku spookasi myös hieman tätä estettä (alla oli pelottava ylikraka lankku) ja lähti hyppyyn hieman viiveellä, jolloin se otti etujalkavirheellä puomin alas. Linja pystylle oli hyvä, samoin vika vesimatto hoitui huolella. 110-radalta siis 4vp, mutta kelpo rata! Ja mikä draivi!! Aku oli ihan menossa ja sain keskittyä kerrankin ratsastamiseen rauhassa kun ei tarvinnut koko ajan miettiä onko tarpeeksi laukkaa vai ei..

Sitten sanoinkin jo että nyt haluan mennä sen ekan 120-luokan! Flow oli niin hyvä että päätin että nyt tai ei koskaan olisi sen ekan isomman radan vuoro. Kävelin verkassa hetken ja otin yhden hypyn okserille ja sitten painelinkin takaisin radalle.

Rata oli sama kuin kympissä. Ykköselle näin vain huonot paikat, joko työntäen kaukaa tai nyppien lähelle. No, totta kai mä nypin. Palaute oli puomi ja ihan oikeutetusti. Kakkoselle pääsin hyvin, sarjalle laukkasin ehkä aavistuksen liikaa ja olin inan liian lähellä a-osaa ja sieltä myös puomi. 4-5 väliin tein nyt enemmän kaarretta ja väli oli super. Samoin Ylikraka-okseri oli nyt hyvä ja linja 7 sujui rennosti. Vikalle vesimatolle päädyin taas inan lähelle, mutta puomi pysyi ylhäällä.

Maalissa siis kahdella puomilla, joista toisen olisin hyvin voinut pitää ylhäällä. Oma estesilmä ei vaan selkesti noilla isommilla osaa jättää hevosta oikeaan paikkaan, tekee mieli päästä vähän turhn lähelle. Sitä täytyy nyt treenata, Salossa pääsenkin sitten ihan kunnon hommiin!

Vuorossa on sunnuntaina siis 110 ja 120 alueluokat! Nyt täytyy vaan pitää mielessä se sama fiilis jonka nyt sain laukkaan, mutta askel täytyy saada osumaan hieman omasta mielestä hyvää paikkaa kauemmas. Koska en ole itse hypännyt noita 120 ratoja (eikä ole kyllä Akukaan) saan tsempata hurjasti että saadaan ehjiä ratoja nyt tulevaisuudessa alle!

Fiilis on ihan huipussaan nyt, tulejo sunnuntai!!


11 kommenttia

 1. Huippua, onnea 120-debyytistä! =) Tsemppiä Saloon!

  VastaaPoista
 2. Onnea 120-radasta! On se vaan hienoa. :) Mulla tapahtuu myös välillä tuo että yritän tunkea hevosen esteen alle, kun on tottunut hyppäämään pienempää. Sieltä se rutiini pikkuhiljaa löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, eiköhän se pikkuhiljaa tasoitu, paljon vaan treeniä :)

   Poista
 3. Hienoa, onneksi olkoon. Kohta nähdään taas! / Jessi

  VastaaPoista
 4. Onnea!

  Ratsutatko enää nuoria ollenkaan? Niistä ei ole pitkään aikaan ollut mitään.

  VastaaPoista
 5. Juu! Kuvia niistä on vaan niin huonosti ja päivittäminen ilman niitä tuntuu tylsältä :/

  VastaaPoista