maanantai 25. elokuuta 2014

Kisailua Kapsun kanssa

Lauantaina aluekisojen jälkeen vuorossa olikin sitten sunnuntaina seurakisat Kapsun kanssa. Kesän ekat ja vikat koulukisat siis samana viikonloppuna, huh! Viikonloppu oli siis totisesti koulupainotteinen.

Kapsun kanssahan me ei kesän aikana olla treenattu oikeastaan ollenkaan. Kapsu on likkunut omistajan sekä heidän perhetuttunsa kanssa pitkälti koko kesän hieman rennommin. Meidän opettelemat jutut ovat siis saaneet jäädä mietintään, onhan Kapsu kuitenkin ihan uudella "alalla" pitkän ravihistorian jälkeen.

Lauantaina ratsastin Kapsun naapureiden kentällä kisoja varten paremman pohjan takia ja heppa liikkui erittäin hyvin. Ei ollut kesän mietintä tehnyt ollenkaan huonoa, päin vastoin! Etenkin ravissa saatiin rentoa ja irtonaista liikettä aikaiseksi ja keskiravit olivat aivan uskomattomia!

Työstin paljon väistöjä ja avoja kun kerrankin oli tilaa mennä ristiin rastiin :) Naapureiden kenttä Nissalassa on ihan bränikkä ja se on pitkän kouluradan kokoinen, joten voitte vaan kuvitella kuinka innoissani olin siitä suuresta tilasta ja loputtomasta pituudesta :D Laukassa Kapsu oli vähän pidemmän tuntuinen kuin ennen lomaa ja sitä sain työstää loppuun aika lailla. Tein paljon siirtymisiä ja nostoja ravista ja pikkuhiljaa heppa parani piirun verran. Laukassa riittää siis edelleen töitä ;)

Sunnuntaina kisat järjestettiin siis Kapsun kotitallilla Rauhalassa ja ohjelmana oli KN Special. Kapsulle ohjelmassa oli monta haastavaa kohtaa, kuten esim. vasemman laukan nosto keskeltä, siirtyminen laukasta käyntiin sekä laukkadiagonaalit molempiin suuntiin. Raviohjelman taas tiesin olevan meille sopiva, siinä ei liian vaikeita asioita Kapsulle ollut.

Verryttely tapahtui ryhmissä ja aikaa oli 15min. Tuossa ajassa sain hyvin käytyä läpi kaikki tehtävät ja Kapsu toimi aika kivasti. Muutaman kerran keskusteltiin siitä, kuka kertoo ennen kulmaa milloin saa kääntyä ;) Radalle pääsin toisena meidän verkkaryhmästä, joten kauaa ei verkan jälkeen tarvinut odotella!

Radalla Kapsu tuntui koko raviohjelman oikein hyvältä. Kentän pohja oli turhan pehmeä hurjien sateiden jäljiltä ja keskiravia ei päästy esittämään läheskään lauantain tasolla, mutta olosuhteet olivat samat kaikille joten ei siitä sen enempää :) Käynnissä Kapsu pääsi vähän pitkäksi ja muoto ei säilynyt pysähdyksessä.

Laukkaohjelma oli musta varsin positiivinen. Nostot olivat tietysti suuria ja hieman nopeita, mutta yllättäen vasemman laukan nosto oli parempi kuin oikean! Diagonaalit sujuivat hieman suuressa laukassa, mutta ympyröillä meno oli pätkittäin jo oikein hyvässä tasapainossa. Jopa laukasta käyntiin siirtyminen tuli suoritettua, hieman rajusti kuitenkin. Vika pysähdys oli suora ja heppa sai paljon taputuksia. Tasaisen raviohjelman ansiosta ajattelin pisteiden kipuavan lähelle 60%, mutta lopulta prosentteja kertyi reilut 61%, joka riitti yllättäen luokan voittoon :)

Olin Kapsuun todella tyytyväinen ja saatiin kivaa palautetta! Radan arvostelun näätte alla. Videoita tai kuvia ei nyt Kapsusta harmillisesti ole. Harmitti ettei kukaan tajunnut kuvata sunnuntaista menoa, kamera olisi kyllä ollut mukana..


Kapsun kanssa aloitetaan nyt taas hommat ja tarkoituksena on, että ratsastan sen läpi kerran viikossa. Myös Kapsun kaverin Jodan otan työn alle niin ikään kerran viikossa.

Ja sitten vielä lauantaihin. Juttelin valmentajan kanssa Hildan radasta ja näytin videon. Hänestä ohjelma oli hieno ja laukka oli hyvää. Muoto oli hänestä aivan oikea tuolle tasolle ja hän sanoi minun ratsastaneen juuri niin kuin hän toivoi. Ainoa syy, jonka hän keksi siihen, miksi poni saattoi näyttää jonkun tuomarin mielestä etupainoiselta, oli mun käden korkeus. Tästä ollaan itseasiassa joskus aiemminkin tunnilla puhuttu, eli kun mun käsi nousee hieman liian kannetuksi, näyttää Hilda hieman raskaalta, vaikkei sitä olisikaan. Valmentajani on aluetason koulutuomari ja on tuomaroinut luokkia jo melkein parinkymmenen vuoden ajan, joten ihan metsään ei nuokaan mietteet voi mennä. Kovasti hän harmitteli sitä B:3 tulosta, samoin kuin minä. KN tulokseen sekä minä että valmentaja ollaan ihan tyytyväisiä, siellä kuitenkin oli rikkeitä.


Oli hienoa saada noin paljon rehellistä palautetta suorituksesta, kiitos kaikille kommenteista :)


Kaikki kuvat Riina Mattila1 kommentti

  1. vau, ihan upeat pisteet/prosentit saitte! ite kisaan semmosella perus ratsastuskouun ponilla koulua ja esteitä, estekisat menee yleensä ihan ok mutta koulukisoissa poni on järkyttävän laiska, ja yleensä poni käytännössä nukahtaa radalle.. seuraavana päivänä onkin sitten estekisat ja kisaponini laukkaa niin lujaa kuin kavioistaansa pääsee.. hassua :) mutta onnea vielä sulle :)

    VastaaPoista