lauantai 16. elokuuta 2014

Mestaruuksien eka osa

Tänään alkoivat sitten tositoimet! Retu hyppäsi päivän ekassa luokassa, 100cm. Tarkoituksena oli ottaa vain tuntumaa esteisiin ja rataan ylipäätänsä ja kävipä myös niin hyvä tuuri, että vettä sai treenata luokan vikana esteenä!

c. Rauhalan talli

Radankävelyssä suunnitelmaksi päätyi se, että hyppäisimme molemmat Katin kanssa perusradan 7 ekaa estettä ja jatkaisimme sieltä vedelle. Tie oli fiksu ja tuloksella ei sinänsä ollut väliä koska mestaruusluokan takia tänne kisoihin on tultu.

c. Rauhalan talli

Hepat olivat radankävelyn ajan olleet kävelemässä ja itse hyppäsin numerolla 26. Katsoin rauhassa koko alkuluokan ja hyppäsin kyytiin 15 ratsukon kohdalla. Radassa ei ollut mitään kummempaa, mutta siinä oli kivasti tehtäviä ja tekemistä :)

c. Rauhalan talli

Verkassa Retu tuntui tosi hyvältä. Se kuunteli ja oli tosi rento, mitä se aika harvoin kisaverkassa on. Hyppyjä otin yhden ristikolle, yhden pystylle ja yhden okserille. Halusin säästellä Retun paukkuja 110 rataan joten minimoin hypyt.

c. Rauhalan talli

Radalla Retu toimi juuri niin kuin halusin. Laukka oli rauhallinen mutta aktiivinen ja kaikki paikat osuivat tosi hyvin. Ykköstä Retu hieman kyttäsi kun aurinko paistoi siihen vähän ikävästi, mutta muuten se ei paljon jaksanut mitään ihmetellä. Ykkönen oli siis okseri, kakkonen pysty uudella lähestymisellä, mutta samalla pitkällä sivulla. Kolmas este oli okseri ja keskellä pitkää sivua ja nelonen oli vitosen kanssa diagonaalilla hieman kaarevalla uralla. Kutoselle laukattiin toisen lyhyen sivun läpi ja sieltä jälleen hieman kaareva linja kuudella laukalla yhden askeleen sarjalle. Sarjan jälkeen jatkoin sitten vedelle.

c. Rauhalan talli

Ainoa oma virhe radassa oli ensimmäinen kaareva linja. Ratsastin turhan voimakkaasti eteen ja viimeinen askel oli lyhyempi kuin muut. Muuten tehtävät onnistuivat ja rata tuntui hyvältä. Vesi meni kuin elokuvissa, Retu ei ihmetellyt ollenkaan, jes!!

Tuloksena siis keskeytys, mutta puhtaalla radalla :)

c. Rauhalan talli

Mestaruusluokan ensimmäinen osa olikin sitten heti metrin perään. Rata oli jälleen täynnä tekemistä mutta se oli silti looginen ja ainakin mun mieleen.

Ykkönen oli pystykulman suuntaisesti ja sieltä jatkettiin lyhyen sivun kautta pitkälle sivulle ja pystylle. Kolmonen oli 18m päässä, eli hyvät neljä laukkaa. 3-4 väli oli 28m eli siihen perään 7 laukkaa. Tämän jälkeen vasta seuraavan pitkän sivun alusta lähdettiin diagonaalille ja vesimatto-okserille jolta jatkettiin kutoselle, 21m välillä. Kutosen jälkeen käänsin pienemmän tien sarjalle jotta aikaa säästyisi (vaikuttaa pisteisiin) ja seuraavana edessä olikin yhden askeleen sarja jolta 24m, eli kuuden laukan väli pystylle. Matka jatkui tästä toiselle 24m linjalle joka olikin jo metristä tuttu. 10 esteen rata oli siis pitkä ja tekemistä piisasi.

c. Rauhalan talli

Verkassa Retu oli jälleen hyvä ja hyppäsi hienoja hyppyjä. Otin jälleen vain kaksi pystyä ja kaksi okseria, eli tosi vähän hyppyjä. Radalla se kaikki rentous sitten katosikin. Mua ei jännittänyt ollenkaan, mutta Retu tiesi mitä oli edessä ja se oli aivan liian innoissaan. Laukka meni nopeaksi ja häsläksi ja hevosesta tuli huolimaton. Heti 2-3 välissä molemmat esteet alas vaikka paikat sinänsä olivt hyviä, Retu vaan ei kerennyt etusten kanssa mukaan kun se oli niin hätäinen ja hypyt jäivät selättömiksi. Seuraava puomi mukan 4 ja sitten loppurata vähän paremmassa rytmissä ja ilman virheitä. 3 puomia oikeutti meidät 14 sijaan ja pisteitä huomiselle tuli 7.

c. Rauhalan talli

Huomenna mun on siis pakko ratsastaa nollaratoja jos sijoituksille mielin. Kokemustahan tänne kisoihin tultiin hakemaan ja sitä varmasti saadaan, mutta olis se hienoa päästä hyppäämään se 120 ja toinen kierros. Retu tuntui tänään varmemmalta kuin koskaan ja sillä oli tosi hieno itseluottamus koko radan ajan. 110 on meille kuitenkin vielä varsin tuore korkeus, tämä oli vasta 3 sen kokoinen rata meille tällä tasolla. Aion kuitenkin ratsastaa ilman paineita ja niin hyvin kuin osaan ja se riittää sitten niin pitkälle kuin riittää :)

9 kommenttia

 1. Mä näin sut siellä ja katoin sun toisen radankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun on lukijoita yleisössä :)

   Poista
 2. Eipä muuta, kuin mojova onnenpotku huomista varten sekä sulle ja Retulle että Katille ja Villelle! Luotto on kova :)
  N

  VastaaPoista
 3. Mä niin pidän peukkuja teille! Tsemppii! Hienon näköistä menoa ainakin kuvien perusteella.

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan näköstä menoa :) Tsemppiä vain kisoihin.  sepekiksu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tsemppiä oli, mutta tulos ei tällä kertaa ollut se paras mahdollinen :)

   Poista
 5. Hienosti menitte! Kiitos tuhannesti tsempeistä minun radalla, "jatka jatka" komentti oli juuri sitä mitä tarvitsin. Itse sen sanoit, tuloslista ei ole kaunista katsottavaa mutta kokemus oli sen arvoinen. Samuli GP:ssä mennään eikä meinata, nuoret tytöt haluaa revanssia koko rahan edestä ;) / Jessi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuspa juuri :) Oli kyllä ihana reissu ja kaikkia pitää muistaa tsempata! Toki toisia enemmän kuin toisia ;)

   Ypäjällä nähdään :)) Ota sä rahat la niin mä otan su ;)

   Poista