lauantai 3. elokuuta 2013

Upiakas Retu

Retu oli aivan liekeissä Ypäjällä. Tekstin julkaisu on hieman jäänyt mutta tässäpä kooste vielä Retun Ypäjän reissusta!

Nyt tuntuu siltä, että aletaan vihdoin olemaan sen kanssa samalla aaltopituudella, vaikka aika monta kisaa onkin mennyt hyvin kaikesta huolimatta.

Ypäjällä hypättiin siis 90cm metsäkentällä ja kansallinen 100cm juhlakentällä.


Ysikympin verkassa retu oli kuin aikapommi. Sillä oli hirveästi energiaa ja se ei ensin oikein malttanut. Tampereen kisasta viisastuneena tiesin, että hyppyjä ei silti saa ottaa liikaa koska muuten kaveri väsyisi. Otin kaksi pikkuhyppyä ja yhden isomman pystyn. Okserille otin kaksi isompaa hyppyä, ja verkka oli siinä. Retulla ei vielä kuitenkaan ole niin paljon tuota hyppykuntoa, kuin esim. Hildalla, koska sen kanssa treeni aloitettiin niin myöhään.


Lähdin radalle varmalla mielellä, sillä Retun kanssa on aina kivaa :) Rata alkoi oikein hyvin ja sujuvasti, kuitenkin jo kolmosen pystyltä saimme puomin hiuksen hienosta etujalkavirheestä. Jatkoin radan rauhassa loppuun ja olin lopettaessani erittäin tyytyväinen. retu hyppäsi koko radan läpi selän kanssa ja maltilla. Pois olivat nyt jääneet ne nopeat ja selättömät sekä kiireiset hypyt. Se kuunteli hyvin ja toimi moitteettomasti :) Olin kyllä todella tyytyväinen, vaikka puomi saatiinkin mukaan.


Retu sai odotella aika kauan kansallista luokkaa, mutta onneksi oli hoitaja apuna. Kävin kävelemässä radan viimeisten joukossa ja sain todeta, että okserit oli jätetty todella leveiksi. Rata oli muutenkin ihan täyskorkuinen metri, eikä teknisyydestäkään ollut pulaa.


Verkkasin Retun aikamoisella säästöliekillä. Vain muutama kierros ravia ja laukkaa ja muutamat hypyt. Taisin ottaa itseasiassa pystylle ja okserille kaksi hyppyä kummallekkin. Okserille olisin ottanut vain yhden hypyn, mutta koska Retu jäi hieman arpomaan ponnistukseen, otin vielä toisen varmemman hypyn perään.

Radalla kaikki sujui. Siis ihan KAIKKI. Jos se 90 rata oli hyvä niin tää oli sitten jo jotain ihan huippua. Retu ei ole koskaan tehnyt noin rentoa ja ehjää rataa. Kaikki hypyt onnistuivat, näin itse kaikki paikat ajoissa ja välit onnistuivat juuri niin kuin piti.


Mutta. Tietysti hienon radan päätteeksi, radan viimeisen esteen ylin puomi pompsahti maahan. Rataan kuului kaksi sarjaa, joista viimeinen oli pitkän linjan jälkeen. Retu kolautti jo a-osalla, jolloin mun olisi pitänyt olla valmiina ja hereillä kohti b-osaa. Puhti taisi olla hieman lopussa ja koska Retu ei kunnioita puomeja mitenkään äärimmäisen paljon, otti se siis b-osan alas. Pieni näpäytys raipalla olisi varmasti saanut sen jo hereille, mutta turha sitä enää on jossitella..


Nopea nelonen riitti kuitenkin yllättäen neljänteen sijaan. Enhän mä perusradalla aikaa ratsastanut, mutta Retun ison laukan takia aika oli hyvä ja saatiin rusetti ja hieman pennosiakin :) Tosin suokkiluokassa neljännestä sijasta saa helposti enemmän rahaa kuin alueluokan voitosta, joten en kyllä vähättele sitä rahasummaa ollenkaan :)Retun seuraava kilpailu oli siis tänään Laaksolla ja hyvin meni. Yksi puomi tuli taas mukaan, mutta tarkempi postaus tulossa myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti