perjantai 2. elokuuta 2013

Aamutreeniä

Kävin heti aamutuimaan ratsastamassa Helmin kevyesti. Olen nyt työstänyt Helmin muutaman kerran kunnolla kumppareilla ja sen myös huomaa. Laukassa ja nostoissa poni hyväksyy tuen nyt paljon paremmin ja nostot ovat ajoittain jo melkein tasaisia. Mukaan mahtuu kuitenkin ikävä kyllä vielä niitä "selkä alas, nyt mennään" nostoja.. Mutta koko ajan nekin vähenevät onneksi :)

Itse olen todella tyytyväinen Helmin sileän työskentelyn etenemiseen. Se liikkuu jo todella tasaisesti hyvin tuntumaa kohden ravissa ja tekee rennosti jo kokoamiset istunnan kanssa sekä hyvät tempon muutokset myös eteen päin. Nyt kun pidätteet menevät myös laukassa noin hyvin läpi, aloitan vaihtotreenin tosissaan.

Huomenna Helmi pääsee Peikille treeniin. Kisoja Helmille on nyt lähiaikoina vähän huonosti koska sillä ei ole hokkireikiä.. Seuraavana olevat kisat Hyvinkäällä ja Lohjalla hypätään molemmat nurmella, joten niihin Helmi ei pääse mukaan. Mulla on viikonloppuisin aina sen verran töitä, että ihan aina en pysty irtoamaan kisoihin. Toivottavasti Helmille löytyisi lähiaikoina edes jotkut seurakisat, se on niin hienossa vireessä nyt!

kuvat Eve Heiskanen 20.7.2013
Aamun mahtuivat myös Hilda ja Retu. Retullahan tosiaan oli eilen kenkä katki kun pääsimme Ypäjälle. Kävimme siis rataharjoituksissa Derbykentällä ajatellen Hildan kasvattajakilpailua. Kenttä saattaa nimittäin olla monelle hevoselle aika haastava paikka ja siksi halusimme Hildan tutustuvan siihen etukäteen. Tästä reissusta lisää myöhemmin!

Katkennut kenkä

Hildan kanssa tein palauttavan treenin, kuitenkin ajatuksella ratsastaa se hyvin läpi. Aloitin käyntiavoilla ja väistöillä. Sain hyvin ulkoavut läpi, eikä poni oikeastaan heijannut yhtään takaosansa kanssa. Jatkoin kevennellen ravissa isolla kahdeksikolla ja ratsastin ponia aina eteen suoristuksissa. Näin sain sekä puolipidätteet, että jalan läpi vaivattomasti. Jatkoin aika nopeasti laukalla oikealle. Olin ihan suu auki siellä ponin kyydissä kun laukka jatkui siirtymisen jälkeen rauhallisena. Poni on selkeästi miettinyt nyt myös itse laukan rytmiä, koska nyt sain säätää laukkaa todella paljon enemmän kuin Kirsin tunnilla keskiviikkona tai eilen Ypäjällä. Laukka ei edelleenkään ole yhtä hyvä kuin vasemmalla, mutta kuitenkin valovuoden parempi kuin viime viikolla. Vasemmallle kaikki oli laukassa taas vaivatonta ja sain niskankin hienosti ylös ja muoto tuntui kevyeltä ja ryhdikkäältä.

Muutenkin Hilda oli aamulla todella hyvän tuntuinen kaikin puolin. Tein vielä muutamat vastalaukat samalla tavalla kuin keskiviikkona. Koska ne onnistuivat niin hyvin, päätin antaa ponin lopettaa, koska sillä oli kaksi todella rankkaa päivää takana.


Retu kengitettiin samaan aikaan kun ratsastin Hildalla ja kerkesin hölkkiä sen kanssa vain vartin ajan koska aika loppui kesken. Pääasia kuitenkin oli, että Retukin pääsi hieman liikenteeseen Ypäjän treenin jälkeen ennen lauantain Hippos-luokkaa. Starttaamme siis la aamuna klo 9 alkavassa kansallisessa luokassa. Hildalle ei ollut luokkia, joten se saa vetää henkeä :)

2 kommenttia

 1. oletko laittanut sen lukijat nappulan jo vai lagaako mun kone vain koska en näe sitä?
  Ja voisitko ottaa sanavahvistuksen pois, sen saa sieltä asetuksista pois, on ärsyttävää kirjoittaa kommentti kun joka kerta tulee toi sanavahvistus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. fiksaan sen illalla kun mulla on enemmän aikaa :) teen samalla muitakin muokkauksia sivuille!

   Poista