perjantai 9. elokuuta 2013

Mäkitreeneissä

Ennen sunnuntain kisoja halusin tänään Akulle hieman vaihtelua ja päätin pitkästä aikaa siirtyä kentältä tielle ja mäkitreeniin. Akun kotitallin vieressä on juuri loistavat mäet mäkitreenille niin että hepat oikeasti myös joutuvat hommiin.

Aloitin ensin käynnissä ja kävelin mäen (n.100m) ylös ja alas ja toisen mäen toiseen suuntaan (n.50m) ylös ja taas alas jatkaen jälleen taas isoon mäkeen. Toistin tämän käynnissä neljä kertaa. Sitten siirryin raviin ja menin molemmat ylämäet reippaassa ravissa ylös ja käynnissä alas. Tätä toistin noin 10 minuutin ajan jonka jälkeen ravasin mäet ylös astetta kootummassa ravissa. Näin Akusti joutui pepun kanssa supertreeniin :) Tässä vaiheessa kaveria hikoilutti jo jonkun verran ja otin käyntibreikin ennen laukkaa. Kävelin mäet ylös ja alas kaksi kertaa reippaassa käynnissä, jonka jälkeen laukkasin mäet ylös ja kävelin alas. Laukassa olin koko ajan kevyessä istunnassa, ravissa taas kevensin.

Kemiö 2012

Varsinkin laukkatyö on Akulle mäkitreenissä tärkeää, koska hypätessä sen laukka jää vasemmalle helposti hieman kulmikkaasti ja se tarvitseekin siksi todella paljon vielä voimaa taakse. Esimerkiksi tuosta alla olevasta kuvasta näkee hyvin, kuinka taakse takajalat jäävät. Kuva tosin on viime kesältä, ja onhan tilanne tuosta parantunut, mutta vielä on tosi paljon duunia jäljellä.

Kemiö 2012

Laukkasin siis ison mäen vielä useaan otteeseen ylös ja halusin Akun nenän pysyvän luotiviivalla tai sen yläpuolella ihan loppuun asti. Sillon kun se rullaa nenän ryntäisiin, ei tuosta mäkitreenistä ole läheskään niin paljon hyötyä. Loppuun sitten vielä kävelin maastossa pikkuisen lenkin niin että Akun hengitys tasaantui. Tämän jälkeen siirryin hetkeksi vielä kentälle tekemään hirvimoodissa töitä. Akusti liikkui hyvin eteen ja sain sen todella kivalle tuntumalle. Mitään kummempaa en enää lähtenyt tekemään, kunhan huristelin ympäri kentää mielessä vaan aktiivisuus sekä suoruus. Niin ja ne omat jalat - paino jalustimilla ja varpaat ylhäällä :)

Musta on välillä tosi kiva tehdä näitä mäkitreenejä. Ihan oman mielenkin kannalta siis, ettei aina mene siihen kentällä tekemiseen ja hiomiseen. Näin hepan saa musta tosi tehokkaasti töihin ja Aku ainakin innostuu ihan eri tavalla kaikesta tekemisestä maastossa, jolloin saan siitä tietenkin enemmän irti. Muutenkin mäki- ja hankitreenejä on mun mielestä hyvä tehdä säännöllisin väliajoin vaihtelun ja lihaskunnon vuoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti