tiistai 27. elokuuta 2013

Kohti kasvattajakilpailua

Ensi viikonloppuna Hilda joutuu siis kovan paikan eteen. Sen päämenoksi on suunniteltu kasvattajakilpailun sekä koulu-että esteosakilpailut ja viikonlopusta ei todellakaan tule helppo.

Tämän vuoksi kaksi viimeistä viikkoa on suunniteltu todella huolella, etenkin tämä meneillään oleva viikko. Hildan aikataulu tällä viikolla näyttää seuraavalta;

Maanantai Maasto - Hilda pääsee relaamaan kisojen jälkeen. Meillä on paljon mäkiä maastossa, joten kiipeily vahvistaa sen takaosaa ja se saa hyvän palauttavan treenin.


Tiistai Vapaa. Kisojen jälkeen on aina hyvä pitää vapaapäivä, jolloin poni pääsee kunnolla palautumaan.

Keskiviikko Ratsastan ponin läpi, mutta mahdollisimman säästeliäästi. Haluan käydä läpi väistöt, vastalaukat ja keskiravit, koska ne kaikki suoritamme koulukokeissa. Pyrin pitämään treenin kuitenkin mahdollisimman lyhyenä, jotta en vedä sitä ihan loppuun jo ennen viikonloppua.


Torstai Kikon tunti. Tämä on meidän viimeistely kisoja varten. Esteviilaukset tehtiin jo piekkareissa, ja nyt keskitytään vain kouluun.

Perjantai 6-vuotiaiden ensimmäinen kouluosakilpailu, Helppo B, FEI Kenttäkilpailuohjelma poneille 1993. Tavoitteena tehdä tasainen suoritusja kerätä kuutisenkymmentä prosenttia.


Lauantai Helppo A, Kenttäkilpailuohjelma nro 6 2009, 6v Suomenratsujen Black Horse- Kasvattajakilpailun 2. osakilpailu. Tavoitteena meillä on saada hyväksytty tulos ja tehdä rento ja tasainen rata. Hildalla on kuitenkin vain yksi HeA vasta takana. Iltapäivällä vuorossa on sitten esteiden ensimmäinen osakilpailu, 85cm jossa tavoitteena on saada nolla.


Sunnuntai 6-vuotiaiden esteosakilpailun toinen osuus, 95cm. Tavoitteena on päästä maaliin, poni kuitenkin kisaa hevosia vastaan ja takana on vain yksi metrin rata :)

Kisoissa verkat täytyy siis pitää lyhyinä ja esteillä mulla ei ole varaa virheisiin. Poni tarvitsee multa kaiken mahdollisen avun, joten nyt jos joskus täytyy ihan oikeasta onnistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti