sunnuntai 4. elokuuta 2013

Iltajuttuja

Kävin tänään vielä iltatallin jälkeen ratsastamassa Akun ja Hildan. Akun kanssa meillä oli oikein hyvä treeni, mutta Hilda oli taas aikamoinen kakara ja meinasi heittäytyä ihan mahdottomaksi.


Akun kanssa tehtiin ihan perinteinen treeni. Ensin hirvimoodissa ympäri kenttää ravissa ja sen jälkeen laukassa. Laukassa Aku lähtee jo todella tulisesti jalasta eteen, raviin kaipaan vielä aaavistuksen enemmän sykettä. Hirvimoodin jälkeen otin pikkuiset välikäynnit, jonka jälkeen heitin jalkkarit kaulalle ristiin ja tein ympyrällä töitä lyhennysten ja siirtymisten kanssa. Aku toimi jälleen hienosti, muutaman kerran se yritti tosin saada mut lyhennyksissä irti satulasta, mutta tätä lukuunottamatta kaikki sujui hirmu vaivattomasti.Akun siirtymiset ravista laukkaan ovat kehittyneet nyt kuukauden sisällä ihan hurjasti. Ennen se oli aina tulossa koko siirtymisen kättä vasten, eikä ollenkaan malttanut. Nyt saan tehdä nostot rauhassa ja ajatuksen kanssa. Laukassa vasemmalle haluaisin vielä enemmän sen takajalkoja taipuneiksi massun alle, nyt ne jäävät vielä laukkaamaan hieman turhan suorina, vaikka täytyy kyllä todeta että se laukka on mennyt jo paljon eteen päin siitä mitä se on ollut. Kuitenkin sen kanssa riittää vielä paljon töitä..

Blogger ei nyt suostu lataamaan videota tänne, joten täältä näätte sen  :)


Hildan kanssa oltiin ensin metsäkävelyllä ja siihen se hauskuus ja rentous sitten jäikin. Ponilla oli tänään sellainen päivä, ettei mikään tuntunut onnistuvan. Olin ajatellut tekeväni sellaisen mukavan ja kevyen treenin, koska huomenna pääsen taas vihdoin Kikon tunnille. Kaikkea muutahan sitten sain kun mukavaa ja kevyttä..

Poni oli raskas ja hidas jalalle, se ei suostunut laukkaamaan kunnolla, vaan jätti takajalat aivan suoriksi. Oikeastaan ainut asia, joka koko ratsastuksen aikana onnistui, oli käyntiväistöt. En kertaakaan työntänyt takaosaa edelle, vaan maltoin pitää etuosan edellä ja silti jatkaa väistöä tarpeeksi jyrkkänä. Jes :) Muuten keskityin pääasiassa kannattelemaan neidin päätä, hidastamaan sen hiittiravilaukkaa ja paiskomaan vasenta jalkaa läpi molemmissa kierroksissa. Ei ollut meidän päivä tänään.. Toivottavasti huomenna Kikon treenissä saan neuvoja käyntiin, oikeaan laukkaan ja keskiraveihin. Pääsen Kikon silmän alle muuten myös torstaina, ihanaa.

Sellaista tänään, Retun Laakson kisapostaus tulossa myös piakkoin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti