sunnuntai 4. elokuuta 2013

Ed Peikillä

Nyt kun Edin kengitys on vihdoin kunnossa, päätimme ottaa sen Helmin kaveriksi Peikille vähän pomppimaan.


Poni oli alusta asti hurjan rela ja mukava ratsastaa. Se oli mukavasti hereillä, mutta kuunteli hyvin ja työskenteli aktiivisesti koko ajan. Aloitin sen kanssa ravissa isoilla kaarevilla urilla. Asetukset tulivat hyvin läpi ja Ed työskenteli hyvässä tahdissa. Tein alkuun myös muutaman eteenratsastuksen ja siirryin sen jälkeen laukkaan. Laukassa tein myös eteenratsastuksia pitkille sivuille ja päätyihin tasapainoitin laukkaa aina hieman. Ed tuli tosi kivasti istunnalla takaisin ja se pysyi hyvin suorana aina lyhennyksissä.
Alkulaukan jälkeen käänsin Ediä todella pienille voltin tapaisille pikkukuvioille. Hieman piruettimaisesti, uusintaratsastusta ajatellen. Suuntaa vaihtaessa tein aina vaihdon ns. kahdeksikon keskelle ja jatkoin kääntämistä uuteen suuntaan ulkoavuilla ilman taivutusta.


Loppuverkkaan vielä muutamat avot ja väistöt ja tämän jälkeen olikin jo välikäyntien aika.


Aloitin hypyt vihreälankkuisella pystyllä diagonaalilla. Halusin Edille rauhalliset hypyt ja poni teki työtä käskettyä. Poni odotti hyvin sekä ennen että jälkeen pikkuestettä. Tämän jälkeen hyppäsin kerran kaikki radan muut esteet yksitellen. Tämän jälkeen nostimme esteet n. 90cm radaksi ja hyppäsin sen kerran. Koska kaikki sujui, nostimme esteet metriin. Kaikki oli jälleen helppoa, joten radat saivat riittää. Halusimme kuitenkin hypätä jonkun hieman isomman esteen ja nostimme neljän askeleen linjan okserin ensin 110 korkuiseksi ja tämän jälkeen vielä lähes kahteenkymppiin.


Ekalle linjalle Ed teki hienot hypyt molemmille linjan esteille, mutta toisella kerralla kun okseri oli vielä 110, ei Ed lähtenytkään niin hyvin jalasta eteen ja hyppy lähti vähän kaukaa. Seurauksena jäin itse vähän jälkeen ja halusin tulla välissä yhden pienemmän okserin, ettei ponille jäisi paha mieli. Pieni okseri sujui hyvin kun muistin laukata ja tämän jälkeen menin jälleen linjan isona. Kaikki oli taas hyvin, joten nostettiin puomit sinne melkeen kahteenkymppiin ja huh, minkä hypyn poni teki okserille! On se vaan sellanen kissa että :)


Tuohon oli hyvä lopettaa isommat esteet ja viimeiseksi tulin vielä pienemmän pystyn hyvänmielen esteenä :) Musta on kiva aina lopettaa niin, ettei hevosille jää sellaista fiilistä että ne ovat joutuneet koko ajan äärirajoilleen. Vaikka Ed kyllä hoitaa noi 120-esteet helposti, on musta silti senkin kanssa kiva hypätä loppuun aina jotain pienempää!


Loppuun vielä video yhdestä kierroksesta :) Video on hieman sumea, mutta video kuitenkin ;)


4 kommenttia