sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Videpostaus feat Pusuponi

Heti alkuun haluan kiittää teitä kaikkia ihani lukijoita siellä ruudun takana <3 Kommentteja tuli edelliseen postaukseen aivan ilmiömäisen paljon ja oli aivan mahtavaa lukea kaikista teistä ketkä tätä blogia seurailee :) Nyt tiedän että teitä on ympäri Suomea, ihan eri ikäluokista ja hevosharrastuskin jakautuu monella ihan eri saralle kuin mulla, vau! Ehkä te tästä rohkaistuneena kommentoitte jatkossakin yhtä ahkerasti ja kerrotte myös omista kuulumisistanne :) Vielä kerran, kiitos <3

Sitten itse pusuponiin. Caran kanssa ollaan puuhailtu tällä viikolla perus juttuja. Olen halunnut ratsastaa sen taas "omille avuille" ja hommaa on kyllä ollut :) Se ei jaksa kantaa ihan niin hyvin kuin haluaisin, mutta kyllä se siitä pitkäjänteisen työn kautta taas saadaan kevyeksi ja rennon letkeäksi :)


Alle kokosin pienen videokoosteen keskiviikon treeneistä. Siitä huomaatte kuinka työstän sitä paljon loivilla avoilla, jotta se jäisi jalan eteen ja kantamaan itseään ilman, että se rojahtaa ulos lapojen kanssa. Laukassa en koonnut sitä vielä hirveästi kun haluan sen ensin kunnolla vain jalan eteen ja vasta sitten enemmän ylämäkeen ja kootuksi. Mikään ei tapahdu sekunnissa, joten nyt vaan työskennellään rauhassa :) Ensi viikolla lisään taas kokoamisastetta ja vaadin sen enemmän takajaloille puolipidätteistä!

 


Olin muuten tänään ensimmäisessä valmennuksessa! Huomasi kyllä, että hieman varon noita kylkiä, yläkroppa heiluu kuin heinäsäkki, joten täytyy kiinnittää siihen vähitellen enemmän huomiota ettei jää tavaksi. Samaa on muuten havaittavissa tolla videolla. Mutta niin kuin valmentaja sanoi, täytyy osata antaa osa asioista itselleen anteeksi.. Hyppäsin siis ensin Nupun ja sitten Akun Peikillä ja vieläpä maneesissa! Lisää näistä alkuviikosta. Ensin on tulossa postausta Akun koulutreeneistä :)10 kommenttia

 1. Viittaatko tuolla alulla '' Olen halunnut ratsastaa sen taas "omille avuille" ja hommaa on kyllä ollut'' että Cara meni ylläpito kokeilussa ''huonoksi''? Tarkoitan siis sitä että tämä kyseinen tyttö ei ratsastanut sitä ihan niin aktiivisesti kuin sinä ja poni pääsi vähän ns. luistamaan töistä, vai mihin tällä viittaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cara oli 13-vuotiaalla tytöllä ja vaikka kyseessä olikin sen ikäiselsi näppärä ratsastaja, niin eihän sitä voi olettaa että poni toimisi kuin omilta jäljiltä.

   Caran kanssa täytyy olla tosi nopea jalan kanssa jotta se säilyy kevyenä ja aktiivisena, ja on aivan täysin ymmärrettävää ettei nuori tyttö ole heti noin lyhyessä ajassa pystynyt pitämään sitä sellaisena kuin itse sitä tykkään ratsastaa.

   Lisäksi kun koeajalla koitetaan saada poni tutulsi, kokeillaan eri asioita välillä uuseammallakin tapaa. Esimerkiksi ponin käynti on parantunut juuri tästä syystä :)

   Joten kyllä, poni on päässyt pois minun avuilta, mutta ei sen vuoksi että poni olisi huono :)

   Poista
 2. .. Tai että tyttö olisi huono :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, kommenttisi ovat selkeästi provosoivia, mutta mitään negatiivissävytteistä ei tekstistä oikeasti ole luettavissa. Ja faktaa on, että eri ihmisillä on erilainen vaikutus hevoseen. Muutenkaan ei mielestäni ole huonoja ratsastajia, on vain eritasoisia ratsastajia.

  Hieno juttu Erika, että olet päässyt takaisin hevosen selkään. Omalla kohdallani, kun on rysähtänyt kunnolla, on taukoa tullut niin paljon, että selkää meno on pelottanut ihan kunnolla. Älä siis huoli jos ylävartalosi heiluu, se on pientä vielä:)

  En edelliseen ehtinyt kommentoida, mutta seurailen blogiasi aktiivisesti. Olet hieno esimerkki siitä, että voi päästä pitkälle ilman omaakin hevosta. Itse olen hiukan yli 30-v ja ratsastelen kahdella hevosellani sen minkä töiltä ehdin. Nuorempana olin innokas esteratsastaja, mutta putoamisten myötä se on jäänyt ja nyt harjoittelen innokkaasti kouluratsastusta. Pieniä esteitä uskallan vielä vaihtelun vuoksi hypätä:) Blogi on tauolla toistaiseksi.

  Kaikkea hyvää ja tsemppiä reissuun. Toivottavasti ehdit hiukan kirjoitella sieltäkin.

  TiiA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi Tiia. On olemassa niiin paljon erilaisia ja eritasoisia ratsastajia :)

   Mukavaa että kommentoit ja kerroit itsestäsi :) Saksasta tulee postauksia ihan varmasti! Ja toivottavasti se ylävartalon heiluminenkin jää sinne ;)

   Tsemppiä sulle arkeen ja linkkaa ihmeessä blogisi kun se taas herää henkiin ;)

   Poista
 4. Mitenhän multa on jäänyt tämmöinen blogi huomaamatta? :D No, nyt ainakin liityin lukijaksi, ja pari postausta ehdinkin jo lukea.

  Itsellänikin on muuten samanlainen ongelma kuin sinulla, että ylävartalo heiluu! Jos siis saat joskus jotakin supervinkkejä siihen ongelmaan, niin kerro ihmeessä! :D

  Tsemppiä Saksan reissuun, jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi!

  Kavioilla

  VastaaPoista
 5. En tarkoittanut ensimmäistä kommenttiani mitenkään provosoivasti, en vain osannut selittää sitä ymmärrettävästi, mutta mitenkään provosoivaan tapaan en sitä kyllä kirjoittanut...

  VastaaPoista
 6. Hieno poni! Onko siinä arabia?

  VastaaPoista