maanantai 24. marraskuuta 2014

Ei se sitten mennyt kuin elokuvissa

Nimittäin Akun lähtö. Kuljetuksenhan piti alunperin lähteä lauantaina, mutta kuskin aikataulumuutosten johdosta siirtyi lähtö sunnuntaille. Kävin Akun luona lauantaina ja klippasin pään ja hölkkäsin sen kevyesti ja kävelin melkeen tunnin. Päivällä ukko oli tarhassa mutta illalla ruoka ei ollut enää maistunut..

Sunnuntai aamuna Janine sitten soitti ja kertoi että Aku ontuu vasenta etusta. Eka ajatus oli että noni, nyt tää oli tässä, hieno homma. Akuhan hoidettiin viimeksi nimittäin juuri samasta jalasta. Saman tien Janine kuitenkin sanoi, että epäilee paisetta koska Akun käytös oli aivan samanlainen, kuin aiemmin vastaavassa tilanteessa. Aku ei varannut painoa vasemmalle etuselle ollenkaan ja ruokaan se ei koskenutkaan. Lisäksi kavio oli kuuma ulkoreunasta, eli samasta paikasta kuin edelliselläkin paisekerralla.


Sitten alkoi puhelinrumba. Päivi oli onneksi matkalla Caran luo ja koukkasi Akun kautta tsekkaamassa tilanteen. Päivi oli Janinen kanssa samoilla linjoilla paiseen suhteen ja totesi ettei sitä kannattaisi kuljettaa. Samaan aikaan soitin itse Hannille ja sain hänen lähellä asuvan kengittäjän paikalle iltapäiväksi koska oma olisi tuskin päässyt paikalle.

Ennen kengittäjän tuloa soitin tietenkin valmentajalle, Aromaille, parille muulle hevosalan ammattilaiselle, kuskille, Hyvinkäälle, toiselle eläinlääkärille sekä Andersineille ja kyselin heidän mielipiteitään. Kuski nimittäin sanoi, että on aiemminkin kuljettanut haudehevosia ja se ei ole ollut mikään ongelma.

Oma tunne oli se, että jos sen laittaisi kipulääkkeille ja hauteen kanssa matkaan, niin miksei se voisi lähteä. Kotona se seisoisi ihan samalla tavalla kuin autossakin. Lisäksi ekat 12h olisi lautassa seisomista, joten suoraan tien päälle se ei joutuisi. Samaa mieltä olivat kaikki edellä mainitut ihmiset. Hyvinkäältä neuvoivat lisäksi, että pitkälle matkalle kannattaa antaa kipulääke juuri ennen matkaa, noin 30min-1h ennen lähtöä.

Kengittäjän saapuessa paikalle oli tilanne saman tien selvä. Paise siellä oli. Kaksi nauloista olivat olleet liian lähellä rajaa ja ne poistettiin saman tien. Kaviota ei kuitenkaan lähdetty avaamaan, koska se olisi kengittäjän mukaan voinut pahentaa tilannetta. Heti operaation jälkeen Aku varasi painon jälleen jalalle ja pääsi tarhaan. Haudetta ei siis laitettu heti, jotta Aku pääsisi ulos.

Kun Aku otettiin sisälle, käveli se jo paljon paremmin. Edelleenkään se ei ollut ihan puhdas, mutta käveli kuitenkin jo huomattavasti paremmin. Sisällä Akulle maistui jo ruoka ja melassivesi hyvin. Koska kunto oli jo niin paljon parempi, päätimme omistajan kanssa laittaa sen lähtövalmiiksi. Sanoin kuitenkin Janinelle, että vaikka itse olin sitä mieltä usean muun kanssa että Aku voisi lähteä matkaan, voisin hän päättää myös toisin, Olimme kuitenkin samaa mieltä siitä, että ammattilaisia kaikki konsultoimamme henkilöt olivat ja tiesivät tilanteesta paljon ja sanoivat silti että hevosen voisi kuljettaa. Tämän myötä päätimme lähettää hevosen matkalle.

Nyt moni varmasti miettii että onkohan toi nyt fiksua. Tässä vaiheessa uskoin viisaampia ja kokeneempia ihmisiä, jotka tuntevat hevosen ja ovat olleet sen kanssa tekemisissä. Kun Aku pääsee Saksaan, kavio avataan ja se hoidetaan saman tien kuntoon. Tähän väliin täytyy vielä todeta, että onneksi Aku ei lähtenyt lauantaina, muuten se paise olisi tullut matkalla ja sitten hevonen olisi aivan varmasti ollut kuumeessa Saksaan päästyään..

Nyt vaan toivon, että matka sujuu hyvin ja Aku ei stressaa mistään turhasta. Matkakaveri lähti kuskin kanssa sovitulle treffipaikalle samalla traikulla Vihdistä ja siihen Aku kiintyi kyllä saman tien :D Yhdessä ne toivottavasti pitävät stressit kurissa!

EDIT 24.11 klo 16.00. Akulla kaikki hyvin rekassa, on syönyt ja juonut hyvin <3

16 kommenttia

 1. Voi ei miten huonoa tuuria! Varmasti matka menee hyvin, kuinka monta päivää se matkustaa?

  Tsemppiä jo valmiiksi Saksaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistaina sen pitäisi olla perillä.. Siihen asti jännitettää.

   Kiitos :)

   Poista
 2. Tuossa tilanteessa olis kyllä ollu itteläni ainakin luottaminen ammattilaisten sanaan. Toivottavasti Akun matka sujuu hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin ajattelin! Ja nyt on ainakin matka sujunut hyvin :)

   Poista
 3. Voi että miten ärsyttävää! Toivottavasti matka menee hyvin ja pääsette paiseesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä.. Mutta toivotaan että Aku pääsee ehjänä perille ja paise saadaan parantumaan :)

   Poista
 4. Kyllä kävi huono tuuri! No mutta onneksi polle pääsi matkaan ja toivotaan että se menee hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kävi! Mutta onneksi lähtö siirtyi, muuten ois ollu aika ikävä tilanne!

   Poista
 5. No hyvä, että pääsi lopulta matkaan kuitenkin! Ja kun itse pääset perille, niin Aku varmaan on jo ihan hyvässä jamassa ja pääsee aloittamaan treenaamisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! Mutta tärkeintä on että se pääsee sinne ehjin nahoin<3

   Poista
 6. Voi ei! Toivottavasti matka tulee olemaan mukava töyssyistä alkua lukuun ottamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin toivon, nyt näyttää ainakin hyvältä :)

   Poista
 7. Onneksi saatin selville ja Aku pääsi matkaan! Huh, mä ainakin pelästyisin valtavasti tollaisessa tilanteessa! :)

  VastaaPoista
 8. Loistavaa, että Aku pääsi matkaan! Soittaessas olin ihan paniikissa sun puolesta, olis ollut super ärsyttävää, jos matka olis lykkääntynyt tuon takia... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä!! Mutta hevosen ehdoilla pitää mennä.. Mutta toivottavasti loppumatka menee hyvin :)

   Poista