torstai 13. marraskuuta 2014

Ajauksia Saksaan lähdöstä

Siis siihen että mä istun lentokoneessa matkalla Saksaan on enää 17 kokonaista päivää.. Aika on kulunut niin nopeasti sen jälkeen kun päätin Saksaan lähdöstä, etten edes ole ajatellut mitä kaikkea itse esimerkiksi pakkaan mukaan..

Akua varten tehtiin lista viime viikolla. Se on ihan megapitkä ja tuohon alla näkyväänkin listaan on tullut jo vaikka mitä lisäyksiä :D Huomaatko sinä siinä jotain puutteita, jos niin kerro ihmeessä!


Lisäksi olisi kiva kuulla teiltä, jotka jo olette ukomailla käyneet, tai edes kulkeneet hevosten kanssa paljon pitkiä matkoja, loimitusneuvoja matkalle Suomi-Saksa. Kuski ajaa Ruotsin läpi ja autossa tulee olemaan muitakin hevosia. Jos Suomessa ei ole lunta lastaushetkellä, ruuvaan tiistaina Akulle laitetut hokit pois. Jos on jäistä niin lisään sille bootsit etusiin. Muita suojia en ajatellut jalkoihin laittaa. Häntäsuoja taas on ihan must, muuten siitä ei ole karvaakaan jäljellä :D

Loimitus on siis kuitenkin se suurin murheenkryyni. Jos täällä on lämmin, niin fleece riittää. Jos täällä taas onkin hirveät pakkaset ja loppumatkasta selkeästi plussalla niin kai se on aloitettava villaloimella ja kuskin vaihdettava loppumatkasta se fleeceen?

Ruokien laskeminen aloitetaan tietenkin ajoissa. Matkan aikainen ruokinta on hieman mietinnässä vielä, heinää se toki saa, mutta pohdinnassa on myös melassivedet yms. Miten te olette pitäneet huolta tästä puolesta matkojen aikana? Osa antaa vähän väkirehuja, osa taas ei ollenkaan.. Itselläni on tietysti näistäkin kokemusta jo erilaisilta kisareissuilta, mutta ikiva kuulla myös miten muut ovat toimineet!

Sitten aikataulujuttuihin. Akun lähtee Saksaan niin, että se on perillä jo ennen mua. Aromaat ovat lupautuneet vastaanottamaan sen ja hoitamaan ne muutamat päivät sitä ennen kuin itse saavun perille. Näin mäkin pääsen aloittamaan treenit hiukan nopeammin :) Tosin siellä ei kyllä sitten ole kiire mihinkään, kahdessa kuukaudessa varmasti kerkeää touhuta ihan tarpeeksi :D Aku lähtee siis noin 10 päivän päästä ja sitä ennen aioin vielä tällä viikolla ja viikonlopun aikana klipata sen, käydä valmennuksessa Peikillä sekä ensi viikon alkupuolella tehdä vielä mäkitreeniä kunnolla kotona. Seuraavana viikonloppuna saata ehkä käydä kisoissa hyppäämässä yhden luokan, riippuen siitä, mikä päivä varmistuu lähtöpäiväksi. Ennen lähtöä haluan viimeiset pari päivää ratsastaa sitä nimittäin todella notkeaksi vain kotona ja hieman rauhallisemmin kuin normaalisti. Viimeisten päivien aikana aion myös kävellä sillä mahdollisimman paljon.

Hieman mua jänskättää miten Akun maha ja jalat reagoivat kuljetukseen. Akun takaset turvottelevat seisomisesta jonkin verran ja matkan jälkeen ne ovat varmasti turvonneet. Toivottavasti ne sulavat tuttuun tapaansa kävelyn ja tarhailun avulla! Akulla on myös joskus aikoinaan ollut mahahaava ja toivon totisesti ettei se uusiudu matkan aikana. Aku ei ole tuollaisia pitkiä matkoja ennen reissanut, mutta onneksi sillä on muita hevosia kavereina :) Tämä on myös Akun eka kerta isossa rekassa, mutta sen en usko olevan ongelma, sillä yleensä hevoset matkustavat paremmin isossa rekassa kuin traikussa :)

Suunnitelmissa olisi kirjoittaa vielä omista tavoitteista Saksassa, omien tavaroiden pakkauksesta sekä vakuutuksista, yms hevoselle tarvittavista papereista ennen Saksan reissua. Onko jotain mitä sinä haluaisit kuulla?


13 kommenttia

 1. Jännittää jo sun puolesta! Ei ole mitään vinkkejä tuollaiselle matkalle kun ei ole omakohtaista kokemusta, mutta pidän peukkuja että matka sujuu hyvin =)

  VastaaPoista
 2. Häh nyt on mennyt ohi, miksi lähdette saksaan? Kuinka kauan olette siellä?
  Ja omien tavaroiden pakkauksesta ja hevosen vakuutuksista/tarvittavista papereista oli kiva saada postaus :)
  aiotko tehdä muutes joulukalenterin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee omaa joulukalenteria mutta Hippolan sivuille tulee kyllä omansa :)

   Ja Saksaan lähden 1.12 Aromaiden luokse töihin/treenaamaan/kisoihin! Olen siellä kaksi kuukautta ja Akun otan tietenkin mukaan!

   Poista
 3. Kävin viime kesänä saksassa hevoseni kanssa. Mentiin laivalla suoraan travemündeen eli matka noin 27h. Kun laivassa, nii otettiin kaikki suojat pois ja pidennettiin riimunarua, että sai laskettua päätä alas ja ns röörit auki (todella tärkeää, jos haluaa välttää kuljetuskuumeen). Pidettiin kaikki ilmanvaihtoluukut auki, sillä laivassa suht huono ilma... Kuljetustiloja pitää myös siivota säännöllisesti! Hevosia saa käydä moikkaamassa tietyn väliajoin ja silloin juottoa ja pienet heinätupot nenun eteen. Väkirehuja en suosittele antamaan kuljetuksen aikana, vaan just jotain tosi vetistä mössöä. Tärkeintä on, että hevonen juo tarpeeks!! Ja kannattaaki alottaa ämpäristä juotto jo kotona, että tottuu ajatukseen. Ehdottomasti täyttäkää kotoota vesikanistereita, sillä moni hevonen ei suostu juomaan laivan vettä. Nyt loppu ajatuksen kulku mutta laitan uutta kommenttia jos tulee vielä mieleen jotain :)

  VastaaPoista
 4. Tästäkin olen kade! :D Ois aika hulppeeta saada itsekkin joskus paikka Saksasta ja mennä hommiin.. :)

  Ja joo, ei mullakaan kokemuksia ja vinkkejä! Tulin vain voivottelemaan ja toivottamaan hyvää matkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi sua Noora :D Sä saisit paikan heti kun haluaisit!! Otat vaan kamat kassiin ja lähdet ;)

   Poista
  2. Let's see... Josko yhden vaiheen saa alta pois elämästä, niin toinen alkaa... ;)

   Poista
 5. Mulle ei tuu nyt mieleen mitään muuta vinkkiä kuljetukseen, kun että ota yhteyttä johonkin hevosammattilaiseen tms. joka osaa neuvoa näissä kuljetusasioissa sinua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teen ihan varmasti kinkkisten kysymyksien kohdalla :)

   Poista
 6. Nesteboostaus hyvissä ajoin ennen matkaa on varmaan tärkeintä, melassivettä tai lesevettä, mikä tahansa muoto minkä juo. Kysy kuskilta auton lämpötiloista, vetoista siellä tuskin on joten villaloimi muiden hevosten jo lämmittämässä tilassa voi olla liioittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näin mäkin pohdiskelin ton loimituksen osalta. Eiköhän sille fleece päälle päädy jos joku :) Ja nesteboostaus aloitetaan ehdottomasti, kiitos vinkistä!!

   Poista
 7. Jonkin vatsabakteerivalmisteen syöttäminen etukäteen ja matkanaikana sekä sen aikaa että tottuu uuteen paikkaa/rehuihin voisi olla hyödyllistä varsinkin jos on ollut jotain vatsaongelmia jo valmiiksi. En osaa sanoa minkä nimisiä nuo valmisteet nykyään ovat(omista hoitajavuosista on jo aikaa)mutta silloin suosittiin Tehobaktia. Antoisaa valmentautumis/työmatkaa sulle ja Akulle.

  VastaaPoista