torstai 20. marraskuuta 2014

Lähtö lähenee..

Nimittäin Akun lähtö!! Kyyti lähteekin useamman päivän etuajassa, mutta tällaista se on noiden kuljetusfirmojen kanssa :) Akun lähtöpäivä on siis lauantai ja se matkaa ensin laivalla Turusta Ruotsiin, mistä matka jatkuu kohti Saksaa. Perillä herra on kuulemma maanantaina tai viimeistään tiistaina, riippuen matkan kulusta ja pysähdysten määrästä tietenkin!

Nyt onkin edessä hirveästi pakkausta.. Ja omien tavaroiden miettimistä myös koska laitan osan romppeista Akun mukana ettei omat matkatavarat ylitä sallittuja kiloja :D Lisäksi Akun pää on klippaamatta koska uudet terät tulevat vasta huomenna, joten aika viime tippaan jää.. Muuten klippasin hevosen viime viikolla, mutta se pää tosiaan jäi osittain ottamatta.

Sitten ruoka ja juoma asioista! Aloitettiin jo hyvissä ajoin Akun nesteytys (kiitos vinkistä lukijalle!!) ja alettiin juottamaan aina ratsastuksen jälkeen iso ämpärillinen melassivettä. Tämä uppoaa Akulle hirmu hyvin ja olenkin tosi huojentunut siitä. Todennäköisesti vesi ei kuitenkaan kelpaa sille matkan aikana niin hyvin kuin tuo herkku, mutta pääasia että juo edes jotain! Ruokinnasta sen verran, että Akun ruoat on laskettu jo todella vähiin määriin asteittain viimeisen puolentoista viikon aikana. Nyt se syö tänään ja huomenna enää vain puolikkaan puolesta litrasta kauraa ja saman verran mysliä.

mätsäävä takki ja ämpäri! tosi mietitty, haha..

Eilen Akulla kävi tunnistaja joka kirjoitti todistuksen hevosen maasta lähdöstä. Todistus on voimassa 10 päivää ja sen aikana hevosen täytyy saapua uuteen määränpäähän. Aromaat vastaanottavat Akun sitten Saksan päässä ja huolehtivat siitä siihen asti kunnes itse saavun sinne seuraavan viikon maanantaina.

Hyvä puoli tässä Akun lähdön aikaistumisessa on se, että pääsen aloittamaan treenit saman tien kun pääsen itse paikan päälle. Kuitenkin harmittaa se, etten itse ole vastaanottamassa sitä ja hoitamassa sitä matkan jälkeen.. Matka kun on kuitenkin sen ensimmäinen pitkä matka ja se ei muutenkaan ole reissanut isoissa autoissa. Iso auto tuskin on ongelma, mutta matkan pituus varmasti uuvuttaa hevosta ja jotenkin olisi parempi mieli jos olisin myös itse vastassa.. Onneksi tiedän kuitenkin, että Aku on todella hyvissä käsissä ja siitä huolehditaa varmasti hyvin. Pääasia kuitenkin noiden ekojen päivien aikana on se, että se saa olla ulkona ja pääsee kävelemään pitkän reissun jälkeen. En ole vielä puhunut loppuviikon mahdollisista liikutuksista Lauran kanssa, mutta toivoisin että hän ratsastaisi sen muutaman kerran kevyesti ennen kuin tulen JOS hevonen toipuu matkasta normaalisti.

Täytyy sanoa, että nyt jo vähän jänskättää lähtö hyvällä tapaa. Tai oikeastaan ehkä oikea sana on "odotuttaa" jos se edes suomea on :D Olen ihan kateellinen Akulle kun se pääsee sinne jo ennen mua koska musta tuntuu että tuo 2 kuukautta on kuitenkin loppujen lopuksi ihan varmasti liian lyhyt aika :D Poikaystävä on asiasta ehkä hieman eri mieltä.. Haluaisin sinne vaan nyt äkkiä ja heti hommiin!

Onko kukaan muu lähdössä ulkomaille tai jo jossain treenaamassa/töissä? Olisi kiva kuulla teidänkin kokemuksia :)

14 kommenttia

 1. ihmettelin, että kukaa juottaa/ syöttää akua matkan aikana? onko akun omistaja itse lähdössä mukaan viemään ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuski hoitaa noi hommat :) Akun omistaja ei lähde mukaan!

   Poista
 2. Myötäjännitys!!! Hyvää matkaa Akulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Toivottavasti päästään molemmat ehjänä perille :D

   Poista
 3. Siistiä!! Onnea jo etukäteen Akulle ja tietysti myös sulle! hurjan siistiä varmasti mennä Saksaan töihin ja valmentautumaan, toivottavasti otatte kaiken ilon irti siellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti otetaan!! :) Ja olen kyllä tosi innoissani reissusta :)

   Poista
 4. Kääk ihan huippua ja jännittävää! Toivottavasti pääset kirjoittelemaan paljon sieltä. ;) Hyvää ja turvallista matkaa Akulle!

  VastaaPoista
 5. Hyvää matkaa molemmille! PS. Onko sinulla yhteiskuvia meistä aluemestaruuksista? Voisitko laittaa kuvat tänne esille ja/tai lähettää ne SuoRa lehdelle? Heitä varmaan kiinnostaa ESRA- sh mitalistit :) / Jessi

  VastaaPoista
 6. Me lähdettiin oman tamman kanssa reilu vuosi sitten Itävaltaan ja sille tielle jäätiin. Jos on kysymyksiä tai tarvitset vertaistukea niin laita vaikka sähköpostia (kukkamaaria.varila@gmail.com). Ajoin siis hevosen itse tänne, reittinä Helsinki-Travemünde ja siitä teitä pitkin Itävaltaan, päälle 1000 kilometriä ajoa kolmen päivän aikana, koska en halunnut rasittaa hevosta liian pitkillä päivämatkoilla. Meillä ei ollut mitään ongelmia matkan aikana, juotin pelkästään melassivettä koko matkan, koska sillä sain hevosen huomaan normaalisti myös reissussa. Mutta tosiaan jos enemmän haluat kokemuksia niin pistä viestiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vertaistuesta jo nyt :) Rohkea olit kun itse ajoit :D

   Poista
 7. Hyvää matkaa teille molemmille! Itsekkin olen aromailla ollut parisen kuukautta ja voin kyllä suositella paikkaa kaikille!

  VastaaPoista