sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ensimmäinen osa luennosta "Haaveena hevonen"

Kipaisin tosiaan Haaveena hevonen -luennolle viime viikon keskiviikkona ja heti alkuun sain ilokseni huomata, että paikalla oli paljon tuttuja. Auditoriossa oli hyvin tilaa ja itse valitsin paikkani eturivistä.

Ensimmäisenä luennoi Tiina, jonka osuus oli minulle hyvää vanhan kertausta. Ensimmäisen tunnin aikana käytiin läpi hevosen hankintaan liittyviä asioita. Mitä tulee ottaa huomioon ennen ostoa, kenen kanssa kannattaa lähteä kokeilemaan hevosia ja mitä kaikkia kuluja hevosen ylläpitoon oikeasti kuuluu. Tämä osuus oli kuin luotu poni-, tai junnulapsen vanhemmille. Käytiin yksityiskohtaisesti läpi paljon tärkeitä asioita ja koko ajan sai kysyä jos siltä tuntui.

Itselleni selkeästi mielenkiintoisempi ja ajankohtaisempi aihe oli Sannan osa luennosta. Hän kertoi paljon kokemuksistaan ulkomailta sekä Suomesta. Sain paljon uutta tietoa ja odotan innolla jo ensi kerran luentoa ostotarkastuksesta sekä lakiasioista, joita Sannakin jo paljon sivusi.

Kaiken kaikkiaan luentosarja on minusta hyvä idea. Liikkeellä on paljon kokemattomia ostajia ja usein neuvojia on riittämiin ihan jokaiselle sormelle. Etenkin siinä vaiheessa kun hevonen on saatu ostettua. Kaikki neuvojat eivät ole kokemuksensa puolesta lähelläkään ammattilaista ja jokaisen ensiostajan tulisi kysyä neuvoa nimenomaan vain sellaiselta luottohenkilöltä, jonka osaamiseen voi luottaa.

Seuraavalla luennolla teen ehdottomasti muistiinpanoja, koska aihe tulee olemaan hurjan mielenkiintoinen! Jos teille tulee kysymyksiä mieleen esitettäväksi esim. ostotarkastukseen tai vaikka vuokrahevosen vuokrasopimukseen liittyen niin laittakaahan tulemaan! Ensi kerralla luennointi vuorossa ovat siis ell Liisa Harmo sekä asianajaja Outi Maunula.

1 kommentti

  1. Harmi, että asun niin kaukana. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta! :)

    VastaaPoista