lauantai 22. marraskuuta 2014

Tavoittetaita Saksaan

Kun lähtee valmennusmatkalle, joka vaatii satsausta niin rahallisesti kuin ajallisesti (omasta ja muiden puolesta) täytyy mun mielestä tavoitteiden olla kohdallaan. On ihan turha lähteä reissuun sellaisella asenteella että "kunhan meen käväsemään", koska silloin tuhlaa omaa aikaansa, mutta ennen kaikkea sen henkilön aikaa, jonka luokse menee. Myös hän näkee vaivaa ottaakseen sinut talliinsa ja oppilaakseen. Mikään ei ole turhempaa kuin se, ettei oppilas nää vaivaa oppiakseen kun satsauksia on tehty.

c. Heidi Pätsi

Oppimisen asteita on toki monia. Joku lähtee ulkomaille hoitamaan hevosia, toinen ratsastamaan ja toinen kilpailemaan. Toinen asettaa itselleen tavoitteen kehittyä ratsastajana, toinen taas haluaa opettaa hevoselleen laukan vaihdot tai nousta luokissa ylös.

Ennen lähtöä mielestäni jokaisen tulisi miettiä ne omat tavoitteet kuntoon, kertoa niistä ja pyrkiä myös saavuttamaan ne. Ihan sama pätee myös esimerkiksi kisakauteen. Kauden alussa valmentajan kanssa pitää miettiä mikä on tavoite kisojen osalta ja mihin ollaan tyytyväisiä niin kisojen kuin kotityöskentelyn suhteen kun kausi loppuu.

Itse en ole puhunut Saksan tavoitteista sen kummemmin valmentajani kanssa. Työskentelen niin paljon yksin, että valmentajani oli sitä mieltä että enköhän minä tasan tarkkaan tiedä mitä sieltä Saksasta haluan. Ja se on kyllä ihan totta.


Kokosin tähän alle nyt niitä isoimpia tavoitteita mitä olen itse mietiskellyt yksin ja valmentajan kanssa :)

Nuoret hevoset
Koska ratsastan paljon nuoria ja raakoja hevosia, haluan ehdottomasti oppia siltä saralta lisää etenkin sileällä. Haluan nähdä uusia tapoja, keinoja ja ajatuksia joiden avulla asioita voi toteuttaa. Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa, joten mitä enemmän ratsastajalla on erilaisia keinoja vaikuttaa ja kertoa hevoselle mitä ja miten joku asia pitäisi ymmärtää ja osata, sitä rikkaampi hän on!

c. Aada Lätti

Tapa lukea hevosta
Pääsen toivottavasti ratsastamaan mahdollisimman paljon erilaisia hevosia tuon kahden kuukauden aikana ja uskon että Nikellä ja Lauralla on mulle paljon annettavaa fiiliksen suhteen. Koen, että osaan lukea hevosta suhteellisen hyvin, mutta kaipaan siihen sitä hienosäätöä ja vielä lisää itseluottamusta siihen, että ratkaisisin asioita kotona yhtä rohkeasti kuin kisoissa radalla. Kisoissa olen vähän uhkarohkeakin välillä, mutta kotona teen paljon lisää askeleita kaarteisiin ja himmaan ihan turhaan.

Oma istunta
En vaan ole tyytyväinen mun omaan asentoon tällä hetkellä. Jalat heiluu kuin heinämiehellä, niin sileällä kuin hypyissä ja ylävartalo heiluu. Lisäksi rintakehää pitäisi saada auki ja ryhtiä selkeämmäksi. Suurin syy tähän on tietenkin se, että ratsastan niin paljon yksin ja itsekuri on välillä turhan leppoisaa. Nyt kun menee valvovan silmän alla päivittäin tai ainakin useita kertoja viikossa, korjaantuu tämä varmasti paaaljon parempaan suuntaan.

Akun takajalkatekniikka
Tämä oli yksi ainoista selkeistä asioista, joihin valmentajani toivoi kehitystä. Hän on teettänyt meille paljon tekniikkaharjoituksia ja Aku on parantanut etenkin tämän kauden aikana hirvittävän paljon, mutta edelleen kisoissa tulee ihan turhia pudotuksia juuri noista takajalkavirheistä. Nikellä toivottavasti on meille treenejä tähän ja päästään fiksaamaan tätä ongelmaa. Itseänikin tietenkin motivoi kehittää tätä osa-aluetta juuri niiden turhien puomien takia, mutta myös Retu tekee usein virheitä takasilla, joten uudet treenit ovat apu myös sille!

Vaihdot rennoiksi
Aku vaihtaa nykyään jo oikeastaan jokaisen vaihdon mitä siltä pyytää. Välillä mukana on pukkeja, välillä ne tulevat jäljessä ja välillä Aku loikkaa niistä läpi. Pyrin siihen, että saan Saksassa vaihdot kuntoon hyvien treenien ja kurinalaisen treenaamisen kautta. Pääasiahan on että vaihdot tulevat radalla hyvin, mutta mielestäni hevosen kuuluu vaihtaa mukisematta puhtaasti myös sileällä.

c. Kim Olin

120-tason vakiinnuttaminen
Aion kisata Saksassa sen mukaan, miltä meidän taso siellä tuntuu. Tavoitteena on kuitenkin hypätä 120-luokkia ja koittaa vakiinnuttaa se taso ensi kautta varten. Haluan päästä ensi vuonna hyppäämään kansallisia luokkia 120-tasolla ja se tarkoittaa sitä, että nyt talvella on hiottava säädöt kuntoon, jotta se on ensi kaudella mahdollista.

Kaikkea en varmasti saavuta täysin, mutta nämä ovat mielestäni varsin realistisia tavoittieita, vai miltä teistä kuulostaa?

Olispa jo 1. päivä, mä hauun lähteä jo!!! :))

13 kommenttia

 1. Aiheeseen liittymätön, mutta voi ei mikä kuva! :-D
  http://pilvipisara.kuvat.fi/kuvat/Kisat/2014/Suomenratsujen+kuninkaalliset+2014/Luokka+9/1_MG_6779.jpg

  VastaaPoista
 2. Jahas, kuva oli vaihtunut, tätä tarkoitin :-P
  Phttp://pilvipisara.kuvat.fi/kuvat/Kisat/2014/Suomenratsujen+kuninkaalliset+2014/Luokka+9/1_MG_6778.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!! Mahtava! En ollukkaan nähnyt tota! Laita sun tilinumero mulle meiliin nii ostan sen :))

   Poista
  2. Aaa siis ei oo mun kuvia, kattelin vaan noita kuvia :)

   Poista
 3. Hyvän kuuloisia tavotteita! :) ootan kans innolla että pääset lähtemään koska haluan päästä lukemaan sun (treeni)postauksia sieltä!! :)

  VastaaPoista
 4. tosi kiva postaus! :) kuka muita heppoja nyt sitten ratsastaa sun lähdön jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retu ja Hilda käyvät tunneilla, joten niiden liikutus on ihan normaalisti hoidossa. Niin tekevät myös Kapsu ja Joda, mutta niillä ratsastaa lisäksi niiden omistajat. Nuppu lomailee ja tekee hommia sileällä, Sakke maastoilee ja lomailee :)

   Myyntihevoset on myyty ja muut ratsastettavat liikkuvat normaalisti omistajiensa kanssa!

   Poista
  2. Onko siis Carakin myyty?

   Poista