lauantai 8. marraskuuta 2014

Pusuponi bäk in bisnes!

Sain teille vihdoin kuvia myös Carasta uudelta tallilta :)


Taas meinasi vaan valo loppua kesken kuvaussession, mutta muutama onnistunut kuva löytyi kaikkien tärähtäeiden joukosta :)


Tehtiin ponin kanssa ihan perushommia; siirtymisiä, puolipidätteitä ja hieman avoja. Caran kanssa on niin tärkeää aina, niin kuin kaikkien hevosten kanssa, että se liikkuu jalan edessä. Moni sillä ratsastanut ei usko, kuinka paljon se oikeasti tarvitseekaan jalkaa. Se on luonnostaan energinen ja saattaa alkuun juosta alta, mutta ei kuitenkaan usein liiku silti jalan edessä.


Käytän sen kanssa paljon siirtymisiä ja avoja treeneissä, jotta saisin sen oikeasti takajaloille ja avojen kautta työntämään rehellisesti alle ja jäämään kevyeksi edestä. Lisäksi avoissa on helppo tsekata, onko se rehellisesti taipuneena ja menevätkö puolipidätteet läpi, jolloin sen pitäisi astua enemmän alle ja jäädä edestä kevyeksi ja ryhdikkääksi. Nyt homma toimi kivasti ja poni oli todella kevyt ja miellyttävä ratsastaa :)


Laukassa tein alkuun isoja ympyröitä ajatuksella tulla puolipidätteestä takajaloille. Tämän jälkeen tein paljon isoa laukkaa, jossa halusin sen edelleen kantavan itsensä koko ajan omilla jaloillaan. Tämä onnistui itse asiassa alkuun vähän heikosti kun poni ei meinannut lähteä tuttuun tapaan jalasta eteen, mutta hetken sitä työstettyäni se kaiveli selkeästi ohjekirjastaan oikean sivun esille. Välillä vaan on ponilla ohjeet hukassa ;)

Ensi viikolla poni pääsee hyppäämään, jee!! Toivottavasti saan jonkun mukaan videoimaan :)

6 kommenttia

 1. Cara on kyllä niin hieno! Meettekö vielä kisoihin ennen kuin lähdet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko :) Mutta katsotaan, eihän sitä koskaan tiedä mitä kaikkea innostutaan vielä tekemään :)

   Poista
  2. Onko Cara nyt siis takasin Päivillä vai onko se jossain uudessa ylläpitopaikassa? Ratsastatko sitä taas säännöllisesti?

   Poista
  3. Joo, cara on nyt taas päivillä :) ja ratsastan sillä nyt niin kauan kunnes lähden saksaan!

   Poista
 2. wau, cara on hieno! miksi ei sopeutunut ylläpitokotiin? nii no varmaa siks jos oli jollain kouluratsastajalla nii pää ei varmaa kestäny mut hyvä et se on nyt sulla ratsastettavana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua enempää tilannetta ulkopuolisille avata :) mutta on kyllä ihanaa kun poni on taas kuvioissa :)

   Poista