torstai 27. marraskuuta 2014

Tuike hyppytreenissä

Tuike oli treenissä jälleen tiistaina. Tällä kertaa sain paikalle myös valmentajan :)

Aloitettiin ravissa puomeilla, joista Tuike ei tosiaan hirveästi välitä. Lisättiin puomeja aina kierrosten jälkeen, jotta peräkkäiset puomit eivät yllättäisi laukassa ja hypyissä. Ravissa poni valui alkuun oieassa kierroksessa hieman vasemmalle, mutta muuten se toimi hyvin. Laukassa poni ei ihan hirveästi vielä itse osaa hahmottaa etäisyyttä puomille, mutta videon loppuosassa olevista hypyistä huomaatte, kuinka se jo hieman uskaltaa kokeilla itsensä lyhentämistä ja venyttämistä.

Laukassa jatkettiin noiden kolmen puomin ylittämistä ja osa kerroista sujui jo aika kivasti. Lopulta otettiin mukaan myös puomi ja pysty diagonaalilla, jonne ponia aluksi jänskätti mennä, mutta tällä kertaa se ei kuitenkaan enää pysähtynyt ollenkaan. Kun tämä sujui, otettiin mukaan puomien sijaan puomi ja pysty sekä vielä diagonaalin jälkeinen 20m linja. Kuten videolta näätte, eka linja oli vähän kiemura, mutta reippaasti poni kuitenkin suoritti kaiken :)

Lopuksi saatiin jo hyviä ratoja alle. Mun täytyy vain itse muistaa koko ajan ylläpitää laukka kunnolla ja en saa lähteä lyhentämään ja auttamaan ponia liikaa kohti estettä. Kirsistä ponissa on paljon kapasiteettia, sillä on hyvä hyppy ja kiva asenne. Kun tulen Saksasta, täytyy meidän treenata ehdottomasti lisää esteitä puomien kanssa, jotta ponin oma esteäly kehittyy paremmaksi. Laukka on kuitenkin hyvässä tasapainossa, joten yksittäiset esteet eivät ole ongelma.

Mitäs tykkäätte Tuikkeesta? :) Itse olen ihan todella tykästynyt jo näin kahden kerran jälkeen sen motivaatioon ja olemukseen :)


8 kommenttia

 1. voi kun onkin suloinen poni! Näytätte kyllä niin söpöiltä yhdessä ettei tota videookaan voi olla katsomatta hymy huulilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun sisäinen poniratsastaja pääsee taas valloilleen :D Ponit on vaan niin ihania <3

   Poista
 2. Voi ei miten suloinen tyyppi! Niin innoissaan, ja todella kehityskelpoisen oloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookki :)) Se on kyllä ihana tuho <3

   Poista
 3. Pääsikö Aku hyvin perille ja miten sen jalka jaksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan huomenna tarkempaa postausta Akusta, mutta kaikki hyvin :)

   Poista
 4. Kuka tää Tuike siis on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuike on siis piensuokki joka tulee mulle ratsastettavaksi :)

   Poista