maanantai 24. marraskuuta 2014

Piensuokki Tulituike

Nyt näyttää siltä että mun ratsutiimi kasvoi jälleen yhdellä! Tiimiin liittyy nimittäin mukaan piensuokki nimeltä Tulituike!

Tuike on vuonna 2010 syntynyt ruuna jonka isä on A.T. Unikuva ja emä Virin Viiri. Tuikkeen omistaa Hanna Virelä, mutta se asuu tällä hetkellä Minna Hietasella, joka on ratsastanut ja kilapaillut sillä tähän asti.

Minna on itse tosiaan 170cm pitkä ja 142 säkäisen Tuikkeen kanssa hyppyhommat täytyi siirtää jollekkin muulle. Testasin Tuiketta ensimmäistä kertaa viime viikolla ja täytyy sanoa, ettei mun montaa kertaa tarvinnut miettiä, haluaisinko lähteä sen kanssa hommiin! Tuike liikkui hienossa tasapainossa ja hyvällä moottorilla. Lisäksi sillä oli todella kiva asenne.

Minnan koulupuolen suuntautumisesta johtuen Tuike hyppäsi nyt kokeilutilanteessa vasta toista kertaa. Alun tutustumisen jälkeen aloitin puomeilla, jotka olivat 11m päässä toisistaan. Väliin tein kolmea askelta. Tämä sama harjoitus mulla oli myös Nupparin kanssa, joten taso oli myös Tuikkeelle hyvä. Puomit sujuivat kuin vettä vaan, mutta ristikolle mentäessä meni sillä sitten pupu pöksyyn ihan viime tingassa. Stopin jälkeen pidin ponin suorana ja annoin seistä hetken paikoillaan. Sen jälkeen tultiin uudestaan mutta vieläkään ei ihan uskallettu. Tässä vaiheessa suoristuksen jälkeen potkaisin hieman tuntumaa vasten, jonka jälkeen nollasin tilanteen ja taputin. Kolmannella kerralla päästiin oikein hyvin yli ja sen jälkeen kaikki tuntui ponin (ja mun..) mielestä aika hauskalta!


Tultiin loppuun vielä pieni rata, jossa aloitettiin puomeilla oikeassa kierroksessa, jatkettiin diagonaalille ja pystylle ja vielä vasemmalta ristikolle. Poni oli ihan tohkeissaan ja teki pystyn jälkeen hienon vaihdon lennossa! Tähän oli kiva lopettaa koska poni oli alun stoppien jälkeen tehnyt töitä todella hienosti.

Huomenna meillä on jälleen treffit tuon komistuksen kanssa, koitan saada teille lisää matskua ponista!

3 kommenttia

 1. Puhutko hyvää englantia? Onko talli jonne menet suomalaisten?

  VastaaPoista
 2. Puhutko hyvää englantia? Onko talli jonne menet suomalaisten? Haluisin itse myöskin kovasti ulkomaille, mutta valitettavasti kielitaitoni taitaa tulla vastaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhun hyvää englantia sekä saksaa :) Mutta kyllä siellä huonommallakin englannilla pärjää ja muualla myös. Nikke on suomalainen, joten ns. suomalaiseen talliin menen :)

   Poista