sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kummajaiset Day 1

VIRMA

Virman Urjala-viikonloppu alkoi lauantaina kasikympillä. Lähdin ekana, joten verkkasin ponin valmiiksi jo ennen radankävelyä. Ravissa Virma huusi vain koko ajan Hildan perään ja ei keskittynyt ollenkaan. Tallille päin se juoksi täyttä kyytiä ja pois päin ravasin haluttomasti. Hypyissä se onneksi lähti keskittymään ja päästiin yhteisymmrrykseen myös vauhdista :)


Radalla Virma toimi oikein hyvin. Vaikka ihan kaikille esteille en saanutkaan nappipaikkaa, oli laukka sen verran aktiivinen että hypyt pysyivät pyöreinä. Uusinnassa kokeilin vähän sunnuntaita ajatellen kuinka se kääntyy. Ja aika hienostihan poni pyörähteli kaarteissa ja pomppas kaikki esteet nollana!


Tuloksena ekasta luokasta Virmalle lopulta voitto ja paljon taputuksia!

Seuraavana Virma pääsi hyppäämään elämänsä ensimmäisen alueysikympin. Verkassa otin vain kolme hyppyä, yksi rata kun kuitenkin oli jo alla.


Radalla sain kivaa fiilistä laukkaan sekä hyppyhin, mutta harmittava pudotus perusradalle jätti meidät tällä kertaa ulos palkintosijoilta. Poni tuntui kuitenkin tosi varmalta, mikä oli pääasia ajatellen seuraavaa päivää ja mestaruutta.


Poni tuntui selvästi väsyneeltä jo 90 radan aikana, joten tiesin että seuravana päivänä pitäisi mennä vieläkin lyhyemmällä verkalla. Päivä toi kyllä paljon varmuutta Virman kanssa tekemiseen ja suorittamiseen. Nyt tiedän miten se reagoi radalla ja kuinka sitä kannattaa verkata. Kiva fiilis oli siis lähteä sunnuntaille!


HILDA

Ponin kanssa aloitettiin samaisella 80cm luokalla kuin Virman kanssa. Perusrata oli tasainen ja hyvä, yhdelle linjalle otin extra-askeleen, joka harmittaa omassa ratsastuksessa. Uusinnassa poni kääntyi sika hienosti ja oli tekemässä varmaa voittoaikaa.. Kunnes. Olin tulossa isolla askeleella sarjalle, mutta poni sanoikin viime hetkellä että yks vielä ja mähän olin ihan kaulalla kun musta hyppy oli jo alkanut.. Rämmin sieltä itse takaisin pystyyn ja kiltti poni hyppäs puhtaasi b-osan mutta a-osa tuli alas, eikä mikään ihme. Rata loppuun täysin normisti ja paljon haleja ponille. On se vaan niin kiltti ja ihana, onneksi yleensä ratsastan sen aina hyviin paikkoihin niin se auttaa mua tällasissakin tilanteissa <3
Ysikympissä poni olikin sitten ihan liekeissä! Se oli niin leijona ja teki hienoja hyppyjä läpi radan. Uusinnassa käänsin maltilla hieman säästellen ponia jotta paukut riittäs seuraavallekkin päivälle. Poni oli siitäkin huolimatta nopsa ja pääsi palkintojen jakoon kakkosena :)


 

JODA

Jodalla oli sama ohjelma kuin poneilla. Kasikympin verkassa se oli edellisen päivän läpiratsastuksen jäljiltä hyvän tuntuinen. Esteiden jälkeen se ei kuitenkaan verkassa odottanut ja jouduin pysäyttämään sen aika monta kertaa jotta viesti menisi läpi siitä, ettei esteiden jälkeen voi vaan jyrätä ja vyöryä kaarteen läpi. Muutaman muistutuksen jälkeen viesti meni perille ja myös hypyt alkoivat parantua.


Radalla rytmi muuttui muutamaan otteeseen, kun jouduin jarruttamaan osaan kaarteista hieman enemmän koska edessä oli sarjoja ja pystyjä. Halusin pitää Jodan niille tiukasi ylämäkeen, jotta etujalat kerkeäisivät varmasti mukaan.

Uusinnan tokavikalta saimme kuitenkin pudotuksen sarjan b-osalta kun a-osalta hyppy ajautuin liian lähelle b-osaa. Aika olisi kyllä hyvin riittänyt sijaan, mutta ne jävät nyt muille :)

Ysikympissä oli kiva huomata kuinka Joda alkoi keskittymään huomattavasti enemmän kun esteet nousivat. Se keveni edestä ja laukka lähti paremmin takaa eteen ja nimenomaan ylämäkeen. Se odotti hienosti esteen jälkeen ja antoi ratsastaa itsensä hyvin jalkojen väliin kaarteissa.


Radalla hevonen oli ihan eri maailmasta kuin kasikympissä. Se oli paljon kevyempi ja tuli hyvin ylös esteiden jälkeen. Uusinnassa ratsastin rauhassa koska tiesin nollan riittävän kolmanteen tilaan. Jouduin kuitenkin avaamaan Jodaa yhdelle okserille hieman enemmän kuin olisin halunnut ja sieltä tuli takajalkavirhe okserin takapuomille. Koska nollia oli vain kaksi aika nelosella riitti neljänteen tilaan, hyvä Joda!

Seuraavaa päivää varten halusin paranta sarjoille sisäänratsastuksiani koska Joda oli molemmilla radoilla ihan juuressa b-osalla. Päätin myös, että Joda saisi seuraavana päivänä kävellä reilusti ennen ekaa luokkaa jotta mun ei tarvisi verkata sitä paljon ennen kumpaakaan rataa. Näin mulla olisi mahdollisuus saada sen paukut riittämään myös sinne vikalle radalle.


10 kommenttia

 1. Hienoati meette!:)) menittekso muuten kotiin yöksi kun tää oli Day 1?

  VastaaPoista
 2. Vautsi, ihan sairaan hieno uusintarata Virman kanssa!
  Hienosti ratsastettu :-)

  VastaaPoista
 3. Onnea voitosta ja sijoista! Ei tainnut kuitenkaan olla Virman elämän eka 90cm, juurihan se tuolla edellisessä postauksessa yllättävän helposti pomppasi ysikymppisiä Laaksolla :) :)

  VastaaPoista
 4. Hienot ponit (ja hepat) ♥ Menitte kyllä ihan super ;)

  VastaaPoista
 5. Liinu vinkkasi blogissaan, että sulle vois vinkata kuvista. Olin sunnuntaina kuvaamassa Kunmajaisia, käy toki katsomassa löytyykö kuvia hepoista. Kuvia on puolet enemmän, mutta en kaikkia viitsinyt yhteen postaukseen sulloa. :')

  http://www.juttasdiary.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos :) Virma löytyi kuvien joukosta!

   Poista