keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kisat ja Joda

Myös Joda hyppäsi eilen Peikillä 80 ja 90.


Heppa oli saapunut paikalle samalla kyydillä Hukkiksen kanssa, kun Cara ja Virma taas olivat toisessa kopissa. Jan hyppäsi siis Hukkiksella samaiset luokat, ei mulla sentää neljää heppaa ollut ;)

Jodaa verkkasin ehkä 10 minuutin verran kasikymppiä varten. Ravasin ja laukkasin muutaman kierroksen ja hyppäsin kaksi pystyä ja kaksi okseria. Hypyt sujuivat hyvin ja menin katsomaan suorituksia kentän viereen. Pääsin radalle aika nopeasti ja sain rataan ihan kivan rytmin. Muutamalle toin Jodan aavistuksen lähelle, ihan ei laukka ollut vielä niin hallussa yhden hyppykerran jäljiltä ;) Tyylipisteitä kuitenkin 8,2 ja sijoituttiin 10. :)

Ysikympin verkassa Joda oli hieman väsyn oloinen. Se ei ollut kovin tarkka enää etusistaan ja mun oli pakko jättää sitä hieman kauemmas jotta se kerkesi ylös ennen estettä. Tämä ei ole kovin hyvä tapa opettaa hevoselle, mutta en halunnut että se keilaa esteitä..

Radalla se kuitenkin piristyi hetkeksi. 1-5 oli jo tosi hyvää tekemistä, mutta kutoselle tultaessa se vaan lähti vyörymään matalasi kohti sarjaa. Tämän näkee hyvin sarjavälistä, se jää aivan liian lyhyeksi liian pitkän ja matalan laukan takia. Loppu rata olikin ihan herran haltuun kun heppa väsähti ihan täysin ja en saanut laukkaa enää ylös ja napakasti takaa eteen. Vikalle esteelle Joda ei kuunnellut enää ollenkaan mun apuja ja sinne tulikin ihan hissihyppy.

Ekaksi kisaksi kuitenkin olen Jodaan ihan tyytyväinen. Se on selkeästi ollut kisoissa aiemminkin ja se on kovin iisi kaveri. Se ei tuijottele ja etenee radalla hyvin kun vaan energiaa riittää. Nyt olen paljon viisaampi tuon hevosen suhteen ja tiedän että sen hyppykuntoa täytyy kasvattaa ja sen täytyy tehdä paljon puomitreeniä ja se täytyy saada nopeammaksi edestä. Alla vielä teille nähtäväksi 90cm rata :)


Miltäs Joda teistä vaikuttaa? Haluaisitteko tietää siitä jotain lisää?


10 kommenttia

 1. Jodahan vaikuttaa oikein mukavalle kaverille! Siittä varmasti kehkeytyy oikein menevä peli kun vielä reenaa, eikä nytkään meno näyttänyt ollenkaan hullummalle:) mielelläni kuulisin jodasta vielä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) otetaan joda kummajaisiin mukaan joten eiköhän siitä juttua riitä :)

   Poista
 2. Näytti kyllä oikein mukavalta ja toi 90 rata näytti siltä et se pääsis yli isommastakin radasta :) Ootkos kummajaisiin menossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Jep, pienellä treenillä se nousee varmasti metriin tän kauden aikana :) ja ollaan tulossa kummajaisiin :)

   Poista
 3. Onko Cara vielä myynnissä?
  Tarvitseeko se esteillä enää martingaalia?

  VastaaPoista
 4. Onko Cara vielä myynnissä?
  Taritseeko se enää martingaalia esteillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin tuossa Caran treenipostauksessa mainitsin, käytän sillä martingnaalia normaalisti, sillä kerralla sellaista ei vain sattunut löytymään. Niin kuin kisavideosta ja kuvista näät, sillä on niissä martignaali.

   Ja kaikki Päivin ponit ovat aina myynnissä :)

   Poista
 5. Saako udella, kisaatko ja ratsastatko näitä hevosia vain omaksi iloksi vai teetkö sitä työksesi = saat siitä palkkaa?

  VastaaPoista