sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ratatreeniä

Vierailtiin Akun kanssa jälleen Johkulla. Tarkoituksena oli treenata ensi viikonlopun estejussikisoja varten ja taas saatiin hyviä vinkkejä ja rutiinia.


Verkkasin Akun itsenäisesti. Alkuun se oli hieman kiinni vasemmalla vasempaan kierrokseen mutta muutaman avon avulla sain sen irti sieltä. Aku oli menossa hyvin eteen koko ajan ja kerrankin sain nautiskella sen energisyydestä myös tuossa paikassa. Aku on jostain syystä ollut monesti Johkulla (Wisteillä) tosi hidas jalalle, mutta nyt se liikkui samalla tavalla eteen kuin Kangasalalla ja muualla viime aikoina.

Aloitettiin vaihtotreenillä pienillä kavaleteilla. Johku painotti suunnanvaihtoa jo ennen kavalettia. Uuden sisäjalan piti olla läpi jo ennen kavalettia, jotta vaihto saataisiin aikaan. Lisäksi Johku kiinnitti paljon huomiota mun omaan suoruuteen ja siihen, että istun hevosen läpi koko hypyn ajan. Saatiin hyviä pätkiä aikaan ja Johku oli mielissään siitä, että vaikka muutamalla kerralla vaihto ei tullut kavaletin päällä, vaihtoi Aku suorana esteen jälkeen :)

Jatkettiin koko tunti erilaisilla radoilla. Tämä on just sitä, mitä me Akun kanssa kaivataan. Paljon erilaisia linjoja, kaarteita ja teitä. Paljon ratatreeniä ja ratalaukkaa, kun sellaista en kotona voi tehdä oikeastaan ollenkaan.

Yhtä rataa lukuunottamatta Aku toimi kivasti koko tunnin. Tämän yhden radan aikana missasin itse yhden etäisyyden ja Aku ei ollut tarkka etusistaan ja nappasi kolme puomia yhdeksän esteen radalta mukaan. Hups. Tämän jälkeen skarpattiin ja tultiin sama rata uudestaan, aika paljon paremmalla menestuksellä :) Ekalla kierroksella sarja tuntui pitkältä ja tokalla kerralla jopa lyhyeltä, hyvin huomaa kun rytmi on kunnossa ja paikat osuu.. Akun laukka vaan muuttuu aina niin nopeasti jos se jännittyy tai jää jalan taakse. Ja nyt se ei edes jäänyt jalan taakse tai jännittynyt, olin vaan itse siinä uskossa että se tietty laukka olisi riittänyt. Johku sanoikin että ei eka pidä harjotella ja toivoa että laukka on hyvä ja sitten ryhdistäytyä ja mennä hyvin :D Näinhän se on, mutta ei aina voi osata :D

Viimeisessä radassa oli yksi todella tiukka kaarre heti esteen jälkeen. Ekalle kerralla tulin aivan liian isosti ja en millään päässyt kääntymään oikeaan suuntaan. Pari kertaa piti yrittää ja sitten se jo onnistuikin :) Viimeiset kerrat oli jo ihan hyviä :) Mutta olipa kamala tehdä noin pieniä kaarteita kun on tottunut nyt menemään pitkiä välejä isossa laukassa.. Onneksi Johku keksii aina mitä kehittävimpiä treenejä meille oppilaille, aina joutuu haastamaan itseään jollain tavalla ;)

Johku antoi hyvää palautetta ja toivotti tsempit kisoihin. Toivottavasti Aku on yhtä hyvällä ja rennolla tuulella kuin tänään :) Akun hyppykunto on kyllä nyt aika hyvin kohdillaan. Se jaksaa hyvin läpi treenien ja kisojen ja tänään lämpimästä kelistä huolimatta se ei edes hionnut paljoa :)

Tässä vielä video päivän treeneistä :) On muuten eka tekemäni video! Eikä se ees ollut niin vaikeaa vaikka eihän toi mikään kovin kummonen olekkaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti