perjantai 27. kesäkuuta 2014

Puomijuttuja

Akun kanssa ollaan treenailtu tällä viikolla aika sileäpainoitteisesti. Tänään tehtiin puomitreeniä, mutta muuten ollaan keskitytty sileän juttuihin. Tekstin kuvat ovat viime viikolta kun suoritettiin Akun kanssa juhannushyppyjä :)


Olen keskittynyt Akun kanssa tällä viikolla vain ja ainoastaan suoruuteen. Aku jättää helposti vasemman lavan ulos ja jää samalla hieman turhan vahvaksi vasemmalta, eli ulko-ohjasta. Viime aikoina Aku on ollut tosi hyvä ratsastaa ja se on jäänyt vain hetkittäin ihan silloin tällöin kiinni sieltä vasemmalta. Tällä viikolla halusin sen ihan ektra tarkasti kevyeksi myös sieltä vasemmalta ja tein paljon duunia sen eteen, jotta sain säilytettyä sen saman fiiliksen myös puomeilla.


Sielällä Aku jää hyvin molemmille ohjille ja siirtymisissäkään se ei enää jumahda kiinni sieltä ulkoa vasemmassa kierroksessa. Puomeilla se kuitenkin herkästi jää juuri puomin päällä kiinni ulkoa. Sitä olen työstänyt paljon ulospäin asetuksilla, mutta Nielsin kurssilta sain ohjeeksi väistättää Akun jalkoja ulos sileällä ja nyt kokeilin sitä myös puomeilla.Olin asettanut puomit lyhyelle sivulle, loivalle uralle noin kulmien kohdalle. Kaari oli loiva ympyrän kaari ja juuri se haastavin juttu Akulle ja mulle. Koko ajan piti olla kääntämässä, mutta kaula ei saanut taipua liikaa, mutta asetus piti silti olla. Kun Aku jäi kiinni vasemmalta oikeaan kierrokseen lähdin väistättämään ympyrän ulkokaarella ja puomien välissä takajalkoja ulos. Samalla yhdistin Nielsin neuvoihin Kikon Hildalle antamat neuvot siitä, että tuki piti saada sisäohjaan samalla kun asettaa ulos ja väistättää takajalat ulos. Tämä toimi hirmu hyvin ja kovin montaa kertaa ei tarvinut toistoa suorittaa kun Aku olikin jo ihan kevyt myös puomien päällä.

Tein puomien väliin joka toinen kerta 5 ja joka toinen kerta kuusi laukkaa. Varsinkin vasemmalle Aku kokosi äärettömän hyvin ja pääsin fiilistelemään laukkaa ihan kunnolla :) Loppuun vielä sain aikaan ihan mielettömän hienoa ravia, Aku oli ihan super rela ja liikkui todella hyvin koko kropan läpi.

Tällä viikolla et siis olla hypätty ollenkaan. Ensi viikolla toivon toivon tosin pääseväni taas Johkun valmennukseen. Mun on vaan tosi vaikeaa löytää sellaista aikaa valmennukselle, että joku pääsee kuskaamaan Akua ja että Johkullekkin vielä sopisi :) Mutta ehkä ensi viikolla onnistuu ja pääsen taas kunnon rääkkiin!


2 kommenttia

  1. Aku on vaan niin komee! :)

    VastaaPoista
  2. Wau! Menette Akun kanssa kyllä niin sujuvasti esteitä, toi vika kuva on tosi upee ;)

    VastaaPoista