keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Hippola-klinikka 1.6.2014

Nyt sit klinikkapostausta kehiin!

Mulla oli päivän aikana hurjasti hommaa Peikillä, etenkin aamulla ennen klinikan alkamista. Elisa oli Päivin kanssa luvannut toimittaa Retun Peikille, Hannin ollessa kisoissa Salossa muiden suokkien kanssa.

kuva Tiia Suomalainen

Valmis heppa saapui siis Peikille ja mun tehtäväksi jäi vain laittaa kaveri valmiiksi ja hoitaa esiintyminen. Tiesin että Retu olisi superinnoissaan kun oli yleisöä ja kaikkea ja olinkin sanonut Antille että tarvitsen todennäköisesti gramaanit alkuun avuksi. Maneesiin mentäessä Retu oli kuitenkin aika chilli ja päätin selvitä ilman apuohjia. Ravailin vähän molempiin suuntii, vasemmalle Retu ei antanut ihan heti niskastaan periksi mutta laukan jälkeen heppa tuntui jo ihan hyvältä. Hieman meidän showmiestä taisi kuitenkin jännittää kun ravi ei auennut ihan niin hyvin ulos kuin kotona tai kisoissa, mutta sillä ei onneksi esteradalla ole sen suurempaa merkitystä ;)

Aloitettiin demoaminen näyttämällä, kuinka vinoa hevosta voidaan korjata vinopuomien ja maapuomien avulla. Ympyrälä hypätyn pystyn eteen ja taakse laitettiin vuorotelleen puomi pitkittäin tuomaan tukea vinompaan suuntaan. Tällä kertaa ongelma oli vasemmasta kierroksesta lähestyttäessä oikean lavan karkaaminen ulos. Retu kunnioitaa näitä vinopuomeja hyvin ja vinous ei paljastunut vielä tässä vaiheessa katsojalle ihan täysin.

Kuva Susanna Niemi

Sitten olikin vuorossa vinot lähestymiset. Antti halusi vinojen lähestymisten avulla näyttää sen, että myös suokit ovat avuilla ollessaan ketteriä ja kääntyvät hyvin myös pieness tilassa. Tultiin ensin vain pysty suoralla linjalla vinoon ja sen jälkeen samainen pysty, mutta esteen jälkeen piti kääntääkin nopeammin vasemmalle. Nämä sujuivat kivasti ja sitten saatiinkin esitellä meidän taitoja pienellä tiellä sarjan kanssa. Tehtiin tosiaankin pieni tie sarjalle ja haasteena tässä oli säilyttää hyvä laukka todella pienen kaarteen läpi. Ensimmäinen kerta meni omalta osalta takaperin, mutta Retu tsemppasi kivasti välin silti yhdellä laukalla. Lopuilla kerroilla saatiin parempi laukka säilymään kaarteen läpi ja tehtävä tuntui helpommalta.

Kuva Tiia Suomalainen

Tämän jälkeen ratsastettiin 22m linjaa sekä kuudella että viidellä askeleella. 22m on Retulle jo todella pitkä väli maneesissa ja sainkin ratsastaa tosi paljon tuossa välissä eteen jotta päästiin perille asti. Kun tämä homma toimi, siirryttiin okserille josta jatkettiin kuudella laukalla sarjalle. Sarjalle meinasin toisella kerralla joutua inan lähelle, mutta muuten tämä harjoitus sujui ihan kivasti.

Loppuun ratsastettiin vielä muutama rata. Ensin pienenä, n.80cm korkuudella ja sen jälkeen 100cm korkeudella. Jo ensimmäisellä radalla katsojat saivat huomata Retun todellisen vinouden vasemmalta suoralla hevosella lähestyttäessä. Mulla oli hyvä etäisyys pitkällä sivulla kohti katsomoa hypättävälle portille, mutta hevosen valuessa oikealle jäi etäisyyskin saavuttamatta. Tuloksena pikkuaskel ja vino hyppy. Tultiin linja uudestaan ja Antti pyysi mua korjaamaan Retua johtavalla ohjalla ja omalla painolla ja katseella. Tämä auttoi, mutta vieläkään Retu ei ollut aivan suora. Isommalla radalla sain hevosen onneksi suoristumaan ja yleisökin pääsi näkemään eron :)

Kuva Susanna Niemi

Olin klinikan antiin itse todella tyytyväinen. Molemmat valmentajat analysoivat ja kertoivat miksi tehdään ja mitä tehdään. Lisäksi Antin demoratsastus oli äärettömän hyvä ja musta oli hieno kun Senni sai sen jälkeen itsekkin testata Pyryä uudestaan :)

Toivottavasti heti syksyllä saadaan uusi klinikka aikaiseksi kunhan kisakausi vain saadaan päätökseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti