torstai 30. tammikuuta 2014

RÄÄKISSÄ!

Rääkkäsin itseäni aivan mahdottomasti tiistaina Akun kanssa. Ensinnäkin, mulla oli koulusatula ja PITKÄT jalustimet! Siis ihan kunnon koulutuupparijalkkarit, hehe. Lisäksi tein tosi paljon ravityötä, alhaalla istuen..

Aloitettiin Akun kanssa väistöillä ja siksakeilla. Vain muutama askel sivulle, suoristus ja toiseen suuntaan sama homma. Aku tuntui hirmu hyvältä ja sain oikein hyviä väistöpätkiä aikaan :) Käynnissä tein myös muutamat avot ja sulut diagonaaleille.

Ravissa jatkoin isoilla ympyröillä ja loivilla avoilla pitkiä sivuja pitkin. Sain varsinkin oikealle olla tosi tarkka vasemmasta lavasta ja siitä, ettei se vaan päässyt pullahtamaan ulos. Loivat avot ovatkin tähän aivan loistava treeni, koska silloin hevonen poikittaa vain inahduksen verran ja sen on tosissaan oltava jalkojen välissä.

Laukassa ratsastin paljon isoa laukkaa koska alkuun tuntui ettei Aku oikein halunnut jäädä etenemään rehellisesti. Kaverissa oli vapaapäivien jälkeen hieman painetta, mikä näkyy Akussa usein juuri jalan taakse jäämisenäkin. Hetken laukkaa pyöritettyäni sain sen kuntoon ja olikin breikin vuoro.

Keräilin ohjat hetken kävelyn jälkeen ja otin tehtäväksi ravissa kokoamiset ja väistöt. Tein myös paljon siirtymisiä ravin sisällä myös ylös kokoamisten lisäksi. Alkuun Aku ei tuntunut ihan niin irtonaiselta kuin normaalisti ylöspäin siirryttäessä, mutta useiden toistojen jälkeen heppa alkoi olemaan jo aika lailla oma itsensä :)

Loppuun vielä siirtymiset ravista laukkaan ja takaisin raviin. Niissä Aku haluaisi aina vetää itseään hieman pitkäksi ja mun täytyy keksittyä tosi paljon omaan keskivartaloon aina jokaisessa siirtymisessä ihan äärettömän tarkasti. Muutamia ihan hyviä sain aikaan, mutta näissä riittää vielä duunia!

Akuilut jatkuu taas myöhemmin tällä viikolla! Luvassa olisi toivottavasti ainakin hyppyjä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti