lauantai 4. tammikuuta 2014

Huippu kavaletti-treeni!!

Tehtiin Akun kanssa mielettömän hyvä kavaletti-treeni keskiviikkona! Aku oli aivan liekeissä vaikka noita kavalettihommia inhoaakin! Eihän tämä todellakaan ole mitään ydinfysiikkaa tai uusi tehtävä millään tavalla, mutta ajoi asiaansa erityisesti alkuraveissa tosi hyvin. Heppa oli mielettömän hyvin kuulolla ja laukassa kaikki tuntui helpolta! Pitäisi useammin tehdä tällaisia tehtäviä alkuun ravissa.

Akun kotikenttä on aika kapea (20mx40m), joten tämä tehtävä toimii siellä äärettömän hyvin kun on pakko oikeasti kääntää ja taivuttaa koko ajan kunnolla. Tee siis näin;

1. Aseta puomi ympyrän kaarelle ja mittaa pyöreällä kaarella 11m eteenpäin

2. Rakenna pikkuinen pysty 11m (tai 12m tai 13m jos hevosellasi on suuri laukka tai se on nuori) kohdalle, maapuomit molemmille puolille pystyä.

3. Mittaa jälleen kaarevalle uralle puomi 11m (tai 12m tai 13m jos hevosellasi on suuri laukka tai se on nuori) päähän pystystä.

Itse tein ensin noista pystyn kolmesta puomista ravipuomit (välit 1,2m) ja tulin puomit ympyrällä ravissa. Kun Aku oli hyvä, tein ravipuomien yli sisään päin pienen (n.10m) voltin ja jatkoin jälleen ympyräuraa.

Kun kaikki toimi ravissa, kokosin ravipuomit pikkuiseksi pystyksi. Nostin laukan, jonka tuli olla koottu, mutta napakka. Ympyrä on aika pieni, joten koko ajan sai olla kääntämässä, mutta Akun tuli silti odottaa, koska välit ovat sen verran lyhyet.


Tehtävässä pitää pyrkiä säilyttämään koko ajan sama rytmi ja tempo sekä saman mittaiset askeleet. Ulkoavuilla tulee hallita kääntymistä ja sisäjalka taivuttaa hevosta pienellä kaarella. Periaatteessa väli voi olla mitä vain 11 ja 13 metrin väliltä, kunhan muistaa koko ajan edetä rytmissä. Mitä vähemmän metrejä, sitä kootumpi laukka. Itse halusin toteuttaa tämän nimenomaan jumppana, joten siksi valitsin lyhyet välit.

Että sellainen tehtävä! Olisiko jollain jotain kivaa puomitreeniä (nimenomaan ravityöskentelyyn) jaettavaksi mulle ja muille?

6 kommenttia

 1. Millon tulee juttua Hildasta ja Carasta? Niistä ei mun mielestö taas vähään aikaan ole ollut. Ja millon jatkuu hevosia elämän varrelta -sarja? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carasta ihan piakkoin :) Kaikista ratsastuskerroista en kerkeä millään kirjoittaa vaikka kuinka haluaisin :/ Ja hepat elämän varrelta jatkuu myös luultavimmin ens viikon aikana :)

   Poista
 2. kiva postaus! :) vois itekkin kokeilla joskus

  VastaaPoista
 3. Wau, oon tehny tän entisen vuoksikseni kanssa ja ajattelin toteuttaa nykyisen yp hepankin kanssa, koska toimi hyvin sille toisellekin! Tosi hyvä harjoitus, voin itsekin suositella!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi tehokas treeni :) Kiva että muutkin komppaavat!

   Poista