tiistai 28. tammikuuta 2014

Geimeissä jälleen

Nyt on kone jälleen kuosissa ja mun sormet oikein runnelee näppäimistöä tällä hetkellä! Viime viikolla heppailin tuttuun tapaan paljon, ratsuina toimivat Retu, Hilda, Kapsu, Aku ja Cara.

Akun kanssa treenattiin kotona ja käytiin Peikillä tiistaikisoissa. Ukkeli oli ihan pikkusen jännittynyt radalla vaikka verkka sujuikin rennosti. Mutta positiivista oli kuitenkin se, että jännityksestä huolimatta se ei kyttäillyt ja kuitenkin kuunteli aika hyvin mitä siltä pyysin.

Akun treenejä

Hyppäsin siis verkkaluokkana näin kauden alkuun (ekat kisat) 90cm. Peikillähän arvosteluna on aina tyyliarvostelu ja pisteitä ropisi tällä kertaa vain kahdeksikon ansiosta. Kommenttia saatiin Akun jännittyneisyydestä ja siitä, että mun pitäisi säilyttää sama iso laukka kohti estettä mikä kaarteessakin on. Eli ihan perusjuttuja mun osalta, haluaisin aina nysvätä yhden askeleen lisää.. Mutta muuten puhdas ja sinänsä ehjä rata, jopa muutama laukkain vaihtui jännityksestä huolimatta. Luokassa sijoituttiin kolmansiksi.

Sitten olikin metrin vuoro. Metrissä meitä oli vain kaksi, joten hypättiin ilman aikaa ja virallisia tuloksia. Rata oli nyt paljon parempi, mutta kutoselle tein itse jälleen yhden ylimääräisen askeleen ja sieltä tuli puomi mukaan. Aku oli kuitenkin paljon rennompi ja pääsin ratsastamaan sen todella hyvin tota kutosta lukuun ottamatta. Jopa meille hankala linja kutoselta sarjalle kuudella askeleella ja vielä pysty-pysty sarja kahdella laukalla sujui kaikilla kerroilla, jee!! Metrin jälkeen hyppäsin vielä 110 radan, tosin vaan kutoselle asti. Oli tullut jo sen verran kuitenkin hyppyjä, etten halunnut vetää ukkoa ihan loppuun. 110-radalla otettiin sarjan b-osa alas ja tultiin sen jälkeen vaan kutonen ja linja seiskalle, eli sarjalle. Saatiinsiis tosi hyvää alkukauden treeniä aikaan :)

Kapsun kanssa ollaan menty todella paljon siirtymisiä ja se alkaa reagoimaan jo tosi hyvin yläpohkeeseen. Nyt saan jo myös tehdä vasemmalle pidätteet ulkoa niin, että se jää silti asettuneeksi sisään ympyröillä. Tämän suhteen meillä on ollut hankaluuksia aiemmin, joten edistysaskeleet tässä asiassa ovat enemmän kuin tervetulleita! Laukka on ollut myös hyvä, varsinkin vasemmalle. Pääsen jo vaikuttamaan Kapsuun laukassa ilman, että se vain sinkoaisi jalasta eteen päin. Oikealle nostot eivät ole vielä ihan niin hyviä kuin vasemmalle, mutta niitä työstän toden teolla joka kerta.

Aku huikean aamuratsastuksen jälkeen viime viikolla

Hilda oli viime viikolla aivan super ja pääsin fiilistelemään sen hienoa laukkaa myös oikealle. Vasemmalle se on laukannut koko talven hyvin, mutta oikealle laukka on meinannut mennä hieman kiireiseksi. Nyt kuitenkin pääsin johonkin mahtavaan zen-tilaan ponin kanssa ja oikea laukka oli ihan super! Tehtiin ravissa ja laukassa paljon voltteja ja pääsin älyttömän hyvin ponin ympärille. Loppuun tehtiin vielä väistöjä ja sulkuja ja molempiin liikkeisiin sain olla tyytyväinen! Vasen sulku on vielä vähän hankalampi, mutta senkin suhteen ollaan menty eteen päin :)

Ja Retun kanssa olikin ihan mahtava viikko! Sain sen varmaan parhaiten ikinä läpi vasemmalle laukassa ja fiilis oli ihan mieletön! Pääsin tekemään todella hienoja siirtymisiä laukan sisällä ja heppa tuntui niin hyvältä! Sunnuntaina mun oli myös tarkoitus hypätä sen kanssa, mutta aikataulut menivät vähän pieleen ja hyppääminen jäi tälle viikolle.

Caran kanssa ollaan haettu vain tasaista rytmiä ja rentoutta siirtymisiin. Laukassa olen edelleen ratsastanut sitä paljon eteen ja taakse, oikein kunnon jumppamielessä :) Poni toimii koko ajan paremmin ja paremmin, mutta kylmien ilmojen takia en taaskaan päässyt hyppäämään :/


7 kommenttia

 1. Tulee nyt vähän väärään postaukseen mutta tiedätkö mikä sen caran vuokraajan blogin osoite on?:) Olisi kiva jos viittisit linkata :D Oot muute ihan superhyvä ratsastaa!!:) Kenen/keiden valmennuksissa käyt ja valmennatko ketään?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko Caran vuokraajalla blogia, ja jos on niin toivottavasti hän on kysynyt ponin omistajalta luvan Carasta kirjoittamiseen!

   Mulla on tällä hetkellä oppilaita neljällä eri tallilla ja itse käyn pääsääntöisesti Kirsi Asikaisen tunneilla, mutta myös silloin tällöin Johku Mikkolalla ja Niels Nanningilla aina kun hän on Suomessa :)

   Poista
 2. Mitä tarkoitat "reagoi hyvin yläpohkeeseen"? :D

  VastaaPoista
 3. onko laura caran vuokraaja? :)

  VastaaPoista
 4. 1. Mikä on Kapsun oikea nimi? -Jos siis tiedät
  2. Eikö Siina ole enää kuvioissasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapsun oikea nimi on Kapassi. Nyt en ole Siinalla mennyt, se luultavimmin siirtyy sen omistajan miehen kisakäyttöön ensi kaudeksi!

   Poista