maanantai 6. tammikuuta 2014

"Sun täytyy luottaa itseesi"

Niimpä niin. Päivän sana oli luottamus. Meillähän Akun kanssa se suurin ongelma on ne sarjat. Ihan sama, onko se yksi vai kaksi askelta, mutta kunhan se vaan on sarja. Mun on helpomi tulla sarjalle sisään ilman linjaa, koska linjoilla en luota siihen, että pääsen sinne sarjalle hyvään paikkaan. Ja tämähän on ihan tyhmä luulo, koska sen linjanhan pitäis vaan auttaa mua. Noh, tänään treenattiin molempia sarjoja ja molemmilla tavoilla, sekä ilman linjaa että linjalla.


Alkuun tehtiin jälleen vähän vaihtoja pienillä kavaleteilla ja tällä kertaa saatiin hyvä laukka ja vaihdotkin tulivat melkein kuin itsestään :)

Selän läpi :)

Sen jälkeen jatkettiin diagonaalilla olevalle kavaletille, sieltä kolmella laukalla pystylle, josta taas kolmella laukalla kavaletille. Tässä mun piti taas itse kiinnittää huomiota Akun suoruuteen ja siihen, että pääsen ekalle kavaletille perille asti, jotta pystylle tehtävä hyppy ei kärsi hyppykaareltaan.


Tämän jälkeen olikin hengähdystauko, jonka päätteeksi aloitettiin sarjalla ilman linjaa. Aku pääsi muutamia kertoja hieman vinoksi a-osalla, mutta muuten saatiin sarjalle tosi hienoja hyppyjä ja sain itse rutkasti lisää varmuutta sarjalta.

Suora

Sitten olikin vuorossa se linja. Pystyltä viisi laukkaa sarjalle jossa pysty-okseri kahden askeleen välillä. Eli ihan sama treeni kuin edellisellä viikolla. Erona tällä kertaa vain se, että kaikki esteet olivat seinässä kiinni. Tämä oli todella merkittävä apu, koska Aku pysyi yhtä hyppyä lukuun ottamatta täysin suorana koko ajan!Mun pitää vain nyt uskaltaa luottaa siihen, että Akun laukka riittää siellä radalla. Mä en saa puskea sitä koko ajan isompaan laukkaan vaan mun täytyy tehdä laukasta hyvä ja tyytyä siihen. Kun laukka on napakka, ei haittaa, vaikka Aku vähän seisoisikin vähän jotain estettä vasten. Napakasta laukasta hevonen saa tehtyä myös hieman lähempää hyvän hypyn.

Kaiken kaikkiaan mun täytyy luottaa siis itseeni, että osaan arvioida laukan riittävyyden. Sen saavutettuani mun täytyy luottaa Akuun. Tässä onkin mulle tavoitetta.. Toivottavasti onnistun tässä ennen kun kisakausi korkataan..

Oona oli jälleen mukana, kiitos videosta pikkunen!! :)

16 kommenttia

 1. Toi hevonen mielyttää mun silmää ihan mielettömästi! Hienonnäköistä menoa teillä. wow :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tänään oli hyvä päivä ;)

   Poista
 2. Voi! Ratsastat aivan älyttömän hyvin, ainakin omaa silmää miellyttää kovasti :) ja ihana blogi! Onnea jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät :) Omassa tekemisessä on aina kehitettävää, mutta kiva että näyttää hyvältä :)

   Poista
 3. Sul on tosi ihana blogi! Onneks löysin tän ja oon myös tavallaan sulta vinkkejä oman hevosen kanssa, jotka ovat auttaneet ! :) Jos jaksat/haluat käy stekkaamassa http://how-go-to-live-dream.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ja käyn tsekkaamassa!!

   Poista
 4. Mulla on vähän samanlainen "ongelma", en nimittäin luota enään hevoseen sarjoilla. Ennen sarjat oli meille helpoimpia, mutta kerran rysähdettiin tokan osan päälle -johtuen omasta arviointivirheestä. Sarjoille mun on helppo tuoda hevonen sisään, mutta sitten en enään luota omaan askeleeseen että onko se 1 vai 2. Mulla tulee aina siinä välissä kauhee paniikki (varsinkin jos toinen osa on okseri, tällä 120 tasolla ne okseritkaan ei oo kapeimmista päästä..) että mahdutaanko me tähän vai ei.

  Sori kauhee avautuminen.. :D Toi Aku näyttää tosi hyvältä, hypyissäkin kiva tekniikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ¨Just tätä varten näää kommenttiboksit on :) Päästään jakamaan omia ongelmia tai onnistumisia kirjottajan kanssa! Meillä riittää siis molemmilla tsempattavaa noiden sarjojen kanssa, varsinkin jos me Akun kanssa aiotaan sinne 120 tasolle kesän aikana :)

   Ja kiva saada positiivista palautetta Akun tekniikasta, se on nimittäin parantunut ihan hurjasti nyt syksyn aikana!

   Poista
 5. Sulla on aika pitkät ohjat! Kyynerpäät eksyy aika taakse ja käsi käy koko ajan ja hypyissä jäät vähän suuhun liikaa. Tää pisti mulla vähän silmään, muuten siistiä menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akun kanssa mua on useampi valmentaja neuvonut pitämään hyvän tuntuman läpi hypyn, enkä ole saanut palautetta suuhun kiinni jäämisestä :) Täytyy kuitenkin tarkkailla Akun kanssa kyllä tuota ohjien pituutta, ne meinaa kyllä välillä valua.. Ja se ylävartalo pitää saada vähän enemmän eteen!

   Poista
 6. Vitsi näytti siistille ja hyvälle teidän meno:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) teiänki viimesin valmennus oli kans sujunu hyvin :) jeee, hyvä me!

   Poista