sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Hankala ponny

Kun pääsin Lapista kotiin, oli Caralla ollut hieman helpompi jakso. Vuokraajamme ratsasti Caralla mun poissaolon ajan ja sattuipa vielä niin että palatessani pidettiin tiukka kolmen päivän tuntiputki, joten kiipesin itse aika pitkän tauon jälkeen Caran selkään vasta tällä viikolla.


Poni olikin heti ensimmäisellä kerralla normaalia raskaampi kädelle ja ei halunnut taipua ja asettua kunnolla oikealle. Se laukkasi kaiken lisäksi todella suorin jaloin ja sainkin tehdä aika kauan töitä isossa laukassa ennen kuin sain laukan oikeasti pyörimään kohti tukea. Niin, ja kohti sellaista tukea, ettei se vaan jäänyt roikkumaan kädelle, vaan oli kevyesti tuella. Tunneilla poni on mennyt oikein hyvin, mutta mun säädöt ovat jotenkin vain kadonneet..


Ravissa Cara oli pätkittäin eilen jo ihan ok:n tuntuinen, mutta en ollut ponin viikkoon ollenkaan tyytyväinen. Cara on nimittäin yleensä aina todella kevyt ja ryhdikäs, mutta sen saa myös helposti ratsastettua nenän kanssa eteen kevyelle tuntumalle. Siksi tämän viikon treenit ovat olleet jotenkin niin masentavia, mutta toivon sen johtuvan vain siitä kun meillä oli niin pitkä tauko.. Ja onhan Carakin vielä "nuori" ja kehitysvaiheessa oleville hevosille tulee jossain vaiheessa aina se heikompi jaksa, voihan tämä olla sitäkin.


Itse koitan nyt vaikuttaa sileällä poniin mahdollisimman kevyesti ja pitää omat avut herkkinä jotta ponikin muuttuisi jälleen vähitellen kevyeksi ja liikkeeltään pyöreämmäksi.

Hyppäsimme myös yhtenä päivänä. Tai oikeastaan yritimme. Suurin osa tunnista meni siihen että työstin ponia kahden puomin ja kavaletin kanssa. Odottaminen oli ponille alkuun ihan täysin vieras käsite ja sainkin pysäytellä ja siirtää sitä käyntiin melkein joka kierroksella. Kun pidätteet alkoivat mennä läpi ja sain ponin hieman avuille, siirryin innareille josta jatkettiin kahdella laukalla pystylle. Tässä oli hyppyjen positiivinen puoli. Innarit ovat yleensä olleet Caralle hankalia, mutta nyt se odotti niillä paremmin kuin puomeilla :) Siitä olin kyllä äärettömän iloinen! Pystylle poni teki hyviä hyppyjä, toivottavasti päästään ens viikolla jatkamaan hyppytreenejä normaalisti :)


Tavoitteena on siis ensi viikolla jatkaa Caran kanssa kohti kevyempää tuntumaa ja liikkeiden osalta kohti suorempia väistöjä!

4 kommenttia

 1. Laitoin sulle sähköpostiin ne muutamat hyppykuvat (:

  VastaaPoista
 2. Kuinkas teillä nyt on taas häntäremmi käytössä? Etkö juuri kehuskellut kuinka pääsitte siitä eroon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kuvat on itseasiassa jo muistaakseni marraskuulta, jolloin liukuestettä ei ollu :) Mutta oon menny sekä ilman häntäremmiä että sen kanssa, vähän riippuen siitä, jaksanko irrottaa remmin vai en :)

   Poista