tiistai 7. tammikuuta 2014

Hevosia matkan varrelta. Osa 3: C-Tom

Voi kun tästäkin on jo aikaa.. Taisi olla kesä ja vuosi 2007 kun Tallbergit lähtivät lomalle ja Tomppa jäi mulle hoidettavaksi. Olin tutustunut Emmaan tallilla jo paljon tätä aiemmin, koska pyörin siellä monta kertaa viikossa hoitamassa Karon Falcaota.

harmi että löysin vain muutaman kuvan.. turpa eteen ja pehmeämpi käsi!!

Jos nimi C-Tom ei sano sinulle mitään niin tässä pieni briiffi;
 • Tom on vuonna 2000 syntynyt risteytysponi
 • Tom kilpaili Emma Tallbergin kanssa alue-esteluokissa 80-90 tasolla Emman ponivuosina
 • Myös Emman sisko Anna Tallberg kisasi Tompalla kansallisia poniluokkia koulupuolella ja edusti Suomea myös PM:ssä pikkuponien kategoriassa
 •  Tallbergeilta Tom siirtyi Ella Paloheimolle ja on edelleen perheen käytössä

jalat alas ja katse ETEEN!!

Tompan kanssa olikin aika siistiä. Vaikka poni oli pääsääntöisessä tuolloin estekäytössä, löytyi siitä jo silloin paljon liikettä ja tekniikkaa. Karo jeesasi mua ponin kanssa jonkun verran ja pääsimpä myös kerran Kikon silmien alle ja siitäpä Kikko innostui. Tehtiimpä siinä session aikana muutamat sarjavaihdotkin - vaikka en mä ennen ollut mitään sellasta edes kokeillut. Poni oli kuitenkin sen verran hyvin avuilla, että päästiin tekemään kolme peräkkäistä vaihtoa kolmosilla ja olin niiiin iloinen. Paljon fiilisteltiin myös keskiraveja ja sitä kaikkea energiaa, mikä ponissa oli.

Alkuun mun haaste oli saada Tompan nenä kunnolla eteen ja kuten kuvista näkyy, eikoilla kerroilla se ei ihan onnistunut.. Onneksi Karon avustuksella päästiin lopulta rennoiksi ja nenän kanssa eteen. Silloin vasta opin avojen tärkeyden. Pääsin niissä nimittäin siirtämään varsinkin vasemmassa kierroksessa etuosan rehellisesti sisään ja nopeilla sisäohjan asetuksilla sain ponin päästämään vasemmalta. Ulkojalalla pääsin käsiksi ulkotakajalkaan joka auttoi nenän eteen viemistä polkemalla paremmin alle.

Tuon loman jälkeen menin ponilla vielä muutamia kertoja ja aina sen kanssa vaan oli niin mukavaa! Kiitos Emmalle tuosta hienosta tilaisuudesta jonka sain silloin Tompan kanssa kokea. Oli hienoa saada ratsastaa noin upeaa ponia ja ennen kaikkea, olla se, jolle poni jätettiin hoitoon :)

Ellan blogista voitte käydä ihastelemassa Tomin kuulumisia ja parin hienoja kisakuvia ja löytyypä sieltä joku videokin :)


4 kommenttia

 1. Tää oli kiva!!:) käytkö vieläkin ratsimassa Tallbergien heppoja?

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen poniini, kujeileva ilme! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomppa oli kyllä ihan kiltti kaveri, ei kujeillut turhia ;)

   Poista