keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Pehmeä suu

Olipas ihanaa käydä maanantaina jälleen Hildailemassa <3 Se poni vaan on kyllä niin oma persoonansa ja sen kanssa vaan ei voi olla söpöilemättä. Mähän tahdon muuten olla vähän sellanen "jätkä" noiden hevosten kanssa.. Mä en hirveästi halaile tai höpötä hevosille, koska ne on aina ollu mulle enemmänkin työkavereita. Koska omaa hevosta ei ole, niitä "työkavereita" tulee ja menee. Niihin ei pidä kiintyä liikaa, vaikka luottamus onkin saavutettava. Kaikista haluan kuitenkin aina oppia kaiken mahdollisen :)

Mutta ponin kanssa.. Mä oon aina syöttämässä sille porkkanoita ja pussailemassa ja höpöttämässä. Melkein ihan nolottaa myöntää, mutta sen kanssa mua aina vähän lapsettaa :D Kai se on ihan sallittua? :)

Noh, nyt taas höpöttelen! Ponin kanssa pusiteltuani mentiin kentälle ja ruvettiin hommiin. Agendana oli edellisen viikon tavoin pehmeä suu, ei jähmeä ja hidas suu. Työstin ponia kauan käynnissä pysöhdyksillä ja isoilla puolipidätteillä. Jokaisen pidätteen jälkeen annoin todella reilusti periksi, niin ettei poni voinut jäädä tuelle ollenkaan. Näin se joutui jäämään omille jaloilleen ja ideana oli saada se jopa hieman tyhjäksi edestä (mikä ei kyllä ole mahdollista, mutta ideana hyvä mielikuva). Kun siirryin normaaleihin puolipidätteisiin ja jätin tuntuman normaalisti suuhun, oli poni aika kiva. Se alkoi muistuttamaan Kikon sanojen mukaan kuminauhaa, joka venyi eteen ja takaisin kokoon ilman, että se jäisi jähmeäksi. Siirsin ponin raviin ja voila!! Poni oli tosi kevyt ja hyvä edestä :) Vasemmalle sain tehdä tosin taivutuksen kanssa hieman enemmän duunia kuin normaalisti, mutta sepä ei haitannut. Tehtiin parit avot ja väistöt ja sen jälkeen otettiin vähän laukkaa.

Oikea laukka oli viime kertaa parempi rytmiltään, mutta ihan sama kuminauha-fiilis ei säilynyt. Myös vasemmalle poni jäi vielä turhan jähmeäksi, mutta aina ei saa ihan kaikkea. Jätin suosiolla laukan hieman kesken ja seuraavaa kertaa varten, koska olin ratsastanut jo sen verran kauan ja ratsastuskoulutunnit olivat alkamassa.

Loppuun laukkasin vielä hetken muutaman puomin yli ympyrällä ja poni odotti hyvin. Muutama vaihto tehtiin myös puomin päällä oikein onnistuneesti :) Päälle vielä loppuverkat ja poni talliin! Ja taas porkkanoita ja lässynlässynlää pusuja :D Apua, mitäköhän mulle käy kun saan joskus oman hevosen :D

pusipusi <3 kuva kesältä, mutta ajaa tätä lälly-juttua hyvin :D

2 kommenttia