sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Helmin vuosi 2013

Vaikka Helmiä ei täällä blogin puolella enää näykkään, halusin silti tehdä ponin vuodesta katsauksen.

Helmihän lähti ylläpitoon alkutalvesta 2013, jota ennen olin kerennyt hypätä sen kanssa jo jonkun 90 luokan ja muutenkin treenit olivat sujuneet hyvin. Poni palasi meille kesällä, jolloin jatkoin sen kanssa treenejä normaalisti.

Jo kahden treenikerran jälkeen suuntasimme kisoihin Laaksolle. Poni oli aika intona, mutta kisat sujuivat hyvin. Hyppäsin 80 ja 90. Ysikympissä Helmi sai yhden puomin ja kasikympissä sijan. Hypättiin myös ensimmäistä kertaa pitkä vesi ja hyvin meni! Mitä nyt hieman astuttiin veteen, mutta yli mentiin ja isosti ;)

iso paha vesi ekalla yli. kovaa ja korkeelta!

Helmi Laaksolla

Treenattiin muutama viikko ja lähdettiin Laaksolle uudestaan. Tällä kertaa luokkina 90 ja 100. Ysikympissä saatiin sija ja metristä kaksi puomia. Poni hyppäsi metrin hienolla itsevarmuudella ja puomit olisivat varmasti pysyneet ylhäällä, jos kuski olisi malttanut odottaa ;)

Treenattiin jälleen myös pitkää vettä ja tällä kertaa poni ei edes meinannut astua sinne alastulossa :)

Helmi Laaksolla
Kotona treenaus jatkui, mutta käytiin myös Peikillä hyppäämässä. Poni toimi todella hyvin esteillä, sileällä siinä tosin riitti edelleen paljon hommaa. Helmi oli epätasainen siirtymisissä edestä ja tuli heikosti muutenkin ohjan ja pohkeen väliin täysin rehellisesti.


Treenejä kotona

Treeneissä Peikillä

Sileäkin sujuu pikku hiljaa paremmin ja paremmin :)

Peikin treeneistä

Treenihyppyjä Peikillä

Seuraavaksi suunnattiinkin kisoihin sitten jo Ypäjälle. Siellä hypättiin ponin ekat aluekisat ja luokkina 90 ja 100. Jälleen napattiin sija verkkaluokasta ja metrissä tuli taas ne kaksi puomia. Toinen oli mun oma arviointi virhe linjalta ja toinen menikin sitten hipaisun piikkiin.

Ypäjällä verkassa

Lisää verkkaa Ypäjällä

Ypäjä 90cm

Ypäjä 100cm

Ypäjä verkkaa

90cm Ypäjä

100cm Ypäjä

90cm Ypäjä

Kaiken kaikkiaan kausi ja koko vuosi oli Helmin kanssa ihana. Hieno poni, vielä mahtavampi omistaja ja todella ihania hetkiä.. Tässä ponissa skouppia oli vaikka muille jakaa ja sen kanssa oli upeaa tehdä töitä. Näitä tämmöisiä poneja kun saisi koko ajan ratsastaa päivästä toiseen niin asiat olis aika hyvin :)

Poni tosiaan muutti uuteen kotiin aika pian Ypäjän kisojen jälkeen. Kaikki tsemppi sinne Helmin porukoille tulevaisuuteen, nauttikaa tästä ponista :)

4 kommenttia

 1. Moi!
  1. Harrastatko Peikillä?
  2. Liikutatko Peikillä jotain heppaa? :)
  Ajattelin vaan, koska postauksissa oli peikistä juttua.

  VastaaPoista
 2. Mikä on Helmin oikea nimi?

  VastaaPoista
 3. Helmi on kyllä kaunis poni!

  VastaaPoista