maanantai 10. helmikuuta 2014

Kolmoissarjoja ja analyysiä

Viikko sitten sunnuntaina käytiin Akun kanssa treenamassa pitkästä aikaa kasin maneesilla. Teki kyllä tosi hyvää hypätä pitkästä aikaa ilman valmentajaa koska koko talven on saatu tosi hyvin valmentaja aina paikalle ja yksin hyppäämiset Akun kanssa ovat jääneet aika vähiin. Hyvähän se periaatteessa on, että menee valvovan silmän alle, mutta mä oon sellanen tyyppi, joka myös kaipaa sitä itsekseen tekemistä ja sitä kautta oivallusten saamista.

Nyt luvassa onkin aika analyyttinen postaus ja juuri sillä idealla että olen itse halunnut tuoda esiin niitä omia huomioita ja oivalluksia :)


Tässä ekassa radassa kolmoissarjalle sisääntulo ei ole ihan priima ja siksi puomi mukaan vikalta. Aku joutuu hieman "kauhaisemaan" askeleen okserille ja siksi se ei ihan kerkeä ylös ennen pystyä.

Neljän askeleen linja on hyvä, pääsen hyvin perille pystylle ja väli on tosi hyvä.

Laukan vaihto hieman viivästyy okserin jälkeen ja seuraavalle linjalle meinaa tulla kiire, mutta saan kaarteesta hyvän askeleen ulos ja linja onnistuu rennoilla askeleilla.Näihin vaihtoihin pitää edelleen kiinnittää paljon huomiota ja käyttää kaikki tila hyödyksi jotta saan hyvän laukan taas ennen seuraavaa tehtävää.


Tokalta videolta huomaa, että pääsin nyt paremmin sisään kavaletille ja isomman askeleen kautta lähemmäs okseria, aktiivisesti. Hevonen hyvin suoranan ja hienot hypyt sarjassa, hyvä korjaus hevoselta ja multa pystylle.

Sarjan jälkeen kulmaesteelle hieman hallitummin ja askeleet tasapainoon ja takajaloille, jonka jälkeen taas sujuen eteen.

Tällä kertaa jäin optimipaikasta hieman pystylle, jonka jälkeen jouduin ratsastamaan neljä askelta eteen ja toisen pystyn hyppykaari hieman kärsi. Ennen ensimmäistä pystyä olisi pitänyt saada hieman isompi laukka, jotta linja olisi onnistunut paremmin.

Nyt alas kuitenkin tuli oikea laukka ja pääsin sujumaan kolmen askeleen väliin hyvin. Väli meinasi jopa jäädä hieman ahtaaksi, olisin itse voinut olla enemmän pystyssä. Täytyy muistaa olla yliratsastamatta silloin, kun laukka ja askel ekalle on hyvä :)


Koska viimeinen linja ei vikalla kierroksella ollut priima, halusin tehdä sen vielä yksittäisenä uudestaan. Lisäsin kaarteeseen hieman laukkaa ja näin pääsin perille asti pystylle. Nyt väli oli hyvä, mutta edelleen linjan toisella osalla näkyy edellisen kierroksen tuoma hyppykaaren puute. Hyppykertoja oli alla kuitenkin niin paljon, että tähän oli hyvä lopettaa.

4 kommenttia

 1. Vitsi tuli kevänen fiilis kun katseli noita videoita ja kuului linnunlaulu ! :3 Siistiä ratsastusta, Aku on kyllä älyttömän kivan näkönen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikillä on aina kunnon lintukonsertti :)) Kiva että näytti hyvältä, vähän on vielä hakemista välillä!

   Poista
 2. ratsastatko vielä caralla ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ratsastan toki :) caralla vaan on uusi vuokraaja niin mun ei tarvi mennä sillä enään niin paljon :)

   Poista