tiistai 11. helmikuuta 2014

Ponimus söpöläinen

Siis kattokaa nyt kuinka söpö toi poni on kaikissa kuvissa?! Mä en kestä <3

mikä mun naamaa vaivaa?


Hilda pääs myös peltohommiin viikko sitten pariinkin otteeseen. Ekalla kerralla meinas olla alkuun vähän turhankin hauskaa, mutta aika nopsasti poni malttoi rauhoittua loppujen lopuksi :)


ponin tukka on niin ihana!!

Tein kaikki askellajit molemmilla kerroilla huolellisesti pellolla läpi ja molempina päivinä jatkoin myös hetken työstöä kentällä. Varsinkin tokana päivänä poni oli jo pellolla niin super ratsastaa, ettei kentällä tarvinut tehdä muuta kuin nostaa hieman muotoa ja käydä läpi siirtymiset ja muutamat avot ja väistöt.Joulun aikaan poni oli tosi jähmeä edestä ja Kikon tunnillakin se oli normaalia painavampi ja liisterimäisempi edestä. Tunnin jälkeen en miettinyt mitään muuta ratsastaessa, kuin kevyttä tukea ja sitä, että pidätteisiin tuli reagoida heti ja sen jälkeen fiiliksen piti olla kevyt. Tein paljon Kikon neuvomia "nyppäsyjä" ja vaikka välillä tuntu siltä ettei se johda mihinkään, on tuloksia nyt kuitenkin saatu aikaan! Poni on ollut viime kertoina tosi rento ja kevyt edestä ja sen muoto on ollut niskasta asti todella pyöreä.

Moni on kysynyt multa miksi ratsastan Hildaa aina niin matalana.Vastaus on tosi selkeä, mun mielestä hevosen tulee aina liikkua ensin hyvin pitkällä kaulalla ja rentona. Ja tässä se taas nähtiin, kun ensin työstää hevosen rentona, pitkällä kaulalla hyväksi, ei sen nostaminen sieltä luotiviivalle ole ongelma. Toki Hilda saisi liikkua edelleen niskan kanssa ylempänä, mutta kyllä sen kanssa hyvin mielinnyt voisi helpon B:n radalle lähteä. Ja ensi kaudella Hildan tähtäimenä ovatkin koulupuolella piensuokkien koulu SM:t, jossa ohjelma ratsastetaan helppo B tasolla. Toki olisi kiva päästä starttaamaan myös jokunen kansallinen suokkiluokka, mutta ne ovat sitten vaan ekstraa!

happy <3

Huomenna pääsen taas ponin luokse <3 Ajattelin mennä pitkästä aikaa kangilla nyt kun poni on tuntunut niin hyvältä nivelillä. Kokeilen uutta kankikuolainta Kikon kehoituksesta, saa nähdä miten se pelittää!

4 kommenttia

 1. Näin sut tänän peikillä kisoissa, hienosti menitte! Ja sulla on kiva blogi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti :) Ja kisoissa vika rata oli jo tosi hyvä :)

  VastaaPoista
 3. Hilda on IHANA, toi liinaharja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onnn <3 Ja sen tukka on niiiin ihana!!

   Poista