tiistai 2. heinäkuuta 2013

VK 20

Tällä viikolla treenissä olivat Hilda, Aku, Siina, Retu, Cara ja Ed. Niinkuin voittekin huomata, Suvi puuttuu joukosta. Valitettavasti mulla on nyt niin monta hevosta ratsastettavana, että yhdestä oli luovuttava. Moni varmasti miettii, että miksi juuri Suvi kun kaikkihan sujui sen kanssa niin hyvin. Periaatteessa joo, mutta se tietty fiilis tekemisestä sen kanssa on hiipunut jo kauan. Se tekee kaiken mitä pyydän, mutta ei enää tsemppaa samalla tavalla, saatika sitten mun puolesta. Suvi on hieno suokki, mutta nyt olen mielestäni tehnyt sen kanssa sen työn, mikä on ollut tehtävissä. Nyt on jonkun muun aika tehdä töitä ja kilpailla sen kanssa!

HILDA

Hildalla on ollut kevyt viikko viime viikkoisten kisojen jälkeen. Se on maastoillut ja sunnuntaina kävin läpiratsastamassa ja hyppäämässä hieman jumppaa. Poni toimi hienosti ja kaikki tuntui helpolta. Mietiskeltiin tulevia kisoja, ja päädyttiin siihen että poni saa hypätä estejusseissa vain 80cm ns. "hyvänmielen luokkana". Seuraavana viikonloppuna suuntaamme Tampereelle jossa hyppäämme vain 90cm.


SIINA
Siina on myös ollut kevyemmällä koko viikon ja sunnuntaina jumppailin myös sen kanssa. Siinan oli vaikeaa säilyttää alkuun rytmi samanlaisena kohti jumppaa. Se olisi vain halunnut kiihdyttää ja sulkeltaa koko jumpan läpi. Jouduinkin tekemään ennen jumppaa aika monta siirtymistä käyntiin ja takaisin laukkaan, ennen kuin sain rytmin säilymään koko pitkän lähestymisen ajan. Kun tämä onnistui, lähdin työstämään viimeistä askelta ennen jumppaa. Siina tahtoisi mielellään jäädä hieman kauas esteestä, koska sen on silloin helppo roiskaista yli esteistä ilman selkää. Nyt toin sen joka kerta hieman lähemmäs, jotta se tekisi pyöreämpiä hyppyjä. Siina oli kuitenkin sen verran laiska toteuttamaan tätä haluttua pyöreää hyppyä, että muylta meinasi loppua keinot kesken. Joka kerta kun se tuli normaalia paikkaa edes ihahduksen lähemmäksi, tiputti se raville ja teki viimeisen askeleen ja hypyn ravista. Koitin nopeaa jalkaa ennen viimeistä askelta, kevyempää tuntumaa, vahvempaa tuntumaa ja hieman vahvempaa jalkaa tasaisesti muutaman viimeisen askeleen ajan. Ei oikein mikään toiminut. Lopulta laitoin apupuomin ja tulin muutaman kerran sen kanssa, jonka jälkeen otin sen taas pois ja koitin uudelleen. Ja johan vihdoin alkoi sujua. 
 


 


Siinan kanssa olisi tarkoitus hypätä tiistaina Peikillä kisoissa 80 ja 90. Estejusseihin ei jakseta ottaa kahta traikkua, joten Siina saa jääd kotiin. Sama homma koskee myös Tamperetta, jonne mukaan lähtevät siis Retu ja Hilda.
 
RETU

Retulla menin myös vain sunnuntaina. Jumppaaminen on sille helppoa ja mieluista, joten sen kummempia ongelmia ei esiintynyt. Alkuun sain kyllä työskennellä sen kanssa vasemmalle laukassa aika kauan, ennen kuin sain sen rentoutumaan. Tämä oli aika yllättävää, koska heppa tuntui ravissa aivan älyttömän hyvältä ja sain sen todella kivalle tuntumalle alusta asti.
 

 


AKU
Akustin kanssa mentiin kotona sileällä ja herra toimi aika upiakkaasti. Jatkettiin edelleen hirvimoodin kanssa, eli nenä taivaissa ja jalasta eteen- setillä. Tämähän toimii jo todi hyvin ja tällä kertaa sain aika nopeasti myös ottaa hepan pyöreäksi ja silti se jatkoi hyvin eteen päin liikkumista!
Tein ravipuomeja ja muutamaa puomia laukassa. Ravipuomeilla Aku ottaisi mielellään aina pienen askeleen ennen ensimmäistä puomia, jos se on yhtään jäämässä kauas. Nyt se yllättäen otti melkein aina sen reilumman askeleen sisään ja sain hyvän rytmin pumeille. Se pysyi myös hyvin suorana ja pehmeällä tuella. 
Sunnuntaina hypättiin Peikillä maneesissa. Satoi niin kamalasti ettei viittitty hypätä ulkona. Olin tästä vähän harmissani koska yleensä Aku on aina huonompi hallissa ja silloin sen kanssa ei saa kunnon ratalaukkaa aikaa. Tämän kun piti olla meidän valmistelu estejusseja varten.. Toisin kuitenkin kävi, kun Akusti päätti olla niin vireä että melkeen jouduin pidättelemään sitä :) En tiedä vaikuttiko asiaan se kamala sade ja äänet, vai onko sen aivoissa nyt oikeasti napsahtanut asiat kohdilleen ja se alkaa oikeasti nyt olemaan avuilla. 
Hyppäsin aluksi muutaman verkkahypyn pystyllä ympyrällä ja sen jälkeen muutaman kerran portin toiseen suuntaan. Tämän jälkeen hyppäsin pysty - okseri - pysty- linjaa, niin että ensimmäisessä välissä oli 4 laukkaa ja toisessa 5. Akustilla oli niin hyvä laukka, etten meinannut mahtua väleihin.. Siis mitä ihmettä?! Olin hallissa ja Aku ei meinaa mahtua väleihin :D Yleensä saan henkihieveriin asti puskea sitä väleissä hallissa ja laukka ei koskaan meinää riittää kun se jarruttaa niin paljon.. Nyt oli asiat toisin ja sain kerrankin sen perille kaikille esteille vikaa rundia lukuunottamatta. Sain vikasta kierroksesta videonkin, mutta sitä ei jostain syystä saa ladattua tänne. Koitan laittaa sen youtubeen ja sitten myöhemmin linkin tänne niin näätte meidän menoa :) Vika rata oli jo aika iso, 110-115 luokkaa. Akusti pelitti niin hyvin, että oli kiva lähteä hyppäämään vähän isompaa :)
Aku saa myös hypätä Peikillä tiistaina 100 ja ehkä myös 110, riippuen siitä miten 100cm menee. Estejusseissa Aku menee luultavimmin 90 ja 100, ellei tiistaina sujui loistavasti :) Sitten ehkä voisimme suunnitella 100 ja 110-luokkia tosissaan!
CARA ja ED
Ponien kanssa ollaan maastoiltu ja tehty rennosti töitä kentällä. Koska viikko oli niin sateinen, ei kentällä hirveästi voinut työskennellä. Lähinnä ratsastin ponit eteen alas ja Caran kanssa treenattiin avoja ja nostoja käynnistä. Ensi viikolla Cara saa aloitella vastalaukka treenit jos kenttä on kunnossa ja molemmat saavat myös pomppia jotain hyppyjä. Molemmat ponit olisivat saaneet lähteä myös estejusseihin, mutta koska tunnistus tehtiin hieman myöhään niin luvat eivät ole vielä kerenneet päivittyä :(
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti