maanantai 1. heinäkuuta 2013

VK 18

Tää viikko onkin ollut sitten tosi Hilda painotteinen. Suvilta puuttui jälleen kenkä ja Cara ja Edi siirtyivät laitsalle. Ponit saivat siis olla tän viikon huilissa ja totutella rauhassa laidunelämään. Akun kanssa treenailtiin normaalisti kotona ja Peikillä.

Maanantaina oltiin Hildan kanssa Kirsin tunnilla ja keskityttiin oikeastaan vaan muotoon ja rytmiin. Poni haluaisi siinä oikeassa laukassa jäädä liian nopeaksi ja tippua niskan kanssa liian alas. Kerroin ongelmista Kirsille ja lähdettiin työstämään ensin käyntiä ja sitten ravia. Ravissa haluttiin iso ja rytmikäs ravi, jota lähdettiin sitten hidastamaan. Ja nimenomaan hidastamaan, ei kokoamaan. Näin saatiin jumpattua ponia ja parannettua liikkeen laatua. Hildalle kokoamiset ja tuollaiset hidastamiset ovat vielä hieman hankalia, mutta tällä kertaa saatiin ne onnistumaan aika kivasti. Ravi lähti jo hetkittäin sujumaan aika hienosti. Saatiin liitovaihetta pidennettyä pätkittäin jo hyvin, mikä näkyi mm. keskiraveissa todella selkeästi.

Laukkaakin saatiin työstettyä ihan hurjasti eteen päin. Oikealle pysyttiin aika kauan ympyrällä ja pidettiin huoli siitä, että kaula pysyy melko suorana ja että jokainen pidäte menisi selkeästi läpi vasemmalta. Mun piti itse olla tarkkana, ettei käsi jää liian ylös. Silloin näyttää nimittäin helposti siltä, että kannattelen ponia vaikka oikeasti niin ei olisikaan.

Tiistaina ratsastin ponin läpi ja mietin edellisen päivän juttuja. Kaikki onnistu hurjan hyvin ja pääsin aloittamaan myös laukan siitä mihin edellisenä päivänä oltiin jääty :)

Perjantain tunnilla keskityttiin sitten liikkeisiin. Aloitettiin niistä vaikeimmista, eli väistöistä. Tätä ennen K kuitenkin totesi, että laukka on hurjan hyvällä mallilla ja paljon parempi kuin edellisellä kerralla :) Väistöissä vasemmalle Hilda olisi tahtonut jäädä kiinni oikealle ja heittää takaosan koko ajan edelle. Väistöthän tulevat A:2 radalla siltä puolikaarelta, jolloin asetus on muutettava aika nopeasti. Jos väistö lähtisi suoralta, kaikki olisi hurjan paljon helpompaa. Vaati aika monta toistoa, ennen kuin saatiin väistöt lähtemään kunnolla niin että etuosa johti kunnolla ja että tuki olisi paremmin vasemmalla. Oikealle väistöt taas olivat parempia, mutta kaula meinasi taipua alkuun liikaa. Sai olla taas tosi napakkana oikealta sekä ohjan että pohkeen kanssa.

Laukassa tehtiin täyskaarrot ja vastalaukat uralle sekä vaihdot käynnin kautta. Nämä onnistuivat itseasiassa hirmu hyvin. Tasapaino säilyi hyvin vastalaukoissa ja sain tehtyä vaihdot käynnin kautta kivasti rennon ponin kanssa.

Sunnuntaina oli sitten kisapäivä ja ratoina siis B:0 ja HeA:2. Kisat alkoivat hienosti sillä, että mukaan olikin pakattu väärät suitset.. Noh, onneksi oli apujoukot mukana ja kisat ihan kotitallin lähellä niin saatiin haettua oikeat vermeet paikalle :D Verkka jäi vähän lyhyeksi, mutta hyvin se rata silti sujui. Hieman Hildaa pelotti alkuun rataa kiertäessä reunalla olevat härpäkkeet, mutta hyvin se sitten lähti keskittymään :) Radat olivat molemmat täysin rikkeettömiä ja tasaisia. Ainut hauska juttu sattui A:ssa, kun tuomari (eikä ratsastaja) huomannut, että jätin kokonaan molemmat laukkaympyrät tekemättä. Lopulta, kun tajusin sen käyntiin siirtyessäni pysäytin tuomarin ja kysyin että mites noi ympyrät.. Tuomari nauroi ja suoritin sitten laukkaohjelman uudestaan ja ilmeisesti he arv

B:stä prosentteja kertyi huimat 72,3 ja A:sta tasan 70 :) Aika huisia, en ole koskaan aiemmin saanut noin hienoja prossia! Tästä on hyvä jatkaa kohti piensuokkimestaruuksia!!

Kisojen jälkeen hyppäsin myös Hannin ja Janin estetykillä, Retulla. Ja voi vitsit kun oli kivaa :) Istuin nyt Retun selässä tokaa kertaa. Ekalla kerralla vaan hieman läpiratsastin sitä talvella, ja nyt päästiin sitten ihan tosissaan hommiin :)

Aloitin pikkupystyllä ja ympyrällä. Retun kanssa oli helppo löytää oikea laukka ja rytmi joten siirryin aika nopeasti radan pätkille. Ensin 17m viidellä ja sen jälkeen neljällä. Ja helppoa oli. Lopuksi tein kolmen esteen rataa ja hirveästi paremmin ei olisi voinut mennä :)

Treenit jatkuvat ensi viikolla ja ehkä jotain kisojakin olisi Retun kanssa tiedossa :)
ioivat vain ympyrät.. Noh, vähennyksiä ei tullut, koska tämähän oli tuomarin vika, hehhe.

Akun kanssa oltiin treenamassa K:n tunnilla Peikillä ja K rääkkäs meitä kamalalla kolmoissarjalla, jossa oli molemmissa väleissä kaksi askelta. Tai no kamalalla ja kamalalla, mutta tekemistä riitti. Aku nimittäin jää helposti vähän tehottomaksi tuollaisissa harjoituksissa koska ei malta ottaa takaosaa kunnolla töihin. Nyt kuitenkin työ on tuottanut tulosta ja saatiin isommillakin esteillä aika hyviä sarjoja aiakaan niin että Akusti malttoi, mutta oli silti samaan aikaan terävä!


Kolmoissarjaverkan jälkeen siirryttiin hyppäämään rataa, johon kuului s-linja. Eka väli seitsemällä ja toka väli viidellä. Ekan välin sain joka kerta suoritettua tasaisesti ja hyvin, tokalle linjalle tuli alkuun pari kertaa kuusi askelta. Kirsi lyhensi hieman väliä kun oli aluksi mitannut sen hieman reiluksi ja itse lyhensin hieman tietä. Näin sain välin lopuksi suoritettua hyvin oikeilla askeleilla :)


Se mikä tässä päivässä oli Akun kanssa oli tosi hyvää, oli sen tasapaino. Se tuli muutamaa kertaa lukuunottamatta aina oikeassa laukassa alas ja tuli hyvin sisäjalan ympäri kaasteissa :) Se reagoi myös hyvin mun apuihin ja sain itse päättää hyvin askeleet ja rytmin. Myös K kehui sen harjaantunutta tapaa reagoida mun apuihin ja jalkaan.

Ei hypätty mitään maatamullistavan suurta, mutta treeni oli älyttömän tehokas alun sarjan takia. Ensi viikolla Aku saakin pitää hyppyvapaan viikon ja keksittyä koulujuttuihin. Käyn toki ratsastamassa sen, mutta hypyt saavat jäädä kokonaan pois ensi viikolta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti