maanantai 1. heinäkuuta 2013

VK 19

RETU

Retun kanssa treenailtiin kotona viikolla sileellä pari kertaa, niin että sain tuntumaa sen laukkaan. Tein paljon Kyran neliötä koska Retu painuu helposti oikeassa kierroksessa vasenta jalkaa vasten sekä siirtymisiä kootusta laukasta ratalaukkaan ja taas koottuun. Herrassa kyllä riittää sileällä töitä koska selän läpi liikkuminen vapaaehtoisesti ei todellakaan kuulu sen päiväjärjestykseen..


Perjantaina pakattiin sitten hepat ja lähdettiin Urjalaan Suomenhevosten Kummajaisiin. Retu hyppäsi sekä la että su 80 ja 90 molempina päivinä.


Lauantaina kasikympissä Retu teki ihan ok radan. Rytmi ei ollut ihan kunnossa, mutta päästiin silti suorittamaan tehtävät niin kuin piti. Rata oli aika tekninen, oli erilaisia linjoja sekä haastava sarja. Sarjassa oli nimittäin aika pitkä väli ja sieltä piti jatkaa suoraan 21m linjalla okserille. Kaikki sujui näiden osalta kuitenkin ihan kivasti ja päästiin uusintaan asti. Omistaja oli kertonut, että Retuhan sitten kääntyy uusinnassa ja että aikaa todellakin voi ratsastaa ja niinhän mä sitten tein :) Pienet tiet ja sujuva laukka oikeuttivat ykkössijaan! Aika kivasti ekalta radalta meidän ekoissa kisoissa yhden hyppykerran jälkeen!


Palkinnoksi saatiin hieno loimi ja ainakin lautasen kokonen rusetti.


Ysikympin verkassa sain Retulle hurjan hyvän laukan ja kaikki sujui radalla sen ansiosta upeasti. Tempo oli hyvä, välit rentoja ja ajatuksella tehtyjä. Uusinnassa käänsin jälleen muutaman tiukemman tien ja laukkasin isosti esteiden välissä. Aika oli jälleen hyvä ja voitettiin luokka 7 sekunnin turvin kakkoseen nähden :) Aika hieno päivä siis Retun kanssa! Mutta täytyy kyllä sanoa, että heppa on aika peli ja sen kanssa tekeminen on helppoa ja kivaa!


Sunnuntaina sitten nälkä kasvoi syödessä. Perusrata kasikympissä oli hyvä ja tasainen mutta vikalta esteeltä, eli sarjalta, tuli pudotus b-osalta kun jäin johtamaan vasemmalle ja Retu ei saanut edestä ihan tarpeeksi tilaa. Oma moka, mutta koska edellinen päivä oli sujunut niin hyvin niin halusin kokeilla vähä rajoja, koska se uusinnan tie, minkä olin suunnitellut olisi ollut ihan varma voittotie ;)


Ysikympissä Retu jatkoi varmaa menoa ja en voinut uusinnassa muuta kuin todeta että nyt mennään. Se meno sujui hyvin sarjalle asti, minne tein oikeasti ihan super pienen tien. Askel oli hyvä, mutta heppa valui b-osasta ohi. Höh. En ollut yhtään varautunut siihen, mutta niin pääsi käymään. Mutta tosi hyvä että näin kävi, koska sitä vartenhan tämä alkukausi on ennen aluemestaruuksia yms. että kokeillaan ja treenataan :) Eikä edellispäivää paljon paremmin enää olisi voinut sujua, joten tyytyväisiä ollaan :)


Ja mikä parasta, Retulla oli niin kivaa. Se nautti ihan hurjasti! Nyt olisi tarkoitus jatkaa treenejä ja kisata sen verran mitä keretään! Aluemestaruudet olisivat Retun kanssa nyt tavoitteena, katsotaan päästäänkö sinne asti, toivottavasti!SIINA

Jos joku niin Siina yllätti Urjalan viikonlopun aikana! Se hyppäsi la 80 ja su 80 ja 90.

Lauantain luokassa se yllätti mut ja pysähty kakkoselle. Se jäi tuijottamaan kakkosen takana ollutta kärryä sekä estettä ja ei sitten kyennyt kakkosen ylittämiseen ekalla kerralla. Muuten rata sujui älyttömän hyvin. todella rennosti ja ennen kaikkea, laukkasi hyvin. Siina suoritti kaikki tekniset tehtävät varmasti ja tyylillä :)

Sunnuntaina kasikympissä Siina teki aivan älyttömän hienon verkan ja radan aina perusradan vikalle asti. Viimeisenä ollut sarja ei todellakaan ollut siis mun kaveri sunnuntaina. Siina jäi vähän painamaan kaarteessa oikealle ja livahti oli b-osalta kun ei siis ollut ihan tarpeeksi hyvin jalkojen välissä.

Sunnuntain 90:ssä Siina oli huippuhieno :) 90:n rata oli täynnä Siinalle vaikeita tehtäviä, kuten mm. trippeliltä ahdas 4 askeleen väli pystylle, sekä 90 asteen kulma sarjan jälkeen pystylle. Siina selvitti kaikki erikoisesteet ja muut välit hyvin, mutta se neljän askeleen väli oli meille vielä liian haastava. Viimeinen askel jäi lyhyemmäksi kuin muut ja puomi putosi. Kuitenkin tamma yllätti taas minut ja omistajansa rohkeudellaan ja ansaitsi täydet pisteet hienosta radasta :) Olin todella tyytyväinen!


Ja en kyllä ymmärrä mistä se näin yhtäkkiä on kerännyt tämän kaiken voimansa ja ketteryytensä. Vielä ennen kantakirjausta se hyppäsi ihan miten sattuu. Välillä kaikki jalat samaan aikaan ylöspäin, välillä takajalat vain raahasivat perässä ja nyt se vaan lentää noiden esteiden yli. Ja se ei todellakaan koskaan ole aiemmin hypännyt noin isoa rataa, kuin mitä lauantain 90cm oli. Kunhan laukka saadaan vielä paremmaksi ja vahvemmaksi, en usko että loppukauden metrin aluemestaruusrata voisi olla yhtään niin kaukainen tavoite :)

HILDA

Mitäs ponista nyt voisi sanoa. Se vaan on niin hieno <3 Kotona treenattiin paljon siirtymisiä ja ratoja. Siirtymisissä ravista laukkaan sain vahtia tahtia. Se kiihtyy helposti inahduksen kohti nostoa, joten niitä ravi-laukka siirtymisiä hiottiin paljon. Valmisteltiin meitä siis piensuokkien mestaruutta varten.


Lauantaina mentiin Hildan kanssa veryttelyluokkana nuorille hevosille avoin HeC-luokka. Verkassa mulle tuli hieman kiire koska aikataulutus aamun suhteen hieman petti, mutta sain kuitenkin verkattua ihan hyvin.

Radalla oli tosi hyviä pätkiä. Ei mitään rikkoja, mutta ei mitään maata mullistavan hienoakaan. Paitsi pysähdys, josta saimmekin hyvät numerot. Tuomareiden mielestä Hilda oli hieman kiireinen, mutta muuten hieno ja kivasti liikkuva nuori. Prosentteja kertyi muistaakseni 63 ja rapiat. Kipassa ei ollut vielä tuloksia niin en voinut luntata..


Suomen pienhevosten mestaruus ratsastettiin iltapäivällä. Verkassa Hilda oli aivan super, sain tehtyä muutaman älyttömän hienon keskiravin ja lähdin hyvillä mielin radalle. Radalla ja aitojen ulkopuolella se kuitenkin jäi kyttäämään kaikenlaisia juttuja ja hieman "jäätyi". Radalla sain kaiken tehtyä ja esitettyä ilmeisesti ihan hyvin mutta omaan suuhun ei kyllä jäänyt kovin hyvä maku. Kaikki oli sellaista pikkusievää tekemistä, mikään ei ollut niin superin tuntuista kuin hyvinä päivinä.


Toinen tuomari antoi kuitenkin meille 67% ja sijoitti meidät ykköseksi. Eli ei kaikki ihan niin huonosti ollutkaan. Toiselta dumarilta pisteitä herui 64% verran ja jäin näin 4ksi. 0,5 pistettä pronssista. Ai että ketutti, ja ketuttaa edelleen. Jos poni olisi ollut hyvä ja olisin ratsastanut edes jonkun kohdan paremmin niin pronssi olisi ollut taattu. JOSJOSJOS. Mutta pitää muistaa et poni on vasta 6 ja sillä on vielä paljon aikaa :)
Esteluokissa poni oli sitten kyllä aivan stara. Hypättiin siis vaan su, 80 ja 90. Kasikympissä poni teki hienon radan, itse vain jäin alkuradasta kiskomaan väleihin ylimääräisiä askelia. Ihan hyvin se niinkin meni, mutta se ratalaukka pitäisi kuitenkin saada heti alusta asti rullaamaan :) Poni teki aika nopean uusinnan ja hyppäsi rohkeasti muurin. Aika riitti kolmanteen sijaan, jeii :)


Ysikymppi oli iso. Poni hyppäsi sillä korkeudella vasta tokaa kertaa ja hieman jänskätin sen puolesta. Tiesin kyllä että pystymme suorittamaan radan, mutta silti hieman jänskätti. Se on nimittäin tähän mennessä tehnyt kaiken niin superisti, että odotan millon sen mieli muuttuu.

Noh, tänään se ei ainakaan muuttunut. Poni vain laukkasi ja hyppäsi ja laukkasi ja hyppäsi. Rata koostui isoista, mutta rennoista hypyistä. Poni oli tosi rohkea ja edes sateenkaaret eivät järkyttäneet sitä :) Nolla rata ja sijoitus taas :) Kyllä poni hoitaa. Seuraavaksi se saa kyllä hypätä jonkun hyvän mielen radan, niin että välillä kaikki tuntuu aivan liian helpolta!


CARA ja ED

Cara ja Ed palailivat lomaviikolta jälleen töihin. Molemmilla tehtiin aika rennosti töitä, koska laidun selkeästi vie etenkin Caralta hieman puhtia :) Edin kanssa on tehty paljon vaihtoja sekä avoja ja muita notkistelevia liikkeitä. Se vaan toimii niin hyvin! Ensi viikolla taas jatketaan hyppyjen kanssa.

Cara on treenannut avoja ja keskiraveja. Nuoren ponin kanssa pitää kuitenkin muistaa tehdä vähän kerralla ja viikon aikana Cara on kyllä kehittynyt hurjasti. Itse ratsastan aika vähän kuvioita, varsinkin noiden nuorien kanssa. Kun ne tekevät jonkun uuden asian muutaman kerran oikein, ne saavat lopettaa.

Caran kanssa ollaan aloitettu avojen työstö tällä viikolla ja nyt se on hiffannut ne jo melkein täysin. Aloitus on vielä vähän turhan loiva, mutta muutaman askeleen jälkeen avo on jo aika hyvin kohdallaan. Avon alkuun tein parin ekan päivän aikana voltin ja jatkoin sieltä valmiin taivutuksen kanssa avoon. Vikana päivänä tein avot jo ilman volttia ja poni sai paljon kiitosta hyvästä työstä. Nyt jätän avot hetkeksi mietintään ja jatkan ensi viikolla vaihtojen kanssa, niissä riittääkin työmaata :)

AKU ja SUVI

Akun kanssa hypättiin kotona kolmoissarjaa. Samalla idealla itseasisassa kuin edellisellä viikolla K:n tunnilla. Molemmissa väleissä siis kaksi askelta ja etseinä pystyt.

Aku toimi nyt paljon paremmin ja teki hienoja hyppyjä. Mulla oli väleissä paljon aikaa ja sain miettiä omaa istuntaa ja sitä, etten lähde hyppyihin liian aikaisin. Lopuksi hyppäsin sarjan reiluna metrinä ja koska Akusti teki töitä niin hyvin ja rennosti, annoin sen lopettaa siihen :)

Suvin kanssa mentiin vain sileällä ja perusratsastusta. Paljon siirtymisiä ja taivutteluja molempiin suuntiin. Kaveri liikkui hyvin ja sellä oli mukavasti virtaa vapaiden jälkeen. Koska jouduin tällä viikolla keskittymään muihin suokkeihin niin paljon, en kerennyt Suvin luokse kuin vain kerran!

Huh kun tuli pitkä juttu ja paljon kuvia :) Ensi viikolla lisää heppajuttuja taas!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti