maanantai 1. heinäkuuta 2013

VK 17

Ompas ollut kiva viikko heppojen kanssa. Heti tähän alkuun täytyy kyllä hehkuttaa Akun suurta harppausta kohti yhteistyöhalusempaa kisakaveria. Se Peikin tunti antoi mulle niin paljon uusia juttuja, että meidän meno on muutaman kisan aikana muuttunut parempaan suuntaan ihan toden teolla. Viime viikkoinen voitto oli huippu juttu, mutta tällä viikolla jatkuneet kisaonnistumiset todistivat sitä, että nyt on ratsukko enemmän samalla planeetalla toistensa kanssa!


Viikolla siis treenailtiin ihan vain kotona muutamaan otteeseen. Tein sileällä edelleen vain reagointiharjoituksia ja muutaman vaihtotreenin. Vaihdot ovat edelleen tosi vaiheessa, välillä tulee vaihto ja välillä ei mitään reaktiota. Radalla Aku onneksi jo vaihtaa aika kivasti jos on hyvin suorana. Hyppäsin kisavalmisteluna ihan vain jumppaa ja muutaman kerran pystyn. Ei mitään isoa, koska heppa oli niin super. Se säilytti hyvän rytmin ja hyppäsi hienoja rentoja hyppyjä. Totesin ettei ollut mitään tarvetta nostaa esteitä kun kaikki toimi, olihan se edellisellä viikonloppuna ollut kisoissakin.


Su hypättiin Kynnarissa 90 ja 100. 90:n verkan kanssa meinasi tulla vähän kiire kun halusin verkata Akun maneesissa enkä nurmella. Aku ottaa niin helposti painetta muista hevosista ja koska verkka oli niin kaoottinen, en halunnut mennä sinne ennen ekaa rataa. Heti kentälle mennessäni Aku koitti päästä musta eroon pienellä 180 asteen taakse päin pyrähdyksellä . Ei onnistunut ja sitten jo mentiinkin. Sain heti alkuradasta hyvän laukan ja 2-3 esteiden linja 23m meinasi jäädä lyhyeksi kuudella, oho. 4-5 oli 21m ja helppo hieman edeten 5 askelta. Sitten olikin yhden askeleen sarja ja sieltä vielä 7-8 linjalle joka oli 19m. Muiden hevosten kanssa olin tehnyt siihen 5, mutta Akun kanssa päätin edetä sen lentäen neljällä. Sitten oltiinkin jo uusinnassa ja käänsimpä ihan pikkuiset tiet kun heppa tuntu niin hyvältä :) Tuloksena 0-0 ja kuudes sija :)

Metrissä sama hyvä fiilis jatkui ja sain tehtyä tosi hienon ja ehjän perusradan. Nyt maltoin itse vähän enemmän 2-3 välin ja sain hienot 6 askelta väliin. Sarja tuntui ahtaalta, mutta sekin selvitettiin hyvin! Uusinnassa käänsin taas aika paljon ja tuloksena yksi puomi kun en itse sujunut kaarteessa ihan riittävästi :) Hieno Akusti! Kaikki tuntui niin kivalta ja oikeastaan aika helpolta. En olisi koskaan uskonut sanovani tätä! Mutta tästä on taas hieno jatkaa. Lähiviikkoina taas Peikin tunnille saamaan uusia neuvoja ja otetta tekemiseen.

Myös Cara oli kisoissa. Sen kanssa on tehty töitä pitkin viikkoa ja se on ollut aika hieno :) Perjantaina hyppäsin sen kanssa ja se malttoi ja odotti aivan älyttömän hyvin. Tein odottavia puomiharjoituksia ja jumppaa sekä pienen pätkän loppuun rataa. Cara kyllä kehittyy hurjalla vauhdilla ja siitä on tullut aikamoinen lihaskimppu. Ja kaiken lisäksi se oli tänään todella hyvä ratsastaa kisoissa. Se toimi niin eteen kuin taakse ja otti hienosti kaikki laukat oikein alas :) Hypättiin pelkkä 80cm ja tuloksena 0-0 ja viides sija. Hieno poni! Nyt Cara lähtee laitumelle, siellä onneksi päästää treenaamaan melko normaalisti!

Suvikin pääsi mukaan kisatunnelmiin. Hyppäsin sen kanssa 80 ja 90cm. Kotona hyppäsin lauantaina samat treenit kuin Akun kanssa ja heppa toimi ihan ok. Jouduin menemään normaalilla kuolaimella ja Suvi pääsi kiskomaan mua kaulalle esteiden jälkeen, joka jäi hieman harmittamaan. Jumpassa Suvi toimii aina hyvin ja tykkään tehdä sen kanssa sen takia niitä aina ennen kisoja jotta se saisi varman ja rennon fiiliksen :)

Kisoissa Suvi oli hieman ihmeissään verkan nurmesta ja se näkyi esim. yhtenä stoppina okserille. Radalla S hieman skarppasi ja hyppäsi nollan. Aika oli hieman nopeampi kuin Caralla ja oikeutti neljänteen sijaan. Ysikympissä sama meno jatkui, nolla rata ja kolmas sija. Radat olivat muuten ihan hyviä, mutta Suvi pääsi jälleen kiskomaan mua kaulalle kaarteissa ja jouduin ottamaan muutaman aika ison pidätteen, jotta sain neidin nenän ylös.

Edillä on ollut aika rela viikko ja nyt sekin siirtyy laiduntallille. Jatkan kunnon töitä sen kanssa varmaan ensi viikon puolivälissä. Ollaan työstetty sitä sen verran paljon nyt viimeisen kuukauden ajan, että ajateltiin pienen lepohetken tulevan nyt hyvään kohtaan ennen isompia kisoja.

Hildan kanssa treenataan tällä hetkellä pienhevosten koulumestaruuksia varten. Kisoihin on enää reilu pari viikkoa ja hommaa kyllä riittää. Ravissa saan muotoa jo hieman nostettua, mutta laukassa, etenkin oikealle, riittää hommaa. Poni pysyy rentona laukassa oikealle niin kauan kun saa mennä nenä maassa. Ei tietoakaan siis mistään ylämäkilaukasta :D


Huomenna onneksi päästään tunnille ja toivottavasti saan lisää neuvoja laukan suhteen. Olen kyllä kovasti koittanut vahvistaa takaosaa tekemällä paljon laukka-käyntisiirtymisiä ja kokoamisia. Mutta huomenna sitten tunnille ja nyt vihdoin nukkumaan. Kisapäivä veti mehut aika hyvin veke :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti